... Slepičí polévka pro duši matky ... - určitě si přečtěte, ať víte, co nás všechny čeká :)

17.03.2010

-> tu knihu miluju - manža mi ji půjčil z knihovny a po přečtení pár příběhů následovalo, že jsem si ji přála za dárek - teď vám z ní přepíšu jeden příběh, jen tak na povzbuzení a snad i trochu na zlepšení nálady... - jeden citát a jeden příběh jsem zde už dávala - před Vánoci - v případě zájmu mrkněte do deníčku :) - časem třeba ještě něco přidám... :€s€: , teď už ale "k věci"
--------------------------

"Navždycky, nadosmrti, ať třeba hrom bije!"

Naše dcerka Ariana přešla od miminkovského do batolecího věku s obvyklou porcí boulí a odřených kolínek. Při podobné katastrofě jsem vždycky nastavila náruč a vybídla ji: "Poběž ke mně!" Vyšplhala mi na klín, začaly jsme se mazlit a já se jí ptala: "Jsi moje holčička?" Mezi slzičkami přikyvovala, že ano. Pokračovala jsem: "Moje broučková houpy-houpy Ariana??" To přikyvovala už s úsměvem. A skončila jsem" "Budu tě mít ráda navždydky, nadosmrtí, ať třeba hrom bije!" Ariana se zahihňala, vlepila mi poslední pusinku a už zase byla připravená rošťačit.
Arianě je dnes čtyři a půl. Pořád ještě provozujeme rituál "Pojď ke mně" ukaždé modřinky a taky, když si dáváme dobrou noc a dobré ráno.
Před pár týdny jsem měla "den blbec". Byla jsem unavená a přetažená a podrážděná z povinností, které obnášela péče o domácnost, čtyřletou holčičku a pubertální dvojčata - kluky. Každý telefonát a každé zaklepání u dveří mi přinášely další povinnosti, které bylo třeba zvládnout HNED! Odpoledne jsem byla zralá na zhroucení a zalezla jsem do ložnice, abychh se pořádně vybrečela.
Za chvilku se vedle mě objevila Ariana a usmála se. "Pojď ke mně." Pritulila se vedle mě, přitiskla mi drobné dlaničky na uslzené tváře a zeptala se: "Jsi moje mamka?" Mezi vzlyky jsem přikývla na souhlas. "Moje broučková houpy - houpy mamka?" Přikývla jsem už s úsměvem. "A já tě budu mít ráda navždycky, nadosmrti, ať třeba hrom bije!" Zahihňala jsem se, naposledy ji objala a byla připravená čelit dalším překážkám.

(Jeanette Lisevská)

Ahojda holky,
tak to sem rada, že vas to potěšilo i dojalo - no já u toho bulila jak želva... Ale je to fakt skvělá kniha - a mnoho skvělých příběhů, jen je nemůžu opsat všechny, některé jsou i dost dlouhé... určitě doporučuji mít... :D :one:

Prekrasneeee... osobne mam mooc rada vsechny knizky Slepeci polivky,ale tuhle si urcite nekde sezenu a prectu. Dekuju za inspiraci. :one: Katka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky