Holky, jak čistíte ouška???

19.03.2010

Tetičky, prosím vás, jak čistíte vašim miminkům ouška?? V porodce nám řekli, že máme pouze vatovou tyčinkou vysušit všechny záhyby na oušku, ale nasahat dovnitř. To chápu, mohl by se maz z ouška natlačit dovnitř...... ale můžou se používat nějaké kapičky, či sprej?? Včera jsem si všimla právě na jednom oušku takového toho žlutého mazu (jen trošku, ale přeci.....)
A ještě vy, co máte chlapečky :-) Taky nám řekli, že se nemá stahovat předkožka do půl roku života..... no ale přeci jenom- zkusila jsem to a ono to nejde...... je to normální??

ahoj, tak já malé otřu okraje oušek po koupání. Jde to krásně. Mazu jsem si nevšimla. Používám uchošťoury-pro dospělé a nezajíždim kam nevidim. Ohledně pidníka. můžeš mu ho zkoušet pomalu přetahovat ale opravdu opatrně. Vždy po koupání nebo ve vaničce. pokud to nejde tak to nedělje. můžeš mu ublížit. Já jsem pindíka řešila s dr. když byl Ondrovi rok-bohužel jsem měla dr. která to moc nechtěla řešit. V Ordinaci mu ho trošku přetáhla-pak měl krev na plínce a řekla že doma mám pokračovat. Ale doma mi to nešlo a bála jsem se abych mu spíš neublížila. Asi po 2měsících jsem si všimla že má koneček červenej. Čůral normálně ani ho nic na dotek nebolelo. Využila jsem návštěvy švagra (urolog) a on malýho prohlídnul. Objednal si nás za 14dní na přetáhnutí. Říkal že to chce už udělat aby neměl zánět. Takže jsme tam přišli. Já měla z toho průjem a žaludeční neurozu :00: . Malej byl v pohodě až do doby než viděl strejdu v bílém plášti . začal se po mě sápat. Zákrok trval asi minutku. Malej ani nepípnul i když jsme ho drželi 3lidi. Když jsem viděla jakej tam měl sajrajt byla jsem ráda že jsem to řešili v roce a půl a nenechali to dýl. Švára říkal taky že je to dobře. Kdyby jsme přišli pozdějc už by mu mohla hrozit i operace. Říkal že nejhorší je když to rodiče nechají dlouho a pak přivedou 3 leté dítě-to je šílené. Malej 3dny docela trpěl. Při čůrání plakal a když jsme mu museli 2x denně pidníka přetahovat ve vodě a pak ještě po vykoupání-abysme mu honamazali-to bylo děsné. Manžel se toho ujal a já jsem malého konejšila a klepala se. PO týdnu už nevěděl že něčim takovým prošel... :a:

No tak mě toho moc v porodnici neporadili..to víš, rodila jsem v pátek a pak o víkendu tam byla kuchařka, uklízečka a důchodkyně dětská sestřička :€Ss€: ..to že byl vlastně víkend a nouzový režim jsem si uvědomila až v pondělí, když na mě ve 4:30 nastoupilo 6doktorů na kontrolu frnďule :s: :s: ..takže čistim podle sebe, tzv. uchošťourama mám i ty rozšířený, ale spíš kvůli nosíku používám ty normal a ouško spíš jen pošimrám po krajíčku tak jednou/dvakrát týdně - aby si na to nezvykla a taky aby tam nějaký ten mázek byl a boltec pak normálně pořádně jak žínkou tak pak i uchošťourou.. (prostě jak u sebe, taky mi nedělá dobře si to šťourat ve vnitř každý den..)

Ahojky, když dítko saje, mázek z ouška se vytlačí ven, takže by neměla být potřeba čistit uvnitř nějakým sprejíkem nebo kapičkama ;) opravdu stačí jen tam, kde je vidět, já mu to ve vaně vydrbu žínkou a pokud má na uších ještě bordýlek, tak těma vatovýma tyčkama, co jsou pro děti rozšířené, to otřu :) a s tou předkožkou je to, jako co pes, to jiná ves :D někdo říká od narození, někdo od půl roku, od dvou let, vůbec... :00: pokud čůrá dobře (teče to proudem :D ) tak by neměla být potřeba to přetahovat. Mě říkali zase až tak po dvou letech. Já to ještě nezkoušela, myslím, že to je hodně citlivá partie a mám strach, abych mu nějak neublížila a nedostal se tam pak bordýlek... Zkus to prořešit s Dr., ať ti to třeba v poradně ukáže, pokud to máš dělat ;) , papa
:a: :k:

ano, jak říká Vladěnka, ty jsou nejlepší. Nám sice v porodnici říkali, stačí čistit jen vatovýma trojúhelníčkama, ale já už měla nakoupené tyto. A všimla jsem si, když jsem malému nevyčistli ouško vevnitř, tekl mu z něj žlutý hnis.

Tak já kupuju vatový tyčinky na konci jsou rozšířený a dál než na kraj mě to nepustí.Což je dobře protože ten maz tam musí nějaký být.Jsou super a používám je od narození.Žádný kapičky ani sprej určitě nepoužívej.S tím pinďourem.Mě říkali že se to nesmí přetahovat do roka,ale nám už je 9 měsíců,tak pomalu zkouším.Nám to taky nešlo,ale musíš trošku víc přetáhnout a půjde to samo.Neboj malýho to určitě bolet nebude.Ten náš ani neví že mu to zkouším každej den ve vaně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky