Co dat 8mi mesicnimu diteti k snidani?

09.03.2010

Tetky,poradte.Mala mi v poledne nechce pit MM.Naposledy si ode me cucne kolem 6-7hodiny ranni a pak uz proste nechce.Do obeda,ktery ma kolem 12ty hodiny,ji ale neco musim dat.Ovocnou prsnidavku dostava odpoledne a kasicku na vecer.Tak me vubec nenapada,co bych ji mohla dat.Obcas ji dam bily jogurt nebo pacholika.Kasi ji davat nechci.Poradte,prosim.
A jeste jeden dotaz.Uz davate detem testoviny??Napadlo me,ze bych ji uz treba do polivky mohla pridat i nudle.Namisto tech pramboru nebo ryze.Kupujete nekdo detske testoviny nebo pouzivate normalni?
Dekujiiii

Ahoj tak nám na snídani dr naordinovala jogurt :) holky nechtěli pít mléko ted už zas pijí :) hold měli chvilkové období.já těstoviny vařím obyčejné a ani jsem nevěděla že jsou nějaké specialní .

ovoce se má dávat dopoledne, vzhledem k ovocnému cukru, což je "rychlá" energie, takže na svačinku ideální, ti moji také měli,.... tuším zrovna kolem toho 8m. období, kdy nechtěli mléko, takže posvačili ovoce - broskvičky, nektarinky, švestky, blumy, jablíčko, hrušku - podušené a mixnuté, banán čerstvý rozmačkaný vidličkou.....
naopak jogurt dávám odpoledne, jak už bylo níže psáno nejlépe s probiotiky - takže Holandia, Activia nebo choceňsky, milují ho samotný - bílý neslazený, někdy jim to zpestřím, buď nasladko přidáním nějakého ovoce, nebo nastrouhanou okurkou,
pribiňáky nebo lipánky nedávám vůbec, sem tam chlebík s lučinou, nakrájím na kostičky a dávám s pořádnou porcí tekutiny na zapití
těstoviny ano, lepší je kus kus, nebo ty rýžové nudle,, je to rychlé na přípravu a chutná to.
určitě můžeš červenou čočku, pohanku..........

ja davala od 8 mesicu jogurt denne na svacu. nebo kousek rohliku.. ale ty jsi v anglii ne? tak ja nevim s tim rohlikem teda.... ovoce mi totiz vubec nechtel, az asi za 2 mesice mu prisel na chut. ja myslim, ze testoviny bys uz trochu mohla pridat. ja davala obyc, ani nevim, zda jsou nejake detske? ted (13mesicu) je ma rad i samotne bez niceho. :)

In reply to by evelinawsh

pecivo zatim davat nemuzu,pac maly teprve ted roste jeden zoubek a mam strach,ze se mi zadusi :00: Ted,kdyz jsem byla v CR,tak jsem maly davala lipanka nebo bilej jogurtik.Tady v UK ale bohuzel na lipanka nenarazim.Obcas v ceskym shopu je mivaji,ale neni to pravidelne.
Jakej jogurt davas?Pokud to neni teda zrovna lipanek nebo pribinak :)

In reply to by lucy lu

no malej uz sice mel zuby,ale nemuzu rict, ze by to snedl.. nalepilo se mu to na patro,takze jsem mu to nedavala moc cast, poradne to zacal jist snad az v 11 mesicih..
lipanek se ma davat az od roka. je dost tucny a cukru vic nez dost, obcas nevadi, ale denne to neeee. ja ho zkousela jen par lzicek mu dat zatim. pribinak bych nekoupila ani sobe, ale to je kazdyho vec, co dava diteti.
ja zacala aktivi bilou neslazenou, ale pripadalo mi, ze po ni porad kadi. tak ted davam jen holandii, nevim, zda ji sezenes.... ta obsahuje i probiotika a je asi nejlepsi z tech jogurtu. a potom chocensky, obcas kozi... vsechno mu chutna. :)

In reply to by evelinawsh

Ja vim,ze ty pribinaky a podobne nejsou vhodne.Urcite bych je taky nedavala porad.Kozi jogurt me nenapadl,urcite se po nem podivam.Davas tedy jen bily jogurt?Nebo obcas i ovocne nebo pridavas do nich ovoce.
Moc diky za tipy

In reply to by lucy lu

tak ze zacatku jsem davala do jogurtu detske susenky, tady ty sunarky, co mame... ovoce ne on to hned poznal a nechtel to, nez mu zacalo chutnat, fakt to trvalo dlouho a byla jsem z nej silena. ted mu davam jenom cisty jogurt a ovoce radeji zvlast.
jinak bych rekla, ze je lepsi dat do jogurtu cerstve ovoce,mixovane zatim, nez koupit ochuceny, nebo trochu presnidavky. kozi jogurt je zdravejsi nez kravsky, ja ho moc nemusim, ale ty deti maji jine chute uplne. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky