nemocenska

25.03.2010

ahojky holky myslite ze muzu marodit celych 9 mesicu kdyz nemam rizikovy tehu??

Já taky nemám rizikové těhu a jsem na NP. Dělám náročnou práci, tahám se s lidma a navíc noční a ty se v těhu nesmí. Tak mně ji doktorka napsala hned, bez přemlouvání. A myslím, že by ti měl NP vypsat gynekolog, ale nevím.

no ja delala ve fabrice 12cky i nocni a docela narocnou praci na zvedani.natoupila jsem tam v srpnu a v prosinci mi koncila smlouva takze mi je neprodlozily a od listopadu marodim.takze kdyby mi ji ukoncily tu neschopenku driv nez nastoupim na na rodicak tka bych byla doma bez penez.me totiz chybi mesic a pul na materskou sice mam odelany 270 ale nevlezu se na do chrane lhuty 180 pac mam termin az 13.8

Když je rozumný doktor tak tě nechá hned od začátku.Já marodím také od 5tt.Navíc nevím jak u vás ale já mám vycházky od8-20takže paráda.A když ti do diagnozy napíše rizikové těhu tak se na to nevztahuje ani posudková.Nebo Bys tam šla a neschopenku ti v pohodě a bez řečí prodlouží.

In reply to by beruskamonicka25

Jojo, určitě se na to už zeptej. ideálně si dojdi nebo zavolej ke gynekologovi a zeptej se, jestli když si necháš napsat od obvoďáka převedení na gyndu, jestli tě hned vezme. Řekni na gyndě, kdy jdeš k obvoďákovi a jestli si to teda rovnou můžeš nechat přepsat a stavit se pak tam. Neměl by v tom být problém...

In reply to by beruskamonicka25

Já byla nejdřív domluvená s gynekologem, že si mě převezme, ale když tam teď není, tak se zkus domluvit s tím obvoďákem, že by ti to napsal, ale řekni mu, že tam teď ten na gyndě není, ale až tam bude, tak že se s ním domluvíš a pak si jen třeba přijdeš k obvoďákovi pro ten papír. Ale aby s tím obvoďák dopředu počítal, že tě bude předávat... A až tam bude gynekolog, tak si k němu dojdeš, že ses bavila s obvoďákem, že by tě předal do péče, tak jestli je vše OK, že si to necháš teda vypsat... :-)

In reply to by beruskamonicka25

Není zač, ráda jsem poradila. Sice není nějaký "zákonný nárok" na neschopenku v těhotenství, ale každý rozumný gynekolog tě raději dá na neschopenku, když máš třeba stresové nebo náročné povolání, když je ti špatně, zvracíš nebo se prostě necítíš nebo něco... Určitě je to o dohodě s gynekologem, případně tím obvoďákem. Ale myslím, že doktoři ti vždycky raději dají neschopenku, než aby něco zanedbali...

Jako můj doktor me necha ale mam strach abych nemusela pred komysi ze socialky me prave kamoska rikala ze ji nechala doktorka jen 6 mesicu a pak ji to musela ukoncit kvulu posudkove komisy

In reply to by beruskamonicka25

tak tohle slyším poprvé :( a co děláš za práci?
ono dost záleží na Dr. Já původně chodila k jedný, ta mi sice nemocenskou napsalal, ale úplně debilní vycházky.. a že je tak budu mít až do mateřský, když jsem teda doma... oháněla se nějakým zákonem a bla bla bla... nakonec jsem přestoupila k jinému Dr., ten, když ty vycházky viděl, jen zakroutil hlavou, okamžitě mi je přepsal od 8-20h. a řekl, že mimo ně stejně nepřijdou, takže jsem se pohybovala všude neomezeně.. prý záleží na tom, když by na něj náhodou ta sociálka přišla, jak si to umí obhájit... ať už vycházky nebo tu nemocenskou. Být Tebou, tak se toho Tvýho Dr. narovinu zeptám jak to s tou komisí apod. je ;)
_________________________
http://prckoviste.cz/nasdomik
http://mysaco.rajce.idnes.cz/

Určitě můžeš, mně to doktorka doporučovala hned při zjiště těhu (a nemám rizikové), jen jsem hodně zvracela. Doporučují to i když máš náročné zaměstnání, např. psychicky, fyzicky... Odolávala jsem 6 (prozvracenejch) měsíců a pak, když mi to napsala, tak jsem ze dne na den přestala zvracet (psychika je psychika). :a:

Ahoj, můžeš, pokud je k tomu nějaky duvod. ja mma tehotenství uplně ok, a byla jsem na neschopence uplně od začátku až do nástupu na mateřskou. je pravda, že to bylo dáno už předem, protože mám za sebou dva zákroky na srdci, ale pracuji jako zdravotní sestra na sále (anestezie - plyny, rentgen, laserove záření), takže i bez toho mého srdíčka by mne doktorka nechala doma. A hned mi napsala vycházky neomezeně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka