Potrebuji radu, je to tyden, co jsem dostala vypoved a predevčirem jsem zjistila tehotenstvi

11.03.2010

Holky, před tydnem jsem dostala vypoved z prace, podepsala jsem ji, ale tyden na to jsem zjistila, ze jsem otehotnela. Bavila jsem se s kamaradkou a rikala, ze jsem 6 tydnu po vypovedi v ochrane lhute, takze klidne muzu dojit na gyndu, abych dostala neschopenku(rizikove tehotenstvi)....pracovala jsem totiz v automobilce kde se zpracovavaji plasty, v zavodě je velka lakovna, kde se strikaji a lakuji dily na auta.
Mam tedy narok na nemocenskou jeste od podniku ve kterem jsem podepsala vypoved ze strany zamestnavalete. Já o vypoved nezadala.Byla navrhnuta zamestnavatelem.
Jeste mi prosim poradte, posledni MS jsem mela 4.2.2010. Kdyz pujdu na gynekologii zitra, pozna pan doktor z ultrazvuku nebo z krve ze cekam mimi? nebo je na to brzy. Tehu testy (delala jsem si jich pet) ukazali 5dni po zpozdeni ms 2 čárky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

co já vím, tak zaměstnanec je v ochranné lhůtě 7 kalendářních dnů ode dne výpovědi, aby mohl jít na nemocenskou. Aby jsi měla nárok na PPM na úřadu práce, tak od výpovědi muže uplynout max. 6 měsíců.

katounek

Ahojky, přeju Ti, at ti tu výpověď zruší a ty z nich něco vyždímeš...
já měla v tomhle smůlu, otěhotněla jsem dva měsíce po výpovědi a těhotná jsem na pracáku, ten mi ještě k tomu dal dávky jen 5 měsíců a ted až do porodu jsem doma zadarmo.... :-(

Tak tfuj tfuj tfuj at to vyjde :-)

In reply to by katounek

Vyzdimat je zas nechci, tak bych to nerekla, ale kdyz clovek ceka rodinu kazda koruna dobra:-D muzu se zeptat klik ti plati pracak? pokud je to osobni, nemusis odpovidat, jen me zajima, co me ceka

In reply to by zdeniska

záleží jaký ti napíše zaměstnavatel průměrný měsíční čistý výdělek, počítá se za poslední uzavřené čtvrtletí.. tzn. teď je to měsíc 10-12, z toho ti dají 2 měsíce 65%, 2 měsíce 50% a měsíc 45%

rychle utíkej pro neschopenku ochraná lhůta je jen 7 dní nebo dopadneš jako já a do porodu budeš bez peněz.Nebo někam nastoupit a dělat že nevíš že jsi těhu a vydržet tam aspon týden a pak jít marodit dokud to není na tobě vidět.držím palce :one:

a taky si myslím, že s novým nemocenským zákonem se ochranná lhůta pro nemocenské výrazně zkracovala, takže na tvým místě bych na nic nečekala a na tu gyndu zašla hned, dr. třeba bude vědět, do kdy je potřeba neschopenku vystavit, abys dostávala nemocenské ... určitě ale nedostaneš náhradu od zaměstnavatele za prvních 14 dnů pracovní neschopnosti, protože v té době už jsi u zaměstnavatele pracovat neměla, takže ti neuchází žádný výdělek, který by ti musel nahradit

Ahojky u nás je ochranná lhůta tuším dva měsíce,kolegyni se to taky stalo a výpověď se zrušila a byla dále v pracovním poměru.To víš,že tam nebudou rádi,ale to ti může být jedno.Mají povinnost ti držet místo tři roky.Na gyndě to z UTZ ještě nepoznají,ale z krve ano,takže si tam skoč pro potvrzení a co nejrychleji informuj zaměstnavatele.Pa a přeju krásné těhulkování :)

Ahojky,
já to měla podobně. Dala jsem výpověď a až potom jsem zjistila, že jsem těhule. V práci, kde jsem dělala, bych ale stejně nemohla zůstat, jelikož to byli denní a noční a dvanáctihodinové směny a nebylo, kam by mě přeřadili. Navíc mi bylo na začátku těhu hodně špatně. Doktorka mi napsala neschopenku a jsem celé těhu na neschopence. Ode dne ukončení pracovního poměru (nevím, k jakému datu to máš ty, ale standardně bývá myslím minimálně dvouměsíšní lhůta) ti začně běžet ochranná lhůta, která je dlouhá 180 dní (cca 6 měsíců). Do konce této ochranné lhůty musíš nastoupit na mateřskou (na tu se nastupuje 6 až 8 týdnů před plánovaným termínem porodu). Když nastoupíš na mateřskou do konce této ochranné lhůty, bez problémů máš nárok na mateřskou a pak rodičák (teda, pokud splňuješ i všechny ostatní standardní podmínky jako je odpracovaná doba apod.). Do té lhůty by ses podle mě měla vejít bez problémů, protože 6 měsíců je ta lhůta, 2 měsíce (8 týdnů) před porodem už můžeš být na mateřské. To je dohromady 8 měsíců a těhu trvá 9 měsíců. Pokud jsi výpověď dostala ted, tak předpokládám, že ti běží výpovědní lhůta a zaměstnanecký poměr ti neskončí až v době, kdy už budeš mít za sebou víc než 1 měsíc těhotenství. Takže si u doktora nebo doktorky vyřiď neschopenku a budeš to mít v pohodě.
Jinak taky vím, že zaměstnavatel tě nesmí vyhodit, když jsi těhu, ale nevím, jak to je, když jsi mu to už podepsala a až pak jsi těhotenství zjistila. Můžeš se zkusit se zaměstnavatelem domluvit, že byste to ještě zrušili, ale nevím, jaká dohoda s tvým zaměstnavatelem je - někdy to bývá dost náročně a je fakt lepší jít na neschopenku. Navíc práce někde v lakovně by pro tebe v těhu asi taky nebyla zrovna vhodná.
Snad jsem ti pomohla. Kdybys měla ještě nějaký dotaz, tak určitě klidně písni...
Markétka

In reply to by marketkac

jo jo já to mám taky tak,neprodloužily mi smlouvu,od října jsem doma,teda na pracáku-do konce unora,od 7.3 jsem na mateřské,TP mám 30.4-2.5,jelikož jsem se do těch 6 měsícu vešla tak mám nárok na mateřskou od zaměstnavatele a mužu si vybrat jak dlouho chci rodičák

In reply to by zdeniska

Držím palečky, ať to všechno dobře vyřídíš. ;-) Je to sice spousta starostí a zařizování, ale tak to, bohužel, chodí. Pak budeš ještě muset jít za zaměstnavatelem, až budeš přecházet z neschopenky na tu mateřskou - bude ti muset vyplnit takový pro sociálku, ale to stačí jim poslat to, co ti pak vypíše doktorka, oni to doplní a pošlou na sociálku. To budu teď vyřizovat brzo já... Takže i když už pak nebudeš zaměstnanec, stejně ti to musí vyplnit, to si pamatuj... ;-)

ahojky tak myslim, ze se ti vypoved nezrusi nicmene urco bych dobehla k dr at ti napise neshopenku aspon budes mit narok na nejake korunky... z krve by melo byt tehu zretelne podle utz jeste nejspise neeee

jedna maminka mi tady řekla že když týden po výpovědi zjistíš že jsi těhotná tak se výpověd ruší.. :?

In reply to by ha.nka

To ale není pravda,protože moje kolegyně prokazatelně otěhotněla až po podání výpovědi,ale bylo to v ochranné lhůtě 2 měsíců a museli ji vzít zpět,byla hned od počátku na neschopence,ale výpověď se zrušila a ona po dvou letech nastoupila zpět :)

In reply to by žabičkax

No nevím,tohle bylo před třemi lety,to zase není tak dávno,ale je pravda,že se to u nemocenské hodně měnilo.nemůžeš říct že jí určitě nevezmou,když to nevíš :) Myslím,že nejrozumnější by bylo zavolat na sociálku,jak to teď je,tam to budou vědět :)

In reply to by lucininenka

za prvý před třemi lety platil jiný zákoník práce
za druhý od loňska máme nový zákon o nemocenském pojištění
a za třetí jsem neřekla, že ji nevezmou zpátky, ale že její těhotenství nemá vliv na platnost výpovědi, když jí zaměstnavatel bude chtít vyjít vstříc, tak se výpověď klidně zrušit může, ale upřímně řečeno, z pohledu zaměstnavatele nevidím jediný důvod, proč si přidělávat práci ;-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky