zitra musíme na rehabilitace

21.03.2010

Ahoj holky. 14.3. měla malá 3měsíce. Na kontrole u doktorky bylo vše v poho, jen se jí nelíbilo, že se malá zvedá na patách a dělá "mosty". Prý to 3měsíční miminka nedělají, tak nás poslala na rehabilitační centrum do Valašského Meziříčí, ať se na malou mrkne dotor. Prý to buď bude OK, nebo budu muset změnit polohu při nošení, nebo s ní cvičit. No mě to nikdy nepřipadalo divné. Malá je od malička šídlo. Od začátku nám cestovala po postýlce, až jsme museli koupit mantinely, které jsem předtím nechtěla. Měla měsíc, tloukla se v noci do hlavy o šprušle postýlky a vrcholem všeho byo, že jsme ji v noci přistihli, jak jednu tyčku ožužlává!!! Letiště nám taky normálně prosestuje tím jak se odráží na patách.. Jsem zvědavá, jak zítra dopadneme

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky, tak dotor říkal, že to není žádná hrůza, ale že by doporučoval cvičit Vojtovku. Prý záleží na nás, jak se rozhodneme. Tak jsem řekla, že raději cvičit budeme. Nerada bych, aby měla malá třeba v pubertě problémy se zádama a vyčetla mi, že jsme s tím nic nedělali. Jdeme na první cvičení příští pondělí.

In reply to by shawni_x

neskazí. On říkal: Když nebudete cvičit, může mít problémy třeba se skoliózou. Ale taky nemusí. Když cvičit budete, nebude s tím mít problémy. Chci pro ni to nejlepší. Jen přítel mě štve. Viděl na netu ty cviky a řekl, že tam ani nepůjde a když s ní budu cvičit, půjde pryč. Ne že by nechtěl, ať cvíčí. Spíš na to nemá vidět ji křičet, i když ví, že to ty děti nebolí.

In reply to by EliškaM

ségra s dvojčata cvičila a je fakt, že holky mají pěknou pevnou postavu a mají sílu jako býci:-). Malá mi za 3měsíce vyrostla o 15cm. Taky jsme se ségrou rychle vyrostly a máme problémy s krční páteří. Nechci, ať je má i Nelinka

můžu se zeptat, proč se nesmí děti prohýbat do mostu? Ještě jsem se s tím nesetkala. díky. pá Renáta a Viktorka

ahojky, já se nedívím že se to dr. nelíbilo, to propínání jakoby do luku by mohlo, ale taky nemuselo znamenat že je hypertonická, tj. že má zvýšené svalové napětí, takže kdyby ano, myslím že bys asi musela cvičit vojtovku, ale jistá si teda nejsem. aky jsem z toho měla strach, naše esterka je taky šídlo,jsou jí dva a půl měsíce a pase koníky, přitahuje se bříškem a když nemá široký balení tak pořát hcce zkoušet přetáčení na bok a právě jednou se taky takhle propla,ale bylo to jen jednou, nu nevím když ti to dělá často, jal dopadnete, ale držím ti palce aby jste to měliok, a nemuseli cvičit. paa iveta

In reply to by shawni_x

no, tak to jsi mě teda nepotěšila. Ale taky si myslím, že budeme muset cvičit, i když doufám, že nee. JEdna za ségřiných holek se při pasení koníčků prohýbala a ségra musela valit vojtovku. Ta druhá zas byla línější. Takže cvičila s oběma. Měla toho celkem dost.

Ahojky,nic si z toho nedělej,náš malej bude mít 2.4. 4 měsíce a paní doktorce se minulý týden taky nelíbilo,že dělá mosty a že prej je hyperaktivní.Mě přijde uplně normální,jinka taky musíme cvičit a zítra jdeme taky na rehabilitace.Oni si doktoři vždycky něco vymyslí!! :-/)

In reply to by Migelka83

jo tak o hyperaktivitě taky mluvila, ale pochybuju o tom. Hyperaktivní dítě vyžaduje pořád pozornost, ale já ji můžu nechat samotnou a ona se zabaví hračkama. Jen ji musím chodit kontrolovat (třeba když vařím), jestli není někde přemístěna. A jak s ní cvitíš? Ségra s dvojčatama cvičila vojtovu metodu. Z toho mám vítr. Strašně řvaly. I když vím, že to ty děti nebolí... Ona ty mosty dělá už dlouho. Prostě je živější. Mamina říkala, že jsem to taky dělala a že jsem v 9měsících chodila. Jestli bude fakt po mě, tak se mám prý těšit :s:

ahoj. ty brďo, my jdeme na kontrolu v úterý, nám byly tři měsíce 17.3. Taky mi přijde, že je malá trošku ďáblík, hlavičku drží snad už od porodnice a tedka se přitahuje břichem, jako by dělala sed leh.. a když jí dáme ruce tak se bez problémů přitáhne. po tom co píšeš se docela bojím, aby nás doktorka taky někam nehnala.. ale já si myslím, že to bude dobrý :-) každý mimčo je jiný a jinak šikovný :-) určitě dej vědět jak ste dopadl. zatím papa

In reply to by EliškaM

tak hlavičku drží taky dlouho. O pasení koníků ani nemluvím. Jenže doktorce se nelíbí to odrážení na patách. Chudák s ní na přebalováku na kontrole bojovala:-))). Taky dělá "sedy-lehy". A dnes se sama překulila na bříško. Chvíli bojovala s ručičkou, co zůstala pod ní, ale nakonec ji vytáhla a pyšně pásla koníčky. Vysmátá a zaslintaná až za ušima:-)

In reply to by Marcelii

no tak to je borec :-D moje malá se dneska taky snažila překulit na bříško, protože chtěla sníst plínku :-D bylo to těsný, ale nepovedlo se jí to :-D je to docela vtipný pozorovat ty prcky jak se snažej a pořád zlepšujou :-) ty myslíš, když doktorka zkouší takovou tu "chůzi" ? tak budu držet palce, aby to nic nebylo.. určitě pak dej vědět :-)

In reply to by EliškaM

ne, myslím to, že leží na zádech a zvedá se na patách. Tak mi procestuje celé letičtě!!! Doktorka má za přebalovákem obrázky, zahlídla je, tak se na ně chtěla podívat. Párkrát poskočila na patách a už byla otočená o 90stůpňů. doktorka nechápala. Jenže ona je živel od porodnice. I když byla mrňavá 46cm a 2800g, vždy jsem s ní na přebalováku zápasila. Párkrát měla i skopanou plínu!!! No prostě malý rarach. Mamina říkala, že je po mně. Chci ji koupat, omývám jí tělíčko na přebalováku a ona se mi 3krát odrazí na patách, tak ji musím potáhnout o 10cm zpátky ke mě!!! Někdy si fakt připadám jako krotitel :-))

In reply to by Marcelii

aha :-D tak to děláme taky.. postýlku mám obalenou mantinelama úplně celou.. no ale rozhodně není tak rychlá jako ta tvoje :-D to nic nebude.. jsou zvědavý a na jednom místě je to nuda :-) jé to byla drobeček, my měli sice 47cm ale 3220g :-). a kolik máte tedka? já už se na tu kontrolu vážně těším, byli jsme naposledy v šesti týdnech.. dostali ste hexavakcínu?

In reply to by EliškaM

ani se neptej, kolik máme teď :s: :s: . Má skoro 6kg a je delší o 15cm, takže 61 :s: . Ale není cvalda. Je jen velká. Hodně dlouhá. Nekojím, mám ji od začátku na umělé výživě. Měla jsem zdravotní problémy, ležela jsem 6týdnů v nemocnici a po těch lécích jsem hold neměla mléko. Nerozkojila jsem se. Mám z toho zítřka strach. Snad nebudeme muset cvičit

In reply to by Marcelii

tak to je hezký.. :-) tak aspon je vidět, že umělou výživou nestrádá :-D já teda furt kojím, ale občas je to dost náročný... dělá u toho hrozný kraviny :-D no to věřím .. ale snad to bude dobrý.. je to hrozný jak se člověk furt něčím nervuje :-( tak držím palečky a určitě dej vědět, teď musím běžet, tak se zatím mě papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka