Nové katastrofy

30.03.2010

Tak jdu nahlásit nové katastrofy v naší rodině:
Tak s hypo se jedná, o tu se ZATÍM nejedná. Jedná se o české soudy.
Přítelovo nebožka se usmyslela, že bude dělat peklo dál. Dala žalobu o alimenty (jeden soud rozhodl v lednu a místo nich platil dluhy, kde byla exekuce - cca 9 tis. měsíčně - sfalšovala jeho podpis a nepřevedla na sebe plyn a elektriku, na Jirku auto, takže teď zaplatil 9000 ručení za ní, protože jim zablokovali společný účet, který nemůže už zrušit, protože tam je dalších 20000 dluh, a on to nevěděl a poslal tam alimenty, který si okamžitě stáhli. Na ten společný účet už nemá přístup, ale má tam posílat alíky (kdy ona podala žádost, aby jí alíky dával do ruky, ne na účet - ví proč, že?)
Trochu zmatek, co? Musí se to číst pomalu, já to pomalu píšu :-D.
Prostě na účet, kam posílal alíky je plný dluhů, které nasekala ještě v manželství (dalších 250000 se chystá). Sotva zaplatí jeden dluh, přijde nějaký další.. Počítejte se mnou: Příjem rodiny je cca 25-30000. Při mateřské vzroste o 10000. Alimenty jsou 11000, dlužné alimenty měsíčně 5000. K tomu měsíčně naskakuje na jeho jméno plyn, který nepřehlásila (v srpnu rozhodnutí soudu) - plyn nelze odpojit, pokud jsou v dom. děti. Nemůže plyn nechat odpojit. Jen převést. Což nebožka neudělala. Takže dalších cca 4000 měsíčně (dluh a momentální spotřeba). To je 20000 měsíčně posílat jako jí? Plus platí 5000 měsíčně dluhy, které nasekala v manželství. Podat žalobu může, až to zaplatí. Pak může požádat znalce o zfalšování podpisu a o náhradu škody. Takže to máme 25000 měsíčně.. Já musím platit cca 5000 měsíčně dluhy (spotřebiče - které stejně nemám, páč je má bývalý a dluhy z podnikání). Plus ještě 5000 státu (soc., zdrav., nemoc.). To máme 35000 měsíčně. Dále: 15000 nájem (za měsíc hypo+nájem). Tzn. 50000. Výdaje 50tis., příjmy 45000 max. Je to maximální částka. Víc neuděláme, ani kdybysme se pos... Takže mi řekněte, kde máme vzít na jídlo a pak na plíny a jiné zbytečnosti??? Jak to půjde, půjdu do práce, ne že ne, jenže nechápu ten soud. Ten řekl, že si ty peníze má vzít, kde chce, že si má najít práci, kde bude mít dostatečné příjmy. Jinak ho do 2 let zavřou, když to nezaplatí. (Má podmínku). tenhle měsíc měl výplatu 13000!!!
A ona? Ona je rok a půl s mimčem doma. Kromě toho mi přítel vyprávěl, jak šla s tím třetím na potrat a oni to udělali špatně. Jak ta čtvrtá je s cizím člověkem, ale protože byla počatá v ochrané době od podání rozvodu, je prostě jeho!
On ty holky má rád a nejvíc ten "nepovedený potrat", k té nejmladší má antipatie. Ví, že má platit alimenty, ale odmítá, protože přece není možné, že by soudy mohli pracovat takhle??? Proč může podávat jednu a tutáž žalobu u různých soudů, které rozhodují za něj, bez jeho vědomí? Jelikož s ním žiju, tak vím, že řeší každý dopis, co mu chodí. Nikdy nestrčí dopis "pod noviny". Exekuce na majetek? U soudu jasně prokázal, že žádný nemá. Přesto ho obvinila, že lže a že má byt. Tadyten Roztockej. Jenže to je podnájem. Jako, že jí ukradl auto (to auto, které soud přiklepl jemu a jí povinnost ho přepsat na něj, což neudělala). takže on týden co týden lítá na policajty s papírama a s rozhodnutími, že je to jinak a policajti stahují oznámení a nové protokoly píší a stahují.. a přítel lítá po soudech, odkud mu chodí rozhodnutí o zabavení majetku (který nemá), o neplacení alimentů (ke kterýmu už rozhodnutí má 3 měsíce..). Jeho právník mu řekl, ať si najde lepšího, že on už neví, co s tím..
Docela veselo, ne? Přes to všechno usínal včera se slovy: Musím vymyslet, jak udělám ten odpad. Viděl projekt, jak udělat náš byt na Kladně..
Hezké bylo, než to z něj vypadlo, tak jak přemýšlel, jak mi to říct ty další novinky..
Jo a perlička na konec: Posílal té nejmladší přání k narozeninám, napsal tam i našee jména. Ona volala jeho bývalé (taky Jana) a řvala prý na ní půl hodiny, co si to dovolují! Ona jí řekla, že s tím nemá nic společnýho a Jirka se jí omlouval. No a z nějaké tety vypadlo, že ta další žaloba je o krácení daní a předložila tam nějaké faktury, které jako vystavil.. a soudy na to skáčou. No a Jirka musí skákat podle soudů. Takže příští měsíc bude lítat a dokazovat, že na účet mu žádné takové částky z takových firem nepřišli..
Ta ženská má neuvěřitelnou fantazii!!!
Člověk se hodně ze soudnictví státu naučí, když to tak sleduje, jak se dá dělat chlapům peklo..

No teda to je dílooooooooooo!!!!Já si tzeda fakt asi budu připadat jak světice...co já všechno bývalému nechala,vlastně jsem si nic nevzala..dluhy šli na půl...auta mu zůstali a ještě měl dva roky odpuštěné alimenty a dokud teď nemá tak nemusí platit..jinak vycházíme teď skvěle...
No já ani nevím co Ti na to říct...je to pěkná mrcha a nevědala bych sama co dělat,ael jedno vím jistě,nechala bych si zjistit do otcovství..jako proč platit pokud není díťko jeho...
JAničko,jan se moc nestresuj ať je miminko ok...Všechno se nějak musí vyřešit...
Já měla hodně poblémy s dluhama při tě nemoci,všechno se sralo,pak sjem to vyřešili jednou obrovskou půjčkou,přímo na vyplacení dkluhů...To bylo fajn,ale taky jsme si s bývalým užili...Teď s Honzou je to lepší o 100ˇ..co se týče financí...
Tak se drž a ať to nějak vyřešíte...papa Terka :a: :h:

In reply to by Terulkovka

Řeknu Ti fór, jo? Když se prokáže, že dítě není jeho, alimenty bude muset platit dál, protože je to počaté v ochranné době manželství! Tím, že by se ukázalo, že není jeho by přišel o právo si jí někdy vzít (kdyby se stalo něco s matkou). Alíky ale platit musí!

Ahoj Jani,
nikdy jsem nic podobneho v zivote resit nemusela(zaplatpanbuh) a tak ti moc neporadim.At uz to je ale jakkoliv,nejsmutnejsi na tom vsem je,ze misto toho,aby jsi si uzivala posledni mesice tehu se nervujes a tim se nervuje i miminko.je mi moc lito cim prochazis a preju ti,at to nakonec dobre dopadne,aby uz si mela klid a mohla se plne venovat materstvi-to samo o sobe bude take dost psychicky narocne.Tak preju pevne nervy a hlavne hodne stesticka,pa pa Shany

Bohužel nevím co k tomu dodat,snad jen držím palce ať se vám to povede vše obrátit ve váš prospěch.

ahoj, tak jestli to dobře chápu tak manžel splácí dluhy za bývalou manželku které nabyli v manželství, potom splácíš dluhy ty-které sis udělala sama a manžel je ještě v podmínce, manžel ještě platí alimenty na děti-které jsou jeho, platí elekriku a plyn protože manželka nepřepsala složenku na sebe-nebo jak toto mám chápat? no je toho docela dost.
Bohužel bývalá žena je v právu. Pokud vzniknou dluhy za trvání manželství tak se po rozvodu dělí na půl. Pokud bývalá žena neni schopna dluhy splácet tak je musí splácet muž a až když je zaplatí může dluhy vymáhat na bývalé manželce. To že sis nasekala dluhy ty je tvoje hloupost-to bych sem vůbec netahala-kdyby jsi je neměla žilo by se vám daleko lépe. To že platí za elektriku a plyn je jeho hloupost. Měl si zařídit odhlášení-pokud nemá v ruce papír tak má smůlu a musí platit. Jak se říká pořádek dělá přátele a u rozvedených párů to platí dvojnásob. Alimenty klasika-má děti tak musí platit.
Bývalá žena bude mít navrh pořád. Má děti a samozřejmě umí to hrát u soudu a z bývalého muže umí udělat pomalu tyrana. Ale bohužel je i v právu. Je škoda že si muž na určité věci nedal bacha ještě před rozvodem.
Držim palce ať se vše brzy vyřeší

In reply to by JaMiOn

Plyn a elektriku dostala od soudu, že má převést, bez ní to nejde a ona prostě jenom neměla čas, chudák malá. Soud nový pro to běží, dluhy opět skáčou. Ona pracovat nemusí, on ano. Jeho zavřou, když nebude splácet, ona ukáže prstem na něj. Alimenty zaplatil 4 měsíce předem, za měsíc mu přišla žaloba o neplacení a mezitím dluhy, o kterých neměl páru a u některých sfalšovala podpis. Děti jsou jeho, ale alimenty k dětem nedoráží.. kromě toho mi dnes přišlo, že se podala žádost o prověření mých firemních účtů, že je na mě žaloba, že mám JEHO peníze. Manželé nejsme. A že musím prokázat, že ty peníze nejsou jeho. Právník řekl, že tímto se počíná nová etapa.. můžou mi vzít MOJE peníze, pokud neprokážu, že jsou moje. Já hned po mateřské poběžím do práce, abychom měli na její dluhy. A aby mě nezavřeli, že žiji s přítelem a nemám měsíčně blbých 10000 navíc.. Poběžím do práce, aby dalších 5 let mohla sedět doma a plodit děti a nechodit do práce.. a my platili a ona se nám smála do očí. Ona s ním má "4" děti a tím nemusí pracovat. On musí vše zaplatit, aby ho nezavřeli, zatímco jí se nic nestane, protože je v hmotné nouzi. Proto po něm soud chce jeho výplatu. Jeho hmotná nouze ho nezajímá, děti mu nedá, protože hajzl od ní odešel a nechal jí těhotnou. Podotýkám, že o těhu se dověděl až u rozvodového řízení, kdy s ní už 5 měsíců nebyl a ona byla ve 3.měsíci. S tím, že jsou důležitá slovíčka taky pochopil až teď! Že jsem si nasekala dluhy je má hloupost? Takže já můžu za celosvětovou krizi, která bohužel postihla i mě? Si děláš legraci, viď? Když víš, o co jde, tak mi řekni, jak jsem tomu mohla zabránit, když jsem doufala, že za pár měsíců určitě bude líp.. Navrh bude mít do tý doby, dokud nezaplatíme všechny dluhy a nebude chtít tu půlku po ní.. A jestli by se nám žilo lépe, kdybych nemusela platit 5 tis. měsíčně? No, ještě líp by se nám žilo, kdyby si nevzal takovou.. A znáš to o těch rybách? Kdyby byly v pr..i, že by nemusely být v rybníce?
To, cos napsala víme.. otázka zní, co s tím, aby nás nezavřeli. Bohužel říkám NÁS, protože dneškem jsem zodpovědná za placení jejích dluhů i já, neboť žiji s jejím bývalým! A ona? Otevře si flašku, zapálí cígo a pak si vyrobí další 2,5 roku bez práce..
Díky za poučení stylem "kdyby" i za přání..

In reply to by Jana Kulhánková

ahoj, věřim tomu že jeho bývalá žena je mrcha a bravůrně využívá možnosti, které jí dává náš stát. Samotná ženská s dětma vždy bude mít navrch než chlap který od ní odešel. Dokonce i zákony jí notují. Ona nemusí chodit do páce do 7let věku dítěte. Pokud má 4 děti tak nebude pracovat hodně dlouho. Bude dostávat od státu dávky v hmotné nouzi+bude vydírat bývalého muže aby platil a platil.
Na odhlášení elektriky si mohl nechat od bývalé vystavit plnou moc a mohl vše udělat i bez ní. Je jasné že schválně se nedostavila, přece nebude platit něco, co zaplatí nikdo jinej,že? je to hnus, ale myslim si že tvůj muž musel vědět jaká je-proto odešel a měl si dát více pozor.
Tvé dluhy jsou opravdu zbytečné-když podnikáš tak holt musíš mít peníze na pojištění. Zaměstnanec taky odvádí pojištění státu-to se nedá nic dělat. Když jsi měla problémy pojištění platit, tak jsi se měla s úřadem domluvit dříve než vznikli dluhy. Ale to už je momentálně jedno-už se stalo.Svádět toto na celosvětovou krizi je trošku blbí,ne? .
To že ti chtějí skočit na tvé peníze je možné-i když je zvláštní že ví tvé číslo účtu když nejste manželé. Nebo jsi číslo účtu u soudu sdělila? V práci si nech vytisknout na mzdové účtárně tvou výplatu a kdy ti chodí abys mohla doložit že jsou peníze na účtu opravdu tvoje. Tebe zavřít nemůžou. Důležité je aby jsi splácela svůj dluh. Manžela zavřít můžou, ale pokud se snaží splácet tak si myslim že to nehrozí. Ať si zkusí zařídit u ústavů kde dluží splátkový kalendář. Ať doloží jaký je jeho přijem. Bude to hodně lítání a papírování, ale splátky jsou lepší než se vyhazovat ze všech peněz. Kdyby přišel exekuto, tak stačí že manžel úkáže že má zajištěné splátky a řádně splácí a oni nic neudělají.
Tohle je šílené-peníze jsou hnus a mění strašně lidi. Tak hodně pevné nervy.
Nechtěla jsem tě nějak rozčílit-předešlím článkem a snad jsem tě nerozčílila ani nyní. Nemyslim sto zle.....

In reply to by JaMiOn

Já nemám dluhy na pojištění :-D. Jsem stále OSVČ. Splát. kalendáře má, co nemá, tak přístup k dalším dluhům, neboť jako k věřiteli to dorazí až s exekucí stejně, jako dluhy předešlé (chystá se dalších 250000) a nejde se domluvit jinak. Ty výdaje, co jsou, jsou splátky.. + alimenty. Ona když dorazí exekuce cca na 50000, že do 3 měsíců má být zaplacena, pak co uděláš? Hold nejíš, nájem nezaplatíš, alimenty taky ne a během těch 3 měsíců to zaplatíš.. když se blíží konec, přijde exekuce na účet 10000 za povinné ručení, protože auto jako takové bylo pořízeno v sobě manželství - před majetkovým vyrovnáním. Když Ti řeknu, že s nájmem jsme již o měsíc pozadu a že mléko je jen do kávy, ovoce u nás nepřistálo 14 dnů, džus jsem měla tenhle měsíc 1x, prací prášek ten nejlevnější, dítěti na družinu a obědy jsem si musela půjčit.. Myslím, že mi začínají docházet síly. Jestli nepříjdou nějaké korunky (páč faktury chodí i s půlročním spožděním - teď chybí 50000 na fakturách), už budu hodně nervozní..
Já vím, že to nemyslíš zle, vím, že člověk musí začít především u sebe. věř mi, že už jsme to probrali horem dolem a zpátky a že kde nic není, ani pes nežere. Naše (její) výdaje jsou prostě větší, než příjmy.. to je prostě fakt. A pokud to tak půjde dál a ten právník nám s tím nepomůže, skončí to tak, že Jirku zavřou, mě dají do blázince, děti do děcáku a jeho nebožka bude konečně spokojená.. Počká si, až vyleze a řekne mu: Tak, rok si seděl, tak to máme 150000! Tak naval, nebo jdeš sedět znovu!

In reply to by Jana Kulhánková

je to opravdu šíleně složité. promiň nějak jsem předešlý článek špatně přečetla a myslela jsem že máš dluhy na pojištění :O . Snad vám nový právník více poradí když tamten byl očividně docela dost neschopnej. Je to děsné opravdu...

In reply to by JaMiOn

Já taky píšu blbiny a ty mi to neřekneš: Ne k věřiteli, ale k ručiteli :-D. No a jak přišli na můj účet? Za a je firemní (hlášen na FÚ) a za druhé dobrý právník s detektivem po pravici dokáží divy! Snad bude líp. Děkuji za zájem.. tamten právník říkal, že s těmito problémy bojují právě i ženy.. že je to tak 40 na 60 pro ženský. Že prý toho právníka, co má ona je vážně dobrej a vypadá, že to není žádný párátko a že ty informace a ty rozhodnutí, co jsou museli stát pěkné peníze :-D. Chudák malá, hmotná nouze je fakt svinstvo!
Ještě jednou děkuji a přeji hodně radosti s potomky a rodinou celou! :a:

AHOJ JANI,TAK TO ČTU S OTEVŘENOU PUSOU A BÝVALÁ MANŽELKA JE PĚKNÁ PI....JAK TADY PSALY HOLKY.ČLOVĚK SE NESTAČÍ DIVIT JAK SE NĚKTERÉ ŽENSKÉ DOVEDOU MSTÍT ZA TO ŽE CHLAP ODEJDE K JINÉ.
JÁ TAKY MĚLA PROBLÉMY S BÝVALÝM ALE TEDY TOTO JE PŘÍLIŠ TO JÁ MĚLA PROCHÁZKU RŮŽOVOU ZAHRADOU.
ALE JE MOC KRÁSNÝ VIDĚT CO DOKÁŽE LÁSKA :h: A ŽE SE MÁ O KOHO OPŘÍT.
SNAD TEN DRUHEJ ADVOKÁT DOKÁŽE VÍC :one:
DRŽÍM PĚSTIČKY :ww:
:a: :a: IVA

In reply to by ib11.9

on neodešel k jiné, on přestal mít peníze na tu současnou! Advokát vypadá schopně, dneska za půl hodiny pomalu tu situaci srovnal do latě, co se musí první, co druhé, co teď, co potom.. a pomohl tak, jako tamten za 2 měsíce. Děkuji za přání. Vaše podpora mi pomáhá.. Přítel to vyblije mě a já to můžu vyklopit tady.. je to úleva..

In reply to by Jana Kulhánková

tak to je super s tím advokátem snad to bude spět už jen k lepšímu.
vy se máte těšit na mimíska a ne se stresovat nějakou vychcanou ženskou.Tedy říkám si jak jsem byla blbá já u rozvodu,nechala jsem bývalýmu byt 4+1 ve středu Brna v hodnotě 4000000 a on mne vyplatí do 5let 400000 a nechala jsme si auto 8let starý.Z domu jsme si vzala jen osobní věci pro sebe a kluka a nic víc.Přítel si vzal hypotéku a ted 30let splácet kdybych byla chytřejší tak jsme mohli být bez dluhů a byt v Brně prodat nebo vyměnit za 2 a bylo by to,ale já prostě nechtěla soudy atd nemám na to vše žaludek ale asi jsem měla mít.
tak to ti věřím že se ti uleví když to v sobě nedržíš hlavně ted by jsi měla být aspon trošičku v klidu.
papáááá

Tak to je HUKOT!!!!! tak jak nesnáším, když chlap páchá násilí na ženské (samozřejmě i na dětech), tak tady PIPINA, by asi potřebovala dostat pořádně po tlamě, trochu jí pobouchat hlavou o zeď, aby jí ty pič... zmizeli z palice!!! Opět názorná ukázka, že v tomto státě se mají dobře jenom vypočítavý svině a obyčejní poctiví lidi na to dojíždějí...

In reply to by Zdenice

Tak právník řekl, že když vydržíme 5 let, že se to obrátí proti ní, ale že máme hlavně platit alíky a aspoň něco posílat na dlužné.. že každý splacený dluh (už máme 2 - 60000) máme dát k soudu o tu svou půlku.. že bohužel spojit to nejde.. a že se začne potit ona.. Jóóó, na každou svini se vaří voda!

No to je opravdu kus pořádné krávy.... A ty soudy stojí úplně za hovno... znám ze své zkšenosti... nic si pořádně neověří a pak to tak dopadá... tak jak já s roční podmínkou a s částkou 9tis. které jsem musela zalatit za soudní líčení... je to tady totálně na pííííííííp.. ale neboj máš skvělýho chlapa, on dobrou ženu a spolu to zvládnete...

Ahoj to ti teda nezávidím to je hnus co se dneska děje.Ale bohužel ženský sou s...ě,některé horší jak chlapi.Bohužel jednu jsme měli v rodině,nebudu se rozepisovat ale takovou hamižnou co využívala celou rodinu a pak je odkopla,hnus!!!Prachy jí nikdy nesmrděly.Ale ono na ní dojde i na tu vaší!Holt hřáli si hada na prsou.Držím palečky.pa pa :a:

ahojky tak tady ta Pani to je teda dobrá pí..podle toho co píšeš budete mít hodně dlouho ze života peklo a to vím z vlstní zkušenosti se soudama kde soud odsoudil kamaráda za něco co nezpáchal...naštěstí teda musel jen zaplatit pokutu asi 13000kč což je směšná částka o proti vaší situaci..ale i tak odsoudily ho za to co neudělal i když tam byli svědci a svědčily v jeho prospěch!!!!!To jsou české soudy...je mě to moc líto co se ti děje,vím že každá kačka dobrá,protože jsem na mimi zustala sama,ale co je mco to je moc.Já být tvým přítelem najmu si dobrého právníka,vysvětlím situaci a čekám co s tím bue dělat,protože se to stejnak povleče!Hlavně se drž tíhle se te´d stresovat nesmíš...Myslíme na tebe s Alánkem :h:

....a pak se divíme, že to leckterej chlap nevydejchá a jednoho krásnýho dne takovou pí*** prostě zapíchne. já se fakt už nedivím. To je neskutečný, jaký ty ženský někdy jsou!!! virtuálně si odplivávám na zem! to je ubohý. no a ty úřady a soudy - jakbysmet!

In reply to by olive

:$$: Teda, nečekala jsem, že to taky někoho rozohní.. vždyť to taky říkal, že najde UK, dá jim 10tis.., ať si s ní dělají, co chtějí! Pak se na mě otočil se slzama v očích, pohladil ve tváři, já se na něj usmála se slovy: Co řveš, řvát máš až se Ti narodí Eliška.. otřela jsem mu slzy a objala.. Je toho na něj hodně. Přemýšleli jsme o oddlužení (osobní bankrot). Ten mu zařídím příští rok, hned po daních!! Já ho nedám!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka