Horečka 39,1

05.03.2010

Ahojky maminky, nejdřív se omlouvám, že jsem tu dlouho nebyla a teď potřebuji rychle poradit. Malej - 14 měsíců - má teplotu 39,1 (asi je to ze zoubků, myslím že mu roste stolička). Hrozně pláče, teď jsem mu dala Panadol Baby a leží v postýlce. Taky jsem mu dala chvilku vlažné obklady na ruce, nohy a hlavičku. Jak mu můžu ještě pomoct, prosíím. :\/: :\/:

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by Ivik77

Ahojky, ještě jednou díky za rady. Malýmu se dnes spustila ještě rýma, ale s tou teplotou to už vypadá líp. Za chvíli ho půjdu koupat a budu jej zase měřit, tak napíši kolik má. Myslím si ale, že v noci mu to zase houpne nahoru. Jinak jsem volala v noci napohotovost a tam mi doporučili taky střídat nurofen s panadolem nad 38 stupňů a nad 39 stupňů dávat obklady. Manžel jel dnes do Brna a tak koupil i ten nurofen a zdá se mi, že to asi pomáhá.

Zdeňka a Vikča
http://www.prckoviste.cz/vikca

In reply to by jesterkalackova

No mě třeba Dr. moc Nurofen nedoporučovala. Né, že by byl špatnej, ale je prý na bolesti a ať si reději koupím Panadol čípky a nebo prostě nějaké čípky. Psala jsem tu o tom a holkám si tu stěžovala, že ty čípky nám vůbec nepomáhají. Na jejich radu jsem malému tedy začala opět dávat Nurofen a ještě jsem to střídala s čípkama a bylo po teplotách. Nevím jestli to bylo tím Nurofenem, ale teplotu se nám dařilo snižovat. Takže já ho doma budu mít vždycky:)
Hlavně ať se z toho bobek dostane a dneska noc zvládne bez teplot.

In reply to by Ivik77

Tak na to jsem se neptala.......v pondělí už malýmu ty horečky přešli, ale zase to dolehlo na mě :€z€: Jak jsem dva dny nespala a do toho chytla ještě tu stejnou nemoc jako malej, tak mě bylo tak zle, že jsem nebyla skoro schopná přebalit malýho. Dala jsem ho na přebalovák a musela si lehnout na zem, jinak bych sebou sekla, jak se mi začly dělat mžitky před očima. Pak jsem jej svlíkla, dala na nočník a zase si lehla na zem. Pak jsem jej oblíkla a ani nevím jak nakrmila...... No po obědě přijel manžel z práce, aby byl s náma. Poprvé malýho přebaloval, koupal a taky krmil. Nic jinýmu ho nezbývalo, ale zvládl to. Ještě jednou díky za rady :+^*:

Zdeňka a Vikča
http://www.prckoviste.cz/vikca

zavolej si na pohotovost, já to tak dělám, oni ti poradí a budeš klidnější...a na takovou teplotu příště raději NUROFEN, zažene teplotu i bolest, panadol se dnes moc nedoporučuje...říkali mi to v nemocnici, když byl malý na jipce...kontroluj prcka, a´t nedostane febrilní křeče- ztráta vědomí, mdloby..to se musí hned podat diazepam, jak radila maminka pode mnou..držte se..peťula

Ahojky, my měli tenhle týden takto vysoké horečky taky a když teplota přesáhla 39, tak jsem malého trošku ošplouchla ve vlažné vodě ( ve vaně jsem ho tou vodou celého otírala plenou). Voda by měla mít tak 30 stupňů.
Já už taky nevěděla jak si poradit a tohle mi poradila Dr.

In reply to by jesterkalackova

Chviličku, vodu jsem měla napuštěnou v lavoru a tou mokrou plenou jsem ho jakoby jen chladila. Opravdu to zabralo a malej po chvilce měl jen 37. Nesmíš ho po tom, ale zas do něčeho teplého zabalit. Spíš ať je v místnosti trochu chladněji.

In reply to by jesterkalackova

zlatíčko to jsem nechtela ale melabys mu ho dat takhle mali deti dostavaj kreče,pokud ho nemas masti rychle na pohotovost,a radši bych to nepodcenovala,věř mi čekam 3 mimčo,takže tohle vše znam:)držim palečky :)diazepan se dava ješte k sirupu navic,víš,.sirup je a horecku a diazepan na ty křeče

In reply to by Ivik77

a nebo ješte se ma střídat po 3 hodinach panadol s jinym sirupem ale pořad dokola ve dne noci aspon 2 dny,ja to tak delala na doporučeni doktorky jenže mi prave neřekla pořad dokola a ja to malymu davala jen v noci od te doby co jsme se vratili z pohotovosti a rano byl bez teplot tak jsem mu to přestala po 3 hodinach davat a večer jsme jeli zpatky do nemocnice,a až tam mi vynadala,proč jsem mu to přestala podavat,že musim alespon 2 dny a k tomu ten diazepan!!!ten se podava už od 38 stupnu teploty!vždy mi na to doktorka upozornila že diazepan musím dát!!!!

In reply to by pimpa29

No hlavně by se měl podávat až na doporučení Dr, už jen proto, že je na předpis. Asi mi o něm naše Dr. nic neříkala, protože nám napsala stejně ATB, tak možná proto? Nevím, schválně se jí zeptám

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky