Pupečníková krev

11.02.2008

Holky, co si myslíte o odběru pupečníkový krve? Necháte si některá odebrat pro mimi? Máte s tím už zkušenosti?

;) Přesně tak, na to abych si jí schovala pro malou, teď asi přebytečných 20.000,- nemáme. ALe chtěla bych darovat. Tam kde budu rodit se odebírá, ale musí hned přerušit pupečník. Ještě se rozhoduji. Chtěla jsem mít malou ještě chvíli na bříšku na šnůře (prý je to lepší na rozdýchávání miminka, lepší adaptace a tvrdí, že pak je i nižší výskyt u těchto dětí rakovin, ale zase když se nechá na pupečníku, tak že je pak horší novorozenecká žloutenka). Tak nevim

In reply to by jani

Tak s tím pupečníkem jsem to nevěděla. Ono je asi dobrý posoudit to i podle situace. Pokud mimi bude samo dýchat a mít se k světu, tak bych šla do odběru, pokud by mu to mělo nějak uškodit hned při narození, tak ne

Mít na to tak do toho jdu okamžitě! Vím těch 20tis není až tolik ale bohužel nejsou :r: . Jinak bych neváhala.

Ahoj,ja jsem o tom hodne cetla a je to uzasna vec,pokud to odebiraji v porodnici kde budu rodit urcite to budu chtit.Do budoucna je to skvele kdyby se cokoli v diteti stalo.

In reply to by terinka

To je fakt. Nejsme na to zas tak špatně, abychom to nemohli obětovat. Pak bychom si to mohli vyčítat. Navíc to funguje v některých případech i u sourozenců, míň pak u rodičů a jsou dokonce případy, kdy pupečníková krev dítěte zachránila prarodiče. To už je ale vzácné.

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

Tak pak napiš, co o tom víš. To se dá jako i darovat? Já bych to chtěla pro svoje dítě. To právě stojí těch 20000. Ale dá se to platit i ve 3 splátkách a ještě pak musíš platit za uchování každej rok poplatek. Tam, kde budu rodit, to právě odebírají.

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

Díky za odkaz. Tak to je teda dost těch 40000. Ono záleží na tom, s kterou společností má nemocnice smlouvu a podle toho vypadá cena. Já budu rodit V Havl. Brodě a tam mají smlouvu s Cordblood Centrem. Nevíš, jak dlouho dopředu se v tý nemocnici musíš domluvit?

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

No to jo, to je určitě nejlepší si tam zavolat a domluvit se přímo s nima, jak to tam chodí. Jinak jsem nepochopila, kde budeš trávit ty dva dny?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka