Je tu někdo? Malej má vysoké teplotky i po čípku...

29.03.2010

Ahojky holky, prosím vás, čímpak se u batolat sráží teplota? Malej měl v noci teplotku 39 v zadečku a po čípku je stále rozpálený jak petník.. Chudáček můj malej, srdíčko mu tluče jako splašený, poraďte někdo? Mě třeba mamka dávala nohy do tvarohu ale to už sem byla větší, u takhle malých dětí nevím co se dělá, malému je 16 měsíců...

Ježiši, chudinka malej :h: Dělá se studený zábal, namočíš nějaké prostěradlo (ručníky, plínky nebo tak něco) do studenější vody (neměla by být úplně ledová) a dítko do toho zabalíš (někdo balí jenom končetiny). nebo se taky dělá to, že dáš dítě do 37 °C teplé vody a tu postupně tu vodu ochlazuješ až do studené. Teplotku by to mělo srazit, mě třeba studený zábal přijde hodně šok pro to dítko, ale prý to pomáhá. A taky by to možná chtělo dát půlku diazepamu, kvůli křečím, ale to nevím, jestli vám Dr. předepsal (my jsme ho dávat museli, i když Naty nikdy žádné křeče neměla)

In reply to by ivca.konik

No já jsem z toho taky docela na nervy, tu teplotku prostě nemám ráda u malého :-( Navíc já samam mám angínu a beru antibiotika tak to malej asi chudák chytl ode mě. Já právě myslela že bych udělala zábal ale zase teď jsem někde četla že pokud se teplota srazí o moc, hrozí právě ty fibrilní křeče tak nevím... :-(

In reply to by Kotrmelinka

Ahojky, já malého postavila do vany a plenou kterou jsem máchala ve vlažné vodě (opravdu stačí vlažná), jsem ho jen otírala. V místnosti by nemělo být přetopeno, spíš chladno. A moc ho nenabaluj. Člověk má tendence hned zachumlat dítě do deky, ale tím mu horečka ještě stoupne. Jinak nám taky nezabral žádný čípek a až sirup Nurofen.

In reply to by Kotrmelinka

Taky bych byla na nervy, chápu to. Angína je pěkné svinstvo. Já myslím, že ty křeče hrozí v tom případě, že je horečka moc vysoká (proto se ten diazepam dává při horečkách nad 38,5, aspoň to mi říkal Dr.) a to tělo si s tím neumí poradit. Rozhodně ráno šupejte k Dr., ať malého prohlédne a poradí co a jak. Snad to bude brzy v pořádku, budu držet pěsti.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka