Bydlení..

14.02.2008

Včera jsme byli na schůzce kvůli ceně pozemku na stavbu domečku.. pořád nevím, jestli do toho jít.. jde o půl milionu a mě to přijde na místní poměry až až.. jenže celkově to je skoro málo.. výmýšlím varianty a možnosti a dneska asi nic jiného dělat nebudu :-) večer jsem nemohla usnout a ráno v pět se vzbudila na wc a už neusnula, protože jsem zase přemýšlela :-) je to veliký rozhodnutí..

To máš pravdu, je to velké a důležité rozhodnutí. Znám to, když jsme kupovali byt a rekonstruovali. Sice jsme ho kupovali od našich, ale i to zařizování apod. dalo docela dost . Doma jsme nemluvili skoro o ničem jiném než o bytě. Ale stálo to za to a jsme rádi, že už bydlíme.
Navíc teď ty ceny, si aspoň myslím, pořád porostou, takže pokud nemáte jiné řešení, jděte do toho.

To vám nezávidim, jsou kolem toho strašný nervy viď. Já si to pamatuju, když jsem si ve svých devatenácti brala hypotéku na byt. Ale jestli chcete baráček, tak do toho určitě jděte. My máme v plánu taky stavět, jenže pozemek manžel dostal od mámy, tak máme o starost míň a stačí vyběhat pár věcí a "jen" postavět. Držim palce a moc se nestresuj

In reply to by Ivculka

Díky :-) zatím to stres není.. momentálně jde o to, že se ta výstavba naplánovala a pozemky se "zamlouvají".. pak dojde na výstavbu komunikací a položení sítí.. takže někdy o prázdninách bych to viděla na koupi pozemku a na jaře příští rok začít stavět (šlo by to určitě ještě i na podzim začít, ale to by se vidělo).. jenže člověku to nedá a musí pořád v hlavě něco řešit :-)

Jenomze dneska ty ceny jsou skoro vsude stejny a vubec si nevyberes.Ja taky porad premyslim co je lepsi jestli si koupit byt a nebo jit radsi do baraku.Protoze bych moc chtela baracek tak asi do nej ale kdo mi zaruci ze to utahneme!!!A jestli nam vubec tak velikou pujcu daji.No je hodne otazek kolem toho!!

In reply to by opicka46

Přála jsem si bydlet v domku od malička a mám chlapa, který mě v tom podporuje a souhlasí s tím.. byt je fajn, ale není to ono.. navíc teď bydlíme v městském bytě.. a člověk bude radši platit svoje.. nemůžeme tu ani nic podle sebe předělat a tak.. jsem zvědavá, jak to dopadne..

In reply to by blondyna

To mi povídej.. my jsme pro domeček rozhodnutí, ale musíme vymyslet kde vzít pozemek a za kolik.. a druhá věc je to splácet.. přesně jak píšeš.. do pátku (zítřka) musím dát vědět, který pozemek jsme si vybrali a já nemyslím na nic jiného :-) sepíšu si pro a proti, oběhneme banky a uvidíme..

In reply to by Martii

no tak my mame jeste 2roky na rozmyslenou nastesti protoze to bude pritelovi 30let a to pak uz si neco budeme muset vzit!!Jenomze jsou tady ruzny varianty dum po tete ktera sice jeste zije ale to by me tak moc netrapilo ale horsi je ze pritel je moc naivni a vubec netusi jak se ty ceny dneska pohybujou!!Takze si mysli ze tety dcera ho proda za 1 300 000 ale je ho nejak nemuzu presvedcit ze ta po 2mega proste nepujde.Pak je tady barak rodicu.Kde dole bydli babi s dedou a nahore mamka s tatkou takze dolejsek bude taky jednou volny no ale kdy???No a ja si nasla na netu krasnej drevenej domecek za 880 000 a moc se mi libi.Takze vubec nevim jako to udelame a ja uz bych taky mela rada docela jasno.Hlavne si nevybirej moc veliky pozemek je to pak zbytecne velika starost navic!!!!

In reply to by blondyna

Jak velký pozemek je podle tebe akorát? Já spolubydlení s rodiči neodsuzuju, ale v životě bych do toho nešla.. ať má každý svoje soukromí a klid! no a takový malý domeček už jsem si nakreslila, takže taky vím, na co se těším :-D jen to musíme nechat projektantku překreslit "do jejich řeči" a zjistit, co to bude stát..

In reply to by Martii

Promiň že se vám do toho pletu ale jak píšeš to bydlení s rodiči, tak to je děs. My máme dvoupatrový barák, dole tchýně a nahoře my, ale hned bych šla do svojeho, protože tchýně je strašně zvědavá, pořád mi nahoru leze a nemáme skoro žádné soukromí. A to jsem zvědavá co bude dělat až budeme mít mimčo, to tady bude snad i spát :sick:

In reply to by Michalka

V pohodě, nepleteš :-) takovou jaká je tvoje tchýně je moje máma.. taky mě děsí, jestli přežije jeden den nevidět mimino.. to bude hrozný a mám tušení, že kvůli tomu bude mezi námi ještě zle.. no ale to se uvidí.. a to bydlí 15 km daleko.. prostě domeček bude a basta.. jen je otázkou kdy a kde :-)

In reply to by Michalka

Pozemek máme vyhlídnutý a už se ptají, kdy ho asi tak koupíme, ale bude rozumné ho koupit až začnou se sítěma a silnicema, protože já teď koupím kousek pole za půl mega a co s tím pak budu dělat.. :-D takže si ještě počkáme, jestli se ten projekt vůbec rozjede.. když to chtěj udělat, tak na to musej mít peníze, nemůžou čekat, až si všichni pozemek koupí..

In reply to by Martii

v tech metrech okolo se moc nevyznam takze ti neporadim kolik by to melo mit metru.Ale me by stacil pozemek na mensi skalku pak na zahradku kde budu mit nejakou tu zeleninu,misto na auto kdyz nebude garaz samozdreme a na nejaky to posezenicko a pak treba do budouctna i mensi bazen.Ja taky nechci bydlet s rodici ale pritel uz to ma vymysleny ze kazdy z nas by mel svoje dvere takze by se k nam chodilo jako na navstevu proste by se ten barak rozdelil na 2pulky.tak pockej ja najdu ten muj na netu s poslu ti odkaz at se na nej podivas ju

In reply to by blondyna

jasně pošli odkaz.. a s tím bydlením si zkus prosadit svou, opravdu to nedělá podle mého názoru dobrotu - dřív to fungovalo, dneska jsou každá generace úplně jiná a mladí už se nehodlají tolik přizpůsobovat.. ;-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ten domeček je moc krásnej! Jenže za 880 tisíc je jen hrubá stavba.. já naivně doufám, že my se s hrubou stavbou vejdeme do půl milionu..

In reply to by Martii

no ten zbytek by si pritel udelal sam!!On vsemu rozumi a dyztak by mu pomohl tatka se svarou.No jo ale to tam jsou i drazssi baraky jen ve hruby stavbe.Ho ja se chci vejit i s pozemkem do tech 2mega teda jestli nam je vubec nekdo da.

In reply to by Martii

a jeste se ti blbecci tedka tejden hadaj kdo bude prezidentem no to bych je taky kopla!!My kdyz jsme videli ty jejich prestavky kazdych pet minut no tak jak ve skole fakt!!!Proto dneska je lepsi se zadluzit uz ve 20 a splacet to do nejakych 70let a mas hnedka velikou pujcku!!To vis ze jo a drzim pesticky at vyberes ten nejlepsi pozemek a pekne se vam tam bydli :-)

In reply to by blondyna

Sice budeme bydlet nejdřív za rok a půl, ale už to, že se to řeší, tak je úžasný.. moc se těším.. a jdu dumat, který pozemek teda koupíme :-) máme na výběr asi z 55 pozemků různých velikostí.. napíšu si pro a proti, oběhneme banky a uvidíme :-) jdu se natáhnout, bolí záda.. uff

In reply to by Martii

Snad nevadí, že se do toho pletu, ale jestli to má být nějaká kolonie baráků, tak doporučuju určitě nějaký krajní pozemek, ať nejste ze čtyř stran obklopený sousedama. U nás ve městě se těď takhle staví a můžu ti říct, že lituju ty lidi, co jsou uprostřed, nebudou mít žádný soukromí a než vyroste živý plot, tak to chvilku trvá.

In reply to by blondyna

Jak velký pozemek je podle tebe akorát? Já spolubydlení s rodiči neodsuzuju, ale v životě bych do toho nešla.. ať má každý svoje soukromí a klid! no a takový malý domeček už jsem si nakreslila, takže taky vím, na co se těším :-D jen to musíme nechat projektantku překreslit "do jejich řeči" a zjistit, co to bude stát..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky