doktoři...vyšetření kyčlí-co to znamená IIA??

04.03.2010

Ahoj všichni,

V úterý jsme byli s Viktůrkem u dětský doktorky na převážení.
A už máme 4260g. Týden předtím jsme měli 3900g a naše porodní váha byla 3610g. To jsme ale Otesánci, co :a\|: ??

A dneska jsme byli na vyšetření kyčlí. A doktor tam měl narváno a tak mi toho moc nevysvětlil. Řekl, že máme obě dvě kyčle na IIA a máme balit doširoka. Co znamená IIA? Je to nějaký problém?
Na balení doširoka jsem už koukala na net a pochopila jsem to, ale má to mít malej pořád? Nebo třeba jen na noc??
Hlavně mi přijde, že je to strašná koule. A nevejde se mi do dupaček!!

Jak to řešíte vy?? Prosím poraďte!!! :#o:

děkuji vám všem.
Dneska jsem koupila větší overaly a tak začneme balit. Jsem na to zvědavá. malýmu se v tom moc nelíbí...:-)

Holky, kdyz tu tak rozebirate ty kyclicky, nam v 6 tydnech napsali tohle: klin.vysetreni: pohyb kyclemi volny,Ortholani a Barlow neg. SONO: kycle centrovane, bilat. Ib, jadra neg. Doporuceni. siroke baleni na noc. Nevite nahodou nektera co to znamena - jestli ty kycle mame v poradku nebo tam mame nejaky problemek?? Nestacila jsem se doktora zeptat jak to vypada mel hrozny fofr no a ted vlastne nevim na cem sem. Diky

In reply to by newik

Ahoj, ja teda nejsem doktor, ale jedine cemu tam rozumim je, ze jeste nemate zalozena jadyrka. A to je normalni, my je meli az ve 4.mesici. "Osifikační jádra se mohou objevit od 3 do cca 9tého měsíce věku" siroke baleni jsme meli preventivne taky predepsano. Pa pa

Ahoj, k té diagnoze jsem našla toto :
"Tento dotaz měl být směřován na odborníka v dětské ortopedii (dosti vzdálené od klasické pediatrie). Alespoň co vím je klasifikaci 0-IV; 0-v pořádku, I-přechodný stupeň dysplazie, II-lehký, III-střední stupeň a IV těžký. Váš nález tedy spadá do lehkého stupně dysplázie, čemuž odpovídá i léčba. Abdukčně flekční polohu u nejlehčích stupňů dysplazie zajišťuje běžně používané široké balení, doplněné eventuelně tzv. dečkou, což je v podstatě modifikovaná Frejkova peřinka. Stejný efekt má i modernější způsob balení do plenkových kalhotek. Tuto léčbu doporučili ve vašem případě.
Až pro těžké případy dysplázií (subluxace) představují léčebnou metodu volby Pavlíkovy třmeny nebo u luxace Hanouskův aparátek. Což není váš případ.
Prognóza je tedy dle mého názoru dobrá. Ale blíže skutečně odborník v dětské ortopedii. "
Já jsem musela taky balit na široko - měla sis to nechat od sestřičky na kyčlích ukázat - taky jsem nejdřív balila blbě a do dupek se mi mala nevešla. Slož si plínu na třetiny a pak ji strč celou děťátku pod zadeček. Tak a teď jak to vysvětlit - ta plína je teď hodně dlouhá, tak ji chytni a slož na půl směrem k miminku - tak vznikne pod zadkem jedna vrstvá na třetiny složené plínky a mezi nohama ji bude mít na dvojito. Pokud máš k papírovce skládat více než jednu plínku, tak vždy skládej tak, aby pod zadkem měla jen jednu tu vrstvu a mezi těma nožičkama víc. Snad jsem to vysvětlila dobře. Já papírovky nepoužívám, takže jsem vezla sebou ukázat i naše normální balení do látkovek a pan doktor mi řekl, že žádnou plínu navíc dávat nemám. Tak snad jsem poradila.. :-)

Ahojky Kally,
my balili naširoko už v porodnici... pak jsme pořídili ortopedické kalhotky, takže jsem malé dala plenku, oblékla overal nebo dupačky a nahoru dala ty kalhotky... jsou i na předpis nebo je seženeš v lékárně. Stojí 260Kč, malou v nich mám vyfocenou ve fotogalerii, tak jukni. To široké balení měj na malém pořád, ať se mu kyčlíky spraví, aby pak nemusel na operaci nebo tak... my teď máme řemínky.... přeju úspěšný boj!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka