Spíte?

20.03.2010

Ta moje cácorka (4 měsíce) mi dává pěkně zabrat :( Už ať je ráno...ještě že její rok starší brácha dnes v klidu spí...vždy si říkám, že už to prostě nemůžu dávat, v podstatě druhým rokem nespím víc jak 4 hod. denně (běžně i jen dvě...), ale jsem tu a musím nějak bojovat...jen mě fakt zž vytáčí kecy, že to mají mé děti po kom mít...

Kliknutím vložíte smajlíky:

moje prtě (momentálně jsem ve 38.tt) má taky báječný noční režim, už od začátku těhotentsví. Naposledy jsem pořádně spala v 16.tt, to jsem ještě bývala vyřízená z "ranních" nevolností. Od tý doby je to děs. Ještě tak dva tři týdny zpátky jsem spala každý den jinak. Byla bych bývala vděčná za spánek jen 4 hodiny denně, kdyby to aspoň byly pokaždý ty stejný 4 hodiny, do postele jsem chodila každý den ve stejnou dobu, někdy jsem byla během deseti minut tuhá a někdy jsem se dvě tři hoďky převalovala z boku na bok a ne a ne zabrat, ať to bylo jakkoli, výsledkem byly kruhy pod očima a celodenní zívání, ale odpolední spaní se mi zdařilo jen zcela výjimečně. Teď mám, co jsem chtěla - pravidelný spánek - usínám mezi desátou a jedenáctou, mezi půlnocí a jednou poprvé vstávám na WC, pak spím tak do dvou do půl třetí, následuje další cesta na WC a poté první snídaně, zbytek noci (tj. asi tak do půl sedmé ranní) vstávám každých 45 minut na záchod, mezi čtvrtou a půl pátou mám druhou snídani a kolem sedmé pro změnu snídám ;-)

In reply to by ha.nka

Vítej v klubu učůraných :///: Bylaj jsem v těhu smířená s tím, že budu ze začátku a hlavně ke konci těhu furt na záchodě, ale že tam budu trávit celé těhu a tímpádem se vůbec nevyspím, to jsem nečekala...u druhého dítěte to bylo to stejné, navíc nespavé...z tohoto hlediska je sebevražda mít dvě děti cca do roku po sobě...nebo musí mít aspoň v genech spavost..mé děti to bohužel zdědili po mě..prý jsem do čtyř pořádně nespávala..no, potěš brko, mám se na co těšit..jen fakt nevím, kde tu energii mám čerpat..navíc mívám nízký tlak, hlava se mi tak točí, mžitky před očima, z nevyspalosti se mi po 20 letech vrátil ekzém, prostě supr..ale co by ženská kvůli dětičkám neobětovala, že? :°:

In reply to by Yveta Šulcová

Pořád jsem na tom dobře, podle toho, co tady teda čtu, ale i tak, mých šest hodin trhanýho spánku se taky podepisuje, sice je mi "jenom" 33, ale to poslední třetí těhu mě dorazilo, chybí mi celkově síla, manžel asi nepochopí, proč místo rodinné vycházky, jakože s ním, :€): , vyšlu je ven a zalezu si aspoň na chvilku do postele, já bych tam zůstala zalezlá klidně celej den, možná i týden, spala bych a spala, :r: .

Brrr, tak to tě obdivuji, že ještě existuješ... Já mám naštěstí spavou rodinu - manža když nemusí, tak před desátou není mezi živými, malý chrupká s ním v ložnici a psa v devět vytahávám z pelechu, že se musí jít ven taky vyčurdit. Mě už se po prvním ranním kojení většinou nepovede zabrat:(

ahojky, ja to takhle měla u dcerky a skončilo to tak že jsem rok z toho brala prášky na spaní...:( pořád se budila a já spala maximálně 3 hodky denně 8 měsíců..já byla strasne pres den unavená, šly na mě kolabsy i na verejnosti, zadýchávala jsem se i kdyz jsem snad myla nádobí, no des a v 8 mesicich jako kdyz utne a malá začala spát celou noc, no jo, jenže moje telo si tak zvyklo na to že se pořád budilo, že už jsem proste nezbrala....proste jsem 3 noci koukala do stropu a nespala a to byla teprve sila, takze jsem si vzala prásek na spaní další a další...a začalo mi byt teda konecne skvěle a začala si užívat mateřskou, prostě super-Stilnox je ten zázrak(žadné vedlejší účinky jako ospalost u něho neni) no a brala jsem ho rok a nechtelo se mi prestat az kdyz jsem zjistila tedka že jsem opet tehotna, to jsem musela prestat ze dne na den...ale verim ze rekreovat se po druhém dítěti budu opet na stilnoxu:)))

In reply to by Janinaaa

Ahojky, po tom léku se pak zeptám..až přestanu kojit..to, co píšeš, jsem zažila s malým..takže můj život za poslední dva roky..těhotenství, kdy jsem od začátku do konce chodila v noci permanentně na záchod čurat, ke konci těhu i co půl hodiny, běžně co hodinu..pak se narodil malý, do 10 měsíců se budil cca po dvou hodinách, vždy trvala než zabral, měl hrozné bolesti břicha, pak zuby, pak zvyk na kojení...do toho jsem zjistila, že jsem ve 12. týdnu (malému cca půlrok), takže jsem nespala kvůli malému, kvůli dalšímu těhu, opět jsem si pořídila permanentku na WC..malá se narodila těsně před 14. měsícem malého...první dva měsíce to bylo supr, malá občas spala celou noc, max. jednou se vzbudila, malý taky tak..pak nastal zlom..malý odmítá sám usnout, řve klidně i hodiny, dokud za ním nedojdu, nedám si ho do postele a okamžitě usne...nevím, asi žárlí na malou, že je s námi v obýváku..navíc se v noci budí a musí jít k nám do postele..u malé taky nastal obrat...jednu noc v týdnu jakštakš spí, zbytek je katastrofální..dnes jsem spala 2 hodiny, včera 1 hodinu..takže asi tak..nechápu, jak můžu fungovat, máme velký barák, rozdělaný, nemocného tchána v péči, dvě děti, přítele...ale s usínáním jsem měla taky problém..jak píšeš ty..když už jsem mohla spat, tak jsem čuměla celé noci do stropu, jenže jako kojící mi nabídli tenkrát max. homeopatika..

Ahojik, ja na tom dneska byla podobne, sla jsem si lehnout v 22h.Mam rymu jako prase, kolem 1h jsem zacala zabirat, mala se vzbudila do 3h se tam chrula a nemohla zabrat.Pak uz jsem na chvili usnula a zase pritel vstaval 4.30 do prace a Kaci vstavala v 6h.Takze nic moc.

Yvi, Ty to máš ale krutý, musela bych se sytit myšlenkou, že snad zítra už to bude jiný, že se konečně trochu vyspím, já už takhle usínám ve stoje, postel je pro mně modla a mám pocit, že jsem nespala snad sto let.

Já taky nedám víc jak šest hodin, sice malá usíná kolem osmé, zalehám s ní, ale kolem půlnoci se pravidelně budí, pak můj chlap vstává před třetí, nevím, jak to zrušit, ale vždycky se mi začne chtít na velkou, to mě probere úplně, takže si vyčistím zuby a dám sprchu, kolem čtvrté se zase malá probudí, napije se, znovu ji uložím, využiju klidu na snídani, no a je ráno, takže spím taky málo, co nadělám.

Ježiš tak to ti fakt nezávidím, já nespat aspoň 6 hodin v kuse tak je po mě :s: Dneska teda vyjímečně ještě nespím ;)

In reply to by ivule

Ahojky, včera mi totéž řekla má bývalá těhotná spolužačka...jsem jí říkala, at si naspí do zásoby..prý méně jak šest hodin nedává..hm, já bych za šest hodin skákala radostí...jedno dítě nespavé, druhé dítě nespavé, když to nejsou prdy tak zuby, pak zas nevím co...jim asi uvařím odvar z makovic, abych spala aspoň čtyři hodiny vkuse...

In reply to by Yveta Šulcová

Jéva maminy, tak to máte vážně záběr. Mě malá/3měs./ usnula v 19hod a dneska ráno v 6hodin jsem ji musela budit na kojení, jinak by mi spinkala až do 9hod. Prsa jak balóny a malá si chrupkala :€Ss€: Teď už zase spinká jak dudek. Snad jí to vydrží a nenastane nějaký zlom, že by se budila tak často jako vaše děti. Já vím, ono je to něco jiného, když už máte děti dvě...to už je pak mazec. Když né jedno, tak začně druhé a mamka je v jednom kole. Tak přeji pevné nervy a více spavé miminka :one: D.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka