kdo pouziva nurofen? dotaz

01.04.2010

Mam doma nurofen (sirup) a je tam napsano ze se ma spotrebovat do roku 2011. ale je tam i psano ze po otevreni se ma spotrebovat do 6 mesicu. Chci se zeptat jestli ho vazne kazdych 6mesicu vyhazujete a kupujete novy??
Ja jsem ho male dneska dala protoze jsme byli na druhym ockovani (synflorix) a asi zatla sval a hrozne ju boli nozicka :_( a jeste ktomu ma 37,5. no a prave tam pisi ze se ma spotr.do 6 mesicu a ja ho mam doma 10mesicu! Myslite ze to vadi?? Zase me ale prijde nesmysl kupovat kazdych sest mesicu novy kdyz ho pouziju treba jen 2x. Dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak kort jak jde o děti, tak bych nic nepodceňovala a raději každý půl rok novej sirup kupovala.

Tý brďo, víš, že nad touhle otázkou jsem taky dneska přemýšlela. Právě proto, že vím, že se má používat jen šest měsíců po otevření, tak mě zajímalo, jestli to holky dodržují. Já tohle teda dodržuju u všech léků, ale vím, že moje máma to nikdy neřešila, v tomhle je flink, takže třeba kapky do očí jsme používali i po půl roce, a ty se mají spotrřebovat do šesti týdnů... Přežili jsme, ale u malýho bych to neriskovala. Ono totiž po uplynutí té doby od otevření výrobce nedokáže zaručit fyziologickou stálost léku, jednou jsem skrz to psala jednomu výrobci..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a myslim ze to ztraci jen na ucinku kdyz se to normalne smi pouzivat do roku 2011 ne

tak já jsem ho zrovna včera vyhodila :) Třídila jsem lékárničku, vždycky si na sirup napíšu, kdy ho otevřu a tenhle tam byl od června.Ale nemyslím, že by to malý nějak ublížilo.

Já bych ho nepoužívala :( Jednou je to tam napsaný,tak je to z nějakého důvodu :) My jsme tyto léky v nemocnici vyhazovali a dále nepoužívali.Dneska bych ho třeba dala,ale zítra bych koupila jiný.

Ahoj,
my taky dáváme Nurofen a je pravda, že ho taky míváme otevřený déle než 6 měsíců. Záleží taky na období, kdy ho načínáme, třeba přes podzim a zimu mívá Honzík teploty častěji a to potom ubývá rychleji a do půlroku ho spotřebujeme. Ale když ho načínáme třeba na jaře, tak to pak tak moc nehorečkujeme a myslím, že jsem ho už měla jednou otevřený taky tak 10 měsíců a taky jsem ho pak normálně dávala bez jakýchkoliv problémů.
Důležité je, aby jsi ho uchovávala na temném suchém místě a snad by s tím nic být nemělo.
Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

In reply to by alenkas

No ja prave jsem ten nurofen kupovala kdyz male byli 4 mesice to dostala prvni hexu a dr mi napsal predpis na nurofen.Ale nepamatuji si jestli jsem ho otevrela hned a nebo az u druhe hexy.to vazne nevim.Kazdopadne ho doma mam deset mesicu,mala ma 14mesicu!!
A zatu dobu jsme ho pouzily asi 3x nebo 4x protoze na teploty netrpi...

In reply to by Kirsche

Asi jak píšou holky nahoře - pokud doma není nic jiného, tak se nic nestane, když dáš jednou dvakrát Nurofen už takhle dlouho otevřený, ale jinak je určitě lepší si koupit Nurofen nový a i když ho už teď třeba nebudeš potřebovat, tak neotevřený Ti určitě vydrží do příště, kdy ho bude zase potřeba.
Ten 10 měsíců starý bych brala jen jako v nouzi, jinak je asi fakt lepší koupit nový. Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka