Je to normální?

11.03.2010

:\/:
Holky prosím vás mám dotaz hlavně na ty z vás, které musíte s dětma cvičit. Od 3 měsíců chodíme s Míšou cca po 1 měsíci na rehabilitaci-původně spíš preventivně, kvůli klonění hlavičky na levou stranu. Do včera jsme měli jen 1 cvik, prý jiný není a nám prostě nezabral…takže teprve včera jsme dostali najednou další 3.
Zajímá mě ale komunikace doktorky- s vámi a mimčem, protože z toho mám pokaždé strašný pocit. Včera jsem odcházela s tím, že mám snad postižené dítě…a že jsem to zavinila já, protože jsem mu to geneticky předala.
Prý je lehce hypotonický(netuším zda to je navždy) a prý to má po mě, protože kluci bývají po matkách…já mám prý hrb (je pravda, že mám skoliozu), takže malý ho bude mít taky pokud nebude celoživotně cvičit..prý pokud nenajdeme vhodný celoživotní sport tak bude doslova cituji chcípáček, protože už nyní je vidět, že bude dlouhý a hubený. Na druhou stranu se nemám bát, protože tatínek ho prý jistě povede hodně k bruslení, hokeji, kolu atd. (zatím vidím reálně to kolo, nic z jemnovaného není tatínka parketa ). Už nyní je prý jasné, že nemůže dělat jednostrané sporty (např.ping pong, tenis ..). Když jsem se zeptala, zda to co máme my mají i ostatní co tam chodí, tak prý ano, prý tam chodí i horší případy, např. holčička, která ještě ve 12letech nechodí, ale my prý na Paprsek(zřejmě ústav pro postižené..)nejsme..Odcházela jsem v těžkém šoku, a doufám, že je to nadsazené, protože ani pediatr ani dr. která nás tam poslala nemluvila o nějakých špatných vyhlídkách. Také s vámi takhle mluví??? Já bych totiž potřebovala spíš povzbudit, že se to spraví…a že to není žádná tragedie..Moc díky za vaše případné jakékoliv zkušenosti. Martina a Míša

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to je teda síla, co píšeš, naštěstí s úžasným koncem. Jen by mě zajímalo, kdybychom třeba já a tvá švagrová žili někde "na samotě u lesa" a prostě nechodili k dr. nebo třeba chodili k úplně jinak naladěnému doktorovi, jak by všechno vypadalo. Zřejmě bychom si ušetřili hodně starostí, úzkostí a nervů a děti by vyrostli vpohodě..jen bez všech těch děsivejch řečí...No jinak to víš, že mi bylo hrozně, když mi říkala no to má po vás...jenže geny se prostě neovlivní. A s tou hlavičkou ti věřím, my taky dělali harakiri-otáčeli postýlku a stěhovali jak blázni ložnici-bez efektu. Naštěstí se to pak taky srovnalo samo. Díky moc za napsání :a: za tvé povzbuzení. Jinak už scháníme a domlouváme jiného fyzioterapeuta.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přesně tak, dám vědět jak to půjde dál a chci udělat maximum :ooo: , tak věřím taky, že vše dobře dopadne. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Leni,
máte novou ikonku, ta tvoje Miška je ale roztomilá :dance: .
Včera u nás byla fyzioterapetka-soukromá-zaplatila jsem sice 600,-kč, ale stálo to za to, minimálně kvůli názoru druhého člověka z oboru. Nemáme prý nic dramatického, hlavička se prý srovná, ukázala nám dotažení pár cviků, byla klidná, milá, když Míša plakal, tak to ukazovala na panence. Bohužel se Miška začíná bát cizích lidí a ktomu, když na něj sahají, a ještě k tomu cvičit :C/): , takže slzičky a nudličky jen lítali, je mi z toho taky do breku, ale musíme vydržet, protože říkala, že jiné cvičení mu nepomůže, musíme cvičit cíleně, jinak tu hlavičku nesrovnáme a nesl by si to do života...to samozřejmě nechci doustit. Takže tak. Čekám teď, co nám řekne rehabilitační doktorka(cca za 3týdny) a pokud budeme muset cvičit dál, tak změním tu fyzioterapeutku. Mějte se krásně-jaro je zadveřmi. Za týden má být 18 stupňů :C]]: :C]]: :€s€: :€p€:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

..jo a ještě k tomu co tedy umí a neumí..na bříško se otáčí, ale přes jednu stranu a rozhodně to nedělá hodně často, tak ho lákám na druhou stranu hračkama. Plazit se snaží, ale zřídka, na ručkách se taky nic moc zatím nevzpírá-často skončí, že dělá "letadlo"-ručičky mu vlají do stran. Ve středu jdeme na pediatrii-na půlroční prohlídku (je mu teď 6 a půl) tak trochu trnu, spíš co si zase vyslechneme, ale třeba budu nakonec taky mile překvapená..Jinak všechno ostatní máme také vpořádku-dokonce se nám upravilo i jídlo-kéž by mu to vydrželo-myslím, že jsme si o tom také jednou psali, jací jsou "jedlíci" :00: Tak ještě jednou moc díky, že jsi napsala :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:qu: Leni jo jo, je to jak píšeš s tou povahou. :#~: Já už jsem to rozčarování z té středy dost ztrávila a intuice mi taky říká ať neblázním, že to jistě není trága..Dám určitě vědět co mi řeknou jiní odborníci. Díky za podporu je fajn být s někým na jedné lodi. Věřím, že dětiček našeho tipu bude víc, jen o nich nevíme. S tím jídlem to taky tak vnímám, protože to je 5x deně stres-bude jíst nebude?, jak do něj nacpat aspoň 1/2l mlíka?, když ne teď v kolik potom, aby to nějak vyšlo do večerní kaše..no jistě to znáš, tak jsem moc vděčná, že se to jakš takž upravilo...Mějte se zatím fajn-hlásí příští týden až 18 stupňů-už se na to těším jak malý dítě :^O^:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, teď jsem si všimla, že jsou tu nové reakce...
Taky si myslím, že Tvůj malej toho umí na svůj věk dost.

Taky jsme cvičili to samé - mačkání bodu na hrudníčku a malej zvedal nožky do výšky. Vyslíkala jsem ho skoro celýho, jen košilku jsem mu nechala, jen rozepnula a body nahmatala.
Ale kdyby to bylo na úkor zimy, tak ho raději nechám skoro oblečeného.

In reply to by MartinaN.

Ahoj Martinko, moc mě Tvé zprávy potěšily :)
Napíšu až bude čas. Doufám, že zítra. Syn má tento týden bolení - asi zoubky tak trpíme společně.
Zatím ahoj a mějte se moc hezky. :dance:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Leni, moc díky za zprávičku :k: , takže ti to taky nesedí...já už měla pocit, že to moc prožívám, ale prostě mi z toho všeho není nejlíp, takže jsme sehnali kontakt na jinou fyzioterapetku a zítra k nám ještě přijde jedna paní, která cvičí s mimčama, tak jsem zvědavá na její názor. Samozřejmě jsem už tak trochu vynervovaná, aby mi neřekla taky nějaký děs, ale není jiné cesty.. nechci samozřejmě něco zanedbat. Jak píšeš, tak mi taky naši říkali, jak může usuzovat něco v půl roce...ona není doktorka, má titul fyzioterapeut a je pravda, že jsme měli pochybnosti hned při první návštěvě-už jsem to tady na foru taky tehdy probírala, ale 90% psalo cvičte,cvičte vydržte, tehdy jsem se nechala uchlácholit, že do půl roku jak se bude víc pohybovat, tak se třeba samo upraví, a přestaneme ji navštěvovat,ale je vidět, že trochu pomoci potřebuje.
Leni a ty když s malou cvičíš-nevím kolikrát deně-tak ji pokaždé svlíkáš??my bydlíme ve větším domě a je tu trochu chladněji, k tomu máme cvik na stole, ten je jen v kuchyni a nemám možnost tu víc přitopit..tak nevím jak je to svlékání nutné, body žádné nemáčkám, dělali jsme zatím jen tzv.reflexní plazení...Hezký den Martina :a:

Ahoj, úplně chápu Tvé pocity. My taky cvičíme asi od 3. měsíce, no možná i dřív. Taky predilekce hlavičky doleva.
Též chodíme na kontroly na rehabilitace. Má doktorka proti vývoji mého syna nic nemá, poslal nás na cvičení neurolog. Na neurologii jsme byli z jiného důvodu,ale to je na dlouhé psaní.
No a před pár týdny jsme byli na kontrole u neurologa a říkal, že syn se vyvíjí dobře. Že nemá vůbec žádné výhrady. Pár dní na to jsem byla u fyzioterapeutky na rehabilitaci a řekla mi, že jí syn vůbec nic nepředvedl (spinkal a ona ho nehezky probudila...) no a že pokud to tak bude i příště tak budeme zase cvičit.
Abych to zhrnula, myslím si, že to na rehabkách hodně zveličují a na každém dítěti vždycky něco vidí....
Jestli budeš chtít napíšu Ti víc, ale asi spíš do osobní zprávy.
A podobné chování jsem taky zažila.... a abych se přiznala, tak na rehabky strašně nerada chodím, což není dobře...
A takovej přístup (fyzioterapeuta) by teda neměl v žádném případě být.
No už jsem zvažovala změnu fyzioterapeuta, ale zatím to nechávám být jak se to bude vyvíjet.

Zkus se nad to povznést, já to beru jako nutnost, ale myslím si své.... a nemyslím si, že bychom já a Ty měli špatně se vyvíjející se děti.
:€s€:

In reply to by Lilka

Díky, díky. Budu moc ráda když mi napíšeš. Zvažuju už delší dobu změnu, ale nechávala jsem se pořád uchlácholit tím, že do půl roku se to samo zlepší...takže teď se odhodlávám a ještě jsem čekala jaké budou mít zkušenosti ostatní.. :a:

In reply to by MartinaN.

Ahoj, ok, už jsem Ti napsala podrobněji mou situaci a názor. (je to dlouhý, tak jsem to nechtěla psát do diskuze.)

A asi jsi udělala dobře, žes pozvala i někoho jiného. NEvěděla jsem, že maminka může pozvat někoho i domů, já chodím pořád jen k nim do centra.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky