zdravím čekatelky

10.03.2010

zdravím holky,chci se vás zeptat,zda-li si k porodu berete manžela či přítele?a pak z čeho máte u porodu největší strach??? :a:

Ahojka Petru, tak taťku-manžu si k porodu urču přibalím :) ...i když jsem člověk který od sebe lidi spíš při bolesti odhání a chce mít klid :€[€: , tak u toho porodu jsem ho opravdu potřebovala... kvůli psychice, stačilo mi už jen to že tam je a že ho při kontra můžu držet za ruku. Hned se ta bolest snášela lépe :) .
A bojím se hlavně komplikací- toho, že budu malého tlačit zase 3hodiny a taky nástřihu...Minule mě nastřihávali 3x a ani jednou při kontrakci, takže jsem to dost cítila :|€|: a jiných...... jsem bohužel poznamenaná prvním porodem, který nebyl zrovna hladký :€\€: .

Mám strach z komplikací a bojím se o malého, aby byl v pořádku - to je to nejhorší. A manžel jde se mnou. Prvně se mu nechtělo, ale při prohlídce porodnice ho PA ujistila, že do přední linie rozhodně nemusí a že stačí, že tam bude :)

Ahojky, já jsem sice čekatelka až za moooooc dlouho (jsem teprve na začátku), ale jeden porod už za sebou mám. Největší strach jsem měla z toho jak to bude všechno probíhat, jestli to zvládnu a snad ze všeho kolem. Ale jak to na mě přišlo, tak jsem ani neměla čas nad tím vším uvažovat a ke konci mi bylo už pak všechno fuk. Neboj všechno dobře dopadne a já si navíc říkala, že to zvládlo už tolik ženských, tak proč ne já. A co se týče doprovodu - manžel se strašně dušoval, že k porodu nepůjde, ale když už tam se mnou přijel a vypadalo, že to půjde rychle, tak nakonec šel a vůbec nelitoval i pupeční šňůru přestřihl a já byla za jeho přítomnost moc ráda - byl mi velkou oporou.

Ahojky, přítel chce být u porodu, v žádném případě mě tam nechce nechat samotnou, a já jsem ráda. Rozhodl se tak sám. A největší strach mám z toho, že mě budou dávat všelijaký urychlováky a oblbováky, aby se mě už zbavili :) nevím proč, ale cítím, že já budu rodit minimálně 10-12 hodin, tak uvidíme... :)

In reply to by marcy

Mací to je jeste dobry ma mati rodila 24hodin a babi to same takze ja se obavam,ze u me se to taky potahne,ikdyz udelam vse proto aby ne,piju malinik,lnene seminko taky bastim a doufam,ze ten porodni maraton ustojim a neusnu beru si sebou energetak a snikersky,ale nevim nevim jestli mi to bude neco platny :00:

In reply to by PETRULINKA

No nekde jsem cetla ze ho mam mit s sebou tak uvidime dyztak si ho da manzel...taky mu bude treba energie :one: a optam se sester driv nez bych si ho dala,ale nektere me kamaradky rikaji ze stejne jim bylo tak zle az i od zaludku ze zvraceli vse co pozreli takze.....uvidime jak to budu mit ja. :€z€:

Ahojky Petulko tak ja mam terminek za 6dni a manzel jde s nami urcite,chce to a ja taky bez nej bych to asi nedala budu se citit lip...bezpecneji,ale rikala jsem ze se od hlavy nepohne a at nikam zbytecne moc necumakuje :jawdrop: slibil,ze to splni :s: Jinak jak se citima co strach??Uprimne strach ani nemam vim,ze to bude asi hodne bolet,ale vim,ze to zvladli ostatni a ja taky a ze to za tu bolest stoji,hlavne at je :°O°: v poradku vim,ze jakmile uvidim ty moje dva kluky pohromade bude vsechna bolest zapomenuta :h: Ale ted posledni dny mam strasny spliny a porad jen :r: a ani nevim proc je to desne tak holky hodne sil nam vsem a at uz to mame za sebou!!!! :h: :h: :h: :h: :h: :h:

:€O: :€O: :€O: já už jsem z toho čekání na nervy,nic se mi nechce,už ani jíst mi nechutná :€Ss€: a celkově jsem jak pod parou,já mám ted taky takové depky,že začnu hysterčit a nezvládnu to,no nevím co mě to chytlo,ale spíš se bojím přístupu personálu v nem.psychika je totiž strašně důležitá!! :a:

In reply to by PETRULINKA

Depky neměj, stejně to přijít musí..:) Vidíš, to jsem úplně zapomněla na ten personál..:s: Možná jsem to měla shrnout do jedné věty: ,,Bojím se úplně všeho..":s: Pozdravuj do břůška..:)
-----------------------------------------
Silný je ten, co stojí tváří v tvář lidské hlouposti a dokáže mlčet...

Ahoj :€O: čekatelko, tak já jdu k porodu sama, manžel nechce. Příjde za námi až po porodu na sál, abych se tam ty dvě hodinky co tam musíš ležet nenudila. A strach si tak nějak nepřipouštím, říkám si, že to zvládly jiné :€O: , tak že to zvládnu taky. Nejvíc se asi bojím toho, aby byl :cc): v pořádku, aby nebyly nějaké komplikace. A co ty, jak jsi na tom?

In reply to by pešule

:e): no těch kompl,taky,ale jsme tak vyšetření,že si to snad ani nepřipouštím,to už bych byla šedivá :€z€: já ho tam nechci,radši si o vytrpím sama,asi by mě jenom rozčiloval,takže taky dojde až pak.i když u nás odnášejí :e): po porodu na novoše tak nevi nevím.

ja mam TP za nejakych 18dni a k porodu semnou jde manzel...ikdyz sem na zacatku nechtela,ale premluvil me a nakonec si myslim, ze to tak bude lepsi, ze budu mit komu nadavat:-) bojim se toho, ze to nezvladnu a ze to bude dlouho trvat! ale nadruhou stranu se uz desne tesim, pac uz me to brisko fakt omezuje!

Tak já přítele mít nebudu, protože žádného nemám, ale stejně bych ho tam asi ani nechtěla..:) Stále ještě přemýšlím, jestli k němu budu chtít mamku, nebo ne, ale asi stejně nakonec bude záležet na tom, jestli to stihne..:) Bude ta asi lepší ji tam mít, aspoň budu přemýšlet i nad něčím jiným, než jen bolestí..
A pokud jde o strach... Nejvíc se bojím kontrakcí, toho, že se nebudu ovládat, pak nastřihnutí a celkově průchodu hlavičky porodními cestami.. Také se bojím bolestí po porodu a toho, že nebudu schopná matka a že např. nedokáži nakojit své dítě.. Tak uvidíme..:) Opatruj se.. Pac..:k:
-----------------------------------------
Silný je ten, co stojí tváří v tvář lidské hlouposti a dokáže mlčet...

Ahoj, tak já mám termín na konci dubna, i když bych byla ráda, pokud by to přišlo o trochu dřív a já zas mohla "volně dýchat" a hýbat se :-) Teď jsem byla v pondělí v poradně a doktorka mi řekla, ať alespoň 2 týdny ještě vydržím a pak že si můžu klidně rodit - mimísek už bude v tom 36. týdnu připravenej. Zatím mi to nějak asi nedochází, tak se zatím ani nebojim, ale až to přijde, bude asi zle, jsem dost cíťa :-) Jinak přítele si beru určitě sebou, on to sám od začátku hodně chce a moc se i těší, tak jsem zvědavá !!

tak já mám asi nejvíce strach že porod nezvládnu, njn jsem hrozná citlivka :-D
Jinak přítel si vyžaduje přítomnost u porodu, inu ze začátku jsem to chtěla ale ted nad tím přemýšlím čím dál víc tak bych tam radši měla jednu moji známou která mi hodně pomohla a rozumíme si.. Nějak bych tam radši měla moji "druhou mámu" než přítele..
:-)

In reply to by Lind_a

Taky jsem celkem citlivka,ale ven to jít musí :-) ted o tom jak nemám už moc co doma dělat pořád přemýšlím, to je to nejhorší,ale až to přijde tak o tom asi nebudu moc přemýšlet a prostě se tomu podvolím :-) jinak partner k porodu jde, nechce si to nechat ujít, i když doufám že to tam s ním nesekne :-) Lucka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka