Anketka: za jak dlouho od porodu, byste chtěli nebo máte další dítě

04.03.2010

Ahojky holky :k: :k: ,
napadla mě tato anketka, protože se sama rozmýšlím na jak dlouhou mateřskou dovolenou a zajímali by mě vaše názory, za jak dlouho od porodu jste měli nebo plánujete mít další miminko a jaký je dle vás nejlepší věkový rozestup u dětí (pro a proti menších a větších věkových rozestupů)... Moc děkuji za odpovědi.. :a:

ahojda my jsme měli v lednu rok a v lednu 2010 se začnem snažílkovat, mám rodičák na 3 roky, a chceme děti co nejdřív po sobě a hurá vydělávat, už by jsme se snažílkovali i dřív ale jsem po císaři tak až malému budou v tom ty 2 roky jdeme do toho .-))

tak já už další mimi neplánuju tihle dva mi bohatě stačí :s: ale mam dětičky 4 roky a 4 měsíce od sebe a je to pro mě akorát,malej už se aspoň skoro sám obleče,občas něco přinese a pomůže.Mít je od sebe o míň roků,tak mi asi hrábne :///: :00:

Ahojky,tak ja bych chtela druhe tak do 3let..jenze je asi problemek..v pondeli jsem to mela dostat a dnes jeste nic :( ne ze bych nechtela,ale nevim necitim se na to :( Martina s Dominickou

jsem asi divná, ale další miminko chci až tak za 5-6 let! musíme se s přítelem finančně zmátořit, a pak můžeme mít i druhé mimi :one: je mi teprve 23 let, takže můžu mít další mimi klidně takhle pozdě :c:
vím, že nejlepší je, když jsou děti od sebe max 3 roky, ale prostě to nejde... nechci svoje děti nějak "okrádat".
A takhle si aspoň užiju Kubíčka :h:

Já čekám první mimi :cc): ,termín mám v květnu a to mi bude 22 let! První dítě jsem si vždy plánovala až tak kolem 30ti let,ale když už to přišlo,tak jsme se nebránili! Teď při rodičovský dovolený si chci dodělat vysokou a další mimi bych chtěla až tak za 10 let,dohromady budu chtít tři prcky :///: ,takže třetí bych si představovala tak 2-3roky po druhém a nejlepší by bylo kdybych měla rovnou jako druhé dvojčátka :cc): :girl: !

já mám děti od sebe 2,5 roku. Chtěla jsem je mít od sebe 3-4 roky a nečekala jsem, že podruhé otěhotním hned na první pokus :s: (na dceru jsme "zadělávali" 7 měsíců, čekala jsem tedy, že to zase nějaký ten měsíc potrvá, a ono né). Zatím je to docela náročné, dcera ještě nechodí do MŠ a jsem s nimi většinu dne sama, ale zvládnout se to dá. A já už se těším, až Pavlík povyroste a budou si spolu hrát. Malá je jako ségra super, nežárlí, spíš naopak, pořád by Pavlíka opečovávala. Doufám že si spolu budou rozumět :a:

Tak já ještě pořádně nevím..... Chtěli bych děti asi 2, možná 3. Na jednu stranu se chci co nejvíce věnovat Kubíčkovi, ale na druhou stranu nechci, aby byli nějak hodně od sebe..... takže možná až Kubulkovi bude 1,5 roku, tak se začneme snažit o druhé?? :-) a nebo až ve 3 letech....uvidíme

Ahoj. Já bych chtěla děti tak 2-3 roky od sebe, takže přemýšlíme, že až bude Nelince rok a půl, tak začne asi se snažením. No pak bych viděla pauzu trochu delší a chtěla bych třetí mimčo ;) ale Michal si zatím klepe na čelo :s:
________________________________
http://www.prckoviste.cz/nelaslezkova

Ahojky,tak já mám kluky od sebe o pět let.A bylo to úplně v pohodě :)starší vůbec nežárlil a se vším chtěl pomáhat :s: do roka by jsme chtěli s přítelem mimi,tak to už bude úplně o něčem jiným.To už staršímu bude 15let :///: :a:

Já bych ráda druhé mimi do 2 let, ale hodně jsem to zvažovala, když vidím jak je to s mimi náročné a že potřebuje mamku skoro 24h/den. Rozhodlo to, že už nejsem nejmladší a odkládat druhé nejde do nekonečna a taky že mám dvě úžasné babičky v dosahu, které ochotně a rády hlídají (skoro se předhánějí, která víc trandila s kočárkem apod :s: ), vaří a vůbec pomohou co je potřeba :\x:

Hani,tak já bych chtěla druhé mimi až bude mít malá ty3 roky... už ted se nato moooc těším ;) Jinak my jsme ze segrou od sebe o 9 let a když se narodila tak já ji moc nemusela,musela jsem sni chodit ven a hlídat ju a nevím co všechno a to se mi vůbec nelíbilo :n:
http://www.prckoviste.cz/sofinkadvorakova

Hani,tak já bych chtěla druhé mimi až bude mít malá ty3 roky... už ted se nato moooc těším ;) Jinak my jsme ze segrou od sebe o 9 let a když se narodila tak já ji moc nemusela,musela jsem sni chodit ven a hlídat ju a nevím co všechno a to se mi vůbec nelíbilo :n:
http://www.prckoviste.cz/sofinkadvorakova

ahoj, tak já budu mít dětičky 18 měsíců od sebe. Bylo to naprosto plánované. Chtěla jsem malý věkový rozdíl, aby si spolu mohly hrát a navíc ta starší snad nebude ještě tak žárlit. Vím (i kámoška, která pracuje ve školce mi to potvrdila), že větší věkové rozdíly občas bývají problém, ale samozřejmě neplatí to vždy.
Takhle malý věkový rozdíl jaký budeme mít mi je ze začátku pro maminu hodně náročný, ale myslím si, že do budoucna jsou to jen výhody, třeba když pojedeme na dovolenou, tak je budou bavit ještě podobné věci a mají v sobě vlastně takového parťáka na hraní. Dalším důvodem mého rozhodnutí bylo to, že jsem nechtěla být moc dlouho doma, i takhle mi to vychází skoro na 5 let.
Tess
http://picasaweb.google.cz/tereza.mrhalkova

já jsem vždycky chtěla děti 2 ale po tom strašným porodu se na to opravdu necítím mám asi nějaké trauma, místo toho abych začala zapomínat na ty ošklivé věci co se děly tak je to naopak pamatuju si každý detail a vůbec si třeba už nepamatuju kdy mi deníska poprvé položili na bříško je to hrozný ale o druhém zatím nechci ani slyšet

In reply to by lucca

Luci já doufám že áš pravdu, ještě bych chtěla holčičku ale nedokážu si představit kdyby to mělo probíhat stejně to bych jim ta už asi umřela :00: ale určitě dřív jak za 3 roky nee, chtěla bych aby druhé mičo až se první bude uět samo obléct

Já mám 3 děti po 5 a 6 letech.
PRO: Někdo možná řekne, že je to dlouho, ale já si myslím, že je to perfektní. Každému z nich jsem se mohla věnovat jako jedináčkovi a oni se k sobě taky chovají perfektně. Teď se teda zrovna perou o miminko.
PROTI: Nejde s tím teda budovat kariéra, jsem většinu života na mateřské, ale to mě neva.

My chtěli děcka od sebe tak 2,5 až 3 roky, ale nakonec budeme mít rozdíl jenom 22 měsíců :s:

Tak ja mam odsebe holky 6let a 3mesice.Amalka je pro Natalku ziva panenka,ma ji hrozne rada,nezarli a me ze spoutou veci pomuze :h:

Ahojky, tak naší první dcerce byly 3 roky a 11 měsíců když se nám narodila druhá dcerunka. Starší malou miluje, čte jí pohádky, hraje si sní, ale máme nějaké trápení, které těžko řesíme a snad brzy vyřešíme. Dr říkal, že se to všechno děje, že nevědomky usiluje o mou pozornost. Tak nevím jaký je nejlepší věk, asi těžko říct, záleží na samotném dítku jak sourozence vezme. Ale vždycky jsme chtěli druhé po 4 letech. třetí už nebude :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já jsem rodila taky císařem, a když jsem chodila ke své doktorce na laser, tak jsem se jí ptala, za jak dlouho můžu po císaři otěhotnět. Že jsem slyšela, že můžu tak až po roku. A ona říkala, co a kde jsem takovou blbost slyšela. Že ona dělá v gynekologii už asi 40let a že do roka od císaře můžeš rodit.. :n: a že to už vlastně máš vše zahojené do toho 6-nedělí, ale je prý lepší počkat 6měsíců ..

ja chtela vzdy deti po trech letech a mam je po trech letech a 4 mesicích takze nam to vyslo krásne
Ja ze segrou jsem o rok a mesic a mamka si asi uzila ale zvladla to a ze segrou si rozumime suprove a dalsi segru mame 7 let od sebe a taky v pohode jako male holky jsme ji meli jako panenku a tet je to partacka pa pivko pa pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka