Už nemůžu :-(

31.03.2010

Holky, taky jste tak hotové jako já? Dneska jsem toho měla více na vyřizování a teď jsem úplně hotová, třísla mě bolí tak, že nemůžu skoro ani chodit, chodím jak kačena :-( A to mám před sebou ještě 5 týdnů.... Byla jsem dneska na prohlídku porodnice, ale na mě veškeré nemocnice působí hrozně depresivně a tak jsem dostala z porodu ještě větší strach než jsem měla :-( I když to tam mají moc hezké a jsou tam moc hodní, tak se toho strachu nemůžu zbavit...Nevím jak to zvládnu... protože já když mám bolesti, tak brečím... jenže já se tam nechci ztrapnit jako malá holka a tak nevím co s tím... Jsem prvorodička a hrozně vyplašená.. Bojíte se taky tak někdo jako já?

Kliknutím vložíte smajlíky:

v klidu, jak se znám, až mě to začne bolet, budu nejen brečet, já když mám bolesti, tak zpravidla zvracím
sázím na to, že doktoři i sestřičky jsou zvyklý na ledacos, kdyžtak holt budou mít do sbírky další story, co si budou vyprávět u piva ;) a když to bude hodně zlý, tak příště můžu jet rodit jinam než tam, co se strapním letos :///:

kačenka1711

ahoj, já mam z porodu taky desný bobky a souhlasim s tebou, když píšeš, že tě prohlídka porodky taky více znervozněla. Já tam neviděla nic strašnýho ani neslyšela. ale jen když jsme vjiždeli do vrátnice, tak me vlastně doslo, že je to ta nemocnice.. jinak prostredi uzasný porodni asistentka boží. je to vlastně vyhlasená porodnice v kraji.
K té bolesti- mě když něco bolí (u menstruačních bolestí lezu po zdi) tak sice nebrecim, ale nenecham na sebe sahnout. stulim se do rohu do klubicka a cekam kdy to přejde. ale ted si rikam, ze se proste budu muset co nejvic snažit zabavit- chuze nebo tak. ze nemuzu cekat na kazdou kontrakci. to by mi to asi moc neuteklo a taky to dost vyčerpalo. no, nevim jestli uvazuju spravne.

In reply to by kačenka1711

:s: Ležela jsem ve sprchovým koutě na zemi na těch hnusných nemocničních kachličkách, pouštěla si horkou vodu na břicho a záda a nikdo na mě nesměl šáhnout :s: :a:

In reply to by kačenka1711

Manžel seděl na židli před tím sprcháčem, hryzal si nervózně nehty a když přišla PA, že se na mě musí podívat a odmítla to udělat v tom sprcháči, tak mě skoro vynesl ven, oblíkl, odtáhl přes chodbu k lůžku a bylo :s:. Ani nechci vědět, co si tam o mně tenkrát říkali, ale můj manžel za mě zvládl půl porodu...bez něj by to bylo o moc těžší :ww:

kačenka1711

In reply to by Rokl

dekuju:) byli jsme min. tyden na partnerske hodine, kde rikali co a jak u porody a co by melk delat, ale prislo mi, ze se citi trapne. mozna to bylo taky tim, ze nas tam bylo asi 7párů

In reply to by kačenka1711

Oni jsou tyhle hodiny vždycky takový rozpačitý...my chodili taky :-). A když hned tu druhou jsme si v páru každý na tom druhým museli zkoušet baby masáže a navzájem hladili chodidla a mnuli prsty na nohou a hladili se po hrudníku, tak jsi měla vidět všechny ty chlapy :s:. Ale já to všechno beru jako to krásný, co jsme prožili v těhu...je to prostě něco nevšedního a i trocha těch rozpaků k tomu patří. Rozpaky jednou ustoupí a budete to vykládat jako veselou story...

kačenka1711

In reply to by Rokl

to ti povím- my jsme delali: partner sedí na zidli, ma rozkrocený nohy a my v kleče na čtyřech opřený předloktím a jejich stehna. no, super. všichni chlapi začali naznačovat orální sex :one:

Děkuju Všem za slova útěchy.. prostě jak se to blíží, tak mám čím dál větší strach... Na miminko se hrozně těším, ale někdy to ten strach převálcuje :-( Už aby bylo po porodu a já se mohla se svou holčičkou muchlovat :h: Dokonce uvažuju o epidurálu, teď mě určitě většina z vás prokleje a řekne, že by si to nikdy nenechaly píchnout, že? ;) Ale chci znát vaše názory, tak pište ://:

In reply to by pusi24

Proč prokleje? Myslím, že ať už si to každý plánuje jakkoli, když dojde na nejhorší bolesti, prosí o epidurál 99% mamin. Ne vždycky ti ho ale můžou nebo stihnou dát. Ale uklidňující myšlenka to je, tak se jí drž. Pa

In reply to by pusi24

já měla při druhém porodu takové bolesti,že jsem ho chtěla,ale nebylo to možné,protože anesteziolog byl tehdy po ruce pouze ve dne a já rodila v noci,ale teď do toho nepujdu,kámošku takhle umrtvily na císaře a když my líčila jak strašně jí to bylo nepříjemný když druhý den necítila nohy,nic tak mě přešla chuť,navíc budu chvátat domu za dětma,nechci riskovat nějaké komplikace navíc

kačenka1711

In reply to by Zdenda3

ahojky, kamosce delali epiduaral u Apolináře (prý to tam delaji automaticky) a rikala, ze znecitliví jen trochu bricho. Nedaji tolik medikamentu jako u brisni operace (císař), takže se můžeš hýbat. Já se byla podívat v porodce a nam rekli, ze epidural moc nechteli davat, sice v prvni dobe porodni uleví, ale ve druhý dobe, když má zenská tlacit, tak spatně cítí kontrakce a neví kdy tlacit..

neboj, jsem druhorodička a taky se bojim jak :pig: a taky vždycky brečim, když mě něco bolí a pak brečim, že jsem trapná a tak furt dokola.
špitály jsou sice depresivní, ale půjdeš tam porodit svoje miminko a to depresivní není ;) no a taky máš teď výhodu, že až tam přijedeš, tak už budeš vědět, kde co je a jak to tam přibližně chodí.
a až to na tebe přijde, tak zapomeneš, že se bojíš... prostě ono to nějak půjde ;)

In reply to by Rokl

achoj :-) furt tu strašim :s: a podle Dr. v dnešní poradně budu ještě přes velikonoce..... prý od minulého týdne prakticky žádná změna....... tak ani nevim, jestli se mám radovat nebo ne....ráda bych vydržela co nejdýl, ale už jsem tak vyfluslá, že kdyby se malá rozhodla tento víkend, vůbec bych se nezlobila

In reply to by Tesa

Já jsem se tě právě nechtěla ptát, páč se tě asi ptá každej, tak jsem ti zamávala a doufala, že se rozepíšeš :s:. Terko tak zpomal tempo! Ty fakt zvládáš víc věcí než já netěhotná...ale pro nás dobře, my tě se Zbynínkem moc rádi po Velikonocích ještě uvidíme :-). A kočenka se asi ještě potřebuje taky trošku dopéct u maminky...

In reply to by Rokl

my jsme si právě s Dr. říkaly, že má holka ještě tři neděle čas a mohla by tam vydržet. no, mě to tempo moc zpomalit nejde... odpočívat mě toník nenechá, jakmile někam upadnu, tak už mě tahá pryč, takže raději taky něco dělám, to mě pak nechá na pokoji :s:
a v úterý nebo středu, to je fuk se (snad) určiě uvidíme ;)

In reply to by Tesa

Středa Terko, středa...No tak doma si klidně šolichej, ale nějaký běhání po městě vypusť :-). Když já bych ti ráda pomohla, Toníček je zlatíčko, ale on by se mnou asi být chvíli nechtěl :ww:

In reply to by Rokl

jojo, středa, někam si to musim napsat, nějak mi to břicho tlačí i na mozek :s:
dneska jsme byli ve městě...naštěstí už u mě rychlá chůze neni možná (přece jen se už princezna tlačí dolu), tak jsme si vykračovali rychlostí šneka. má to jedinou nevýhodu, měla jsem na celý výlet hodinu a půl a prd jsem stihla :s:

In reply to by Tesa

No dyť to říkám, ty seš prostě nezničitelná :s:, stejnak se tam vypravíš a basta, viď:-). No a já jsem dneska potkala dvě maminy, co si vezly ve sporťácích batolátka a byla jsem překvapená, když jsem byla na jejich úrovni a ona ta jedna neměla obyčejný sporťák, ale vzadu ještě korbičku a mimi...byla to dokonce úplně stejná barva jako máš doma. Je moc pěknej a kupodivu malinkej!! Akorát ona teda měla čtyřkolku, ale fakt mě to nadchlo!

Ahoj, já nevím, já na konec těhotenství vzpomínám jako na nejkrásnější období. Určitě mě taky všechno bolelo, ale na druhou stranu už jsem se tolik nebála o miminko. Nech se doma hýčkat, napusť si vanu, vyhoď nohy nahoru, s partnerem si pohlaďte boulící se bříško...a na to ostatní nemysli. Já jsem se taky hrozně bála porodu, když jsem byla na prohlídce naší porodnice, která je navíc ještě asi 50 let stará (dovedeš si představit tu krásu), tak jsem tam bavila všechny ostatní, páč jsem si tak pro sebe tiše naříkala a fňukala :-). No a když se mě doktor ptal, jestli chci jít ten den na vyvolávačku (už jsem přenášela), tak jsem se nemohla rozhodnout, jak hrozně jsem se bála porodu! (a to tu většina mamin píše, jak už se nemůžou dočkat:-)). No...bolelo to, bolelo. Ale jako my všechny to zvládneš, nemysli na to, nevyhneš se tomu stejně, takže si nepomůžeš. A až budeš držet miminko a budete s partnerem oba brečet dojetím, tak si řekneš, že to za to prostě stálo!!!

ahoj, vím o čem píšeš. Tohle jsem zažívala 2 měsíce před svým druhým porodem. Myslela jsem že vypustim duši. Kolikrát jsem vyčerpáním i brečela ale musela jsem se naplno věnovat synovi i domácnosti. Dalo se to zvládnou i když opravdu se zatnutýma zubama-další těhu už nikdy :s: . To tě obdivuju že jsi navštívila porodnici. Já bych tam nešla z toho důvodu že bych pak myslela nato jak to tam vypadá a co mě čeká. To že se bojíš porodu je přirozené. Neboj zvládneš to jako to zvládly ostatní ženské. Stojí to zato-miminko je úžasnej tvoreček :a:

In reply to by JaMiOn

další těhu už nikdy :s: ,přesně tohle jsem říkala chlapovi po porodu,že až budu chtít další tak mi ho NESMÍ udělat,teď mu uklouzli nohy a já jsem strašně šťastná ale mám po druhém porodu už 13 let,to už je všechno hrozné zapomenuto

In reply to by Zdenda3

jasně nikdy se nemá říkat nikdy, že ;) . Mě 2 dětičky bohatě stačí. Máme i maličkej byt a nedovedu si představit mít tu za pár let třetí dítko. No ale co člověk ví co bude za pár let, že? :///: :a:

vydrz holka, ceka te krasna odmena!!! navic oni jsou tam na to zvykli..takze klidne plač, pokud ti to pomůže, klidně řvi, pokud to pomůže..bude to krásný mimi, uvidíš:-)

já jsem 36tt a taky už toho mám plný zuby,ale to už zvládnem,máme to za pár,a k tomu klidu,já čekám třetí takže se nenervuju,vím do čeho jdu a těším se na miminko.Taky jsem byla poprvé tak vyplašená,když mi praskla voda,tak jsem to chtěla zastavit,strašně jsem se bála,při druhém dítěti jsem se vyškolila,byla jsem v porodnici 17 dní než se malá narodila,každý přišel,odrodil,odešel a já furt nic,věř mi že pak už je porod vysvobození,takže to tak beru i teď,říkám se že ven to stejně musí,tomu nezabráním a modlím se aby to přišlo dřív a že by ses tam ztrapnila o tom vubec nepřemýšlej,nejdeš na večírek,tam jsou zvyklý na ledacos

Ahoj tak já jsem ve 37 tt a mám to samé co ty..strašně mě bolí třísla a ted do toho i v kříži a podbřišek..asi se už rozpadnu :s: :s: :s: no a o tom porodu mi ani nemluv..já mam za sebou už jeden,před 12ti lety a mám až abnormální strach..Doufám že mě to přejde,protože si pak nadávám sama sobě,že to až zbytečně přehánim a sama sebe stresuju,no ale poruč si vid...ale zvládneme to neboj..MUSÍME...

5 týdnů uteče jako voda, mě čeká ještě víc jak půlka těhotenství :)))
Porodu se neboj, není důvod. Bolí to, to nekecám, ale je to bolest jiná, je to bolest, která tě přivede k něčemu úžasnému, k té největší radosti tvého života a ta bolest se strašně rychle zapomíná. Já měla dlouhý porod a taky jsem v jednu chvíli brečela, že to nemá cenu, že jdu domů, že stejně neporodím, teď se tomu směju. Zvládne se všechno. Jediné, čeho já se "bojím", abychom byli oba zdraví a to všechno ostatní se už zvládne a zapomene :c:
http://pechynzoo.mondozoo.com - zapaříme :)

In reply to by Pechy

Být tebou tak si ty poslední týdny užívám.já sem celý těhotenský procajdala a nebyla vůbec v klidu a teď toho lituju,že sem se víc neválela,protože teď s mimčem to nejde:)A porodu se neboj pro mě to byl nejkrásnější zážitek a už se těším na další!!!:)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky