Málo přibýváme na váze :(

15.03.2010

:a\|: :a\|: :a\|: :$$: Ahoj holky,
tak mě dělá starosti naše holčička protože za poslední měsíc strašně málo přibrala a vyrostla :$}: jen 250g a 1cm. za 10 dní jí bude už půl roku a má 66cm a 6kg. Začala jsem jí dávat už dřív zeleninku aby třeba přibírala po ní ,ale po 14 dnech žádná změna.
Vypadá sice naprosto spokojeně a v poho, ale už mě to dělá starost. Bohužel do ní nejsem schopná žádným způsobem dostat UM tak jem kojím a má tu zel a ovoce odpoledne...to jí zjevně asi ale nestačí.
Máte někdo podobnou zkušenost? :|€|: Co radíte?

Ahoj Friduško, tak mě se to zdá v normě, tahle staré miminka už tolik nemusí přibírat, já taky kojím a Nelinka mi za měsíc přibrala také 250g a bylo mi řečeno, že je to dobré, tak neboj...jinak měří taky 66cm, ale váha je 7,6kg, už je to pořádná baba...ale každé mimčo je jiné, tak se nenervuj, máš prostě doma drobnější holčičku, na tom nic není

naše malá měla na půlroční 66,5cm a 7250g a ted nějak mín baští.Už dávám zeleninku a i přesnídávky a včera jsem zkoušela místo přesnídávky dát bílí jogurt a nějak ji nejel,tak jsem tam dala trošku té přesnídávky a lupala :)
Ale každé dítko je jiné.Taky záleží jakou měla porodní váhu

Jestli je malá spokojená, tak bych to vůbec neřešila. Náš Matyášek měl při 6měsíční prohlídce 5810g a měří cca 68cm, přibírá 300g za 1,5 měsíce a dr. na to nic neříkala :n: . Zkoušela jsi kašičky?

ja bych zkusila asi kase s mlekem(ne ryzove) nez zeleninu,ale pokud uz mas vyzkousene vicedruhove prikrmy tak bych sla asi do brambor se zeleninou a masem jako obed asi 150g
ale jestli ji nic neni tak je to ok,maly taky pribrali i jen 160g a dalsi mesic asi 500g hlavne ze to jde nahoru
neboj ona to dozene :a:

Ahojky,my jsme na tom úplně stejně :(
Malej měl při narození 2720g a na 5,5 měsících jen 6200g a 64cm,tak jsme začali se zeleninkou,ale nijak zvlášť mu nešmakuje :)
Ale Dr říkala,že to nemám moc řešit a kojit častěji,takže kojíme po 1,5-2 hodinkách a je v pohodě a moc to neřeším :)

http://www.prckoviste.cz/volejnikdaniel

Ahojky, vůbec se prosím Tě nestresuj, pokud Ti doktorka nic neříkala nebo na kontrole neřekne, tak je vše v pořádku. Psala jsi myslím, že se malá narodila s porodní váhou 2,900 g no a v půl roce má mít jednou takovou, což má, jak píšeš. Oni ti prcci mívají spurtíky a pak se to zabrzdí a už rostou a přibívají na váze méně, protože se také více pohybují, neboj! To, že kojíš je lepší než kdybys jí dávala umělé mléko, buď ráda za kojení! Pokud by jí papání nestačilo, tak se malá určitě ozve,ne? Doktorce zbytečně nevolej, počkej na poradnu.

Ahoj Friduško,mám dokonce stejnou zkušenost. Moje holčička minulý měsíc také přibrala jen 250 g,takže stejně jako tvoje. Nic mi na to dr. neřekla,prý v pořádku,ale mě to pořád vrtalo hlavou,předminulý měsíc přibrala 650g a ten měsíc předtím také jen 250g. Je to hodně málo,ale důležité je že nám ty holky nehubnou. Ve středu jdem na 5 měsíční kontrolu tak jsem moc zvědavá jestli přibrala víc,protože jsem se snažila kojit častěji,ale někdy to prostě nejde. Nebój,kdyby něco bylo špatně,tak by ti dr. určitě něco řěkla.

Ahoj, pokud už máte šest měsíců, dala bych na noc kaši. Po zelenině se prý moc nepřibírá. Třeba jí bude chutnat víc než UM.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka