Omáčky?

06.03.2010

Ahoj, poradíte? Dr. mi řekla, že od 7.měsíce můžu dávat malé omáčky. Jaké jste dělali vy a hlavně, jak jste je připravovali, aby to malá mohla. Vím, že nesolit, ale jinak sem v kuchyni úplně levá. Tak předem moc díky za tipy

Kliknutím vložíte smajlíky:

Našemu prckovi bude 10.3. devět měsíců a omáčku ještě neměl a vhledem k tomu, že majdy doma skoro nevaříme, tak jentak mít nebude ;)

Ahoj, já malé dávám omáčky od 8,5měsíců. Dělám jí tyto: rajskou omáčku, svíčkovou, kuře na paprice. V sedmi měsících se mi to zdá brzy. Zatim jí dávej jen zeleninku, brabory, masíčko a polívky :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak smetanu bych v sedmi měsících ješte neriskovala a rajčata se doporučují od roka,je to velký alergen,nicméně je pravda,že už jsem je viděla přidané i ve skleničce od čtyř měsíců :( Ale já bych je nedala.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No vidíš,nám zase doporučila spíše ne :) A taky jsem to hodně četla,že je lepší s nimi vyčkat.Tak nám nechybí :) A v těch skleničkách je kde co,to je strašný,tuhle jsem koupila nějakou od čtyř měsíců a byl tam narvanej hrášek a celer a sojový olej!!No děs,co si neuděláš doma to nemáš :) Mě to nebaví,zkoumat v krámu složení těch skleniček,ještě je to tam tím pidi písmem,tak raději vařím doma :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak těstoviny jsme ještě nedávali kvůli lepku a vajíčkům,ale už se taky těším,až je ochutná,my je s manžou zbožňujeme :) Já to taky nezahušťuju,spíš to ředím,malej to nemá rád úplně hustý a když přidám brambor nebo rýži,tak to skoro nejde mixovat :) Teď už jsem ho naučila,že je to jen namačkaný,poněvadž mě nebaví pořád umývat ten mixér :) Maso taky jen vařím ve vodě,nemyslím si,že jiná úprava masa je úplně vhodná pro 8 měsíční dítě.Pečení asi vyzkouším až po roce :) Zatím mu to chutná,tak proč to pokoušet :)

A jaké omáčky si paní doktorka představovala?V tomto věku je nejlepší nechat děti normálně na masozeleninovém příkrmu-brambor nebo rýže se zeleninou a masem a ovoci.Můžeš spíš pomalu přidávat mléčný příkrm,jogurt nebo kaši.S těmi omáčkami tedy nevím-rajčata ještě ne a jedině tedy nějakou z kojeneckého mléka,ale myslím,že to bude zbytečná patla.Já tedy naopak doma vařím,jelikož,když si děti zvyknou na skleničky,tak právě většinou to domácí už pak nechtějí.Neriskovala jsem to,vařím domácí a skleničku dávám jen vyjíměčně,většinou když chci zkusit něco nového,jiný druh nebo někam pospícháme.Ono se to dětem nemá moc obměňovat v tomhle věku,moc chutí je spíše na škodu.

Ahoj tak muj maly papka take jenom sklenicky,kupuju hipp,a hami jine nechce.Kdyz jsem zkousela uvarit doma,tak to byl hystericky rev a klidne i cely den nic nejedl jen aby dostal sklenicku.Tak doufam,ze si casem postupne zvykne i na domaci jidlo.varila jsem normalne omacku jako pro nas akorat jsem odlila jeste neokorenene.tak hodne uspechu ahoj :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka