Pozitivní na streptokoka!!

01.03.2010

Ahoj holky....Tak nemůžu mít úúplně vše bez problémů :jawdrop: ..Právě jsem volala svému :*8*: jak dopadl test na streptokoka, protože to po mě v porodce chtějí vědět a bohužel je pozitivní - takže naprd :( ...Vím že se to dělá proto, aby se o tom vědělo a jak budu rodit, tak dostanu asi infuzi s antibiotiky aby se Marjánka nenakazila, ale doteď jsem myslela, že mě se to netýká...Víte o tom některá něco víc? Můžete mi napsat jaké hrozí riziko že se miminko nakazí..Prý když se nakazí, tak to může mít závažný průběh :jawdrop: :r: ..Bojím, bojím!!! Ach jo.. Co to je vůbec za mrchu, ten streptokok??

Ahoj Zuzi,tak já ho mám taky! Díky téhle diskuzi jsem se konečně něco dozvěděla! Doktorka mi řekla že jsem pozitivní a to bylo vše. O tom že musím jet do porodky dřív a nečekat a pořádné kontrakce mě docela vyděsilo a jsem sklamaná že mě na to doktorka neupozornila! Jsem sice druhorodička,ale pořád mám obavy že to nepoznám, celé těhu mě někde píchá tlačí a tvrdne břiško,tak už žádné bolístky neřeším. Dnes jsem 38+4 doktorka říká že to už bude tak snad to dobře dopadne a budem vpořádku! Držím palečky at to taky zvladnete :) Lucka

In reply to by gabra03

Ahoj Lucko. No je to děs, jak někeří doktoři řeší plno věcí laxně..Pak přijdeš k druhému a ten na tebe hledí jak na debila a nezodpovědnou matku, protože ty ani nemáš páru, že je nějaký problém..To mě taky štve :-g( ..No zvládnem to, neboj :one: ..Ale taky mám obavy, že do porodky, kterou mám od domu 30km pojedu x krát..Protože porod nepoznám a asi to ani nejde poznat, když musíme vyrazit už při prvních kontrakcích a nečekat až se to začne stupňovat..Ale co už, hlavně ať jsou ti naši broučci zdraví :c: ..Jen mi nikdo není schopný říct, kde se ta mrcha kok bere..Zeptám se asi zítra na kontrole v porodce doktora. Taky držím palce, ať je u Vás vše o.k. a máš krásné a zdravé miminko :girl: :cc): :one: .

Vůbec ničeho se neboj. Já ho měla taky. Při porodu jsem dostala infuzi s antibiotiky a to bylo všechno. A jsem oba zdraví, jako řípy :)

Ahojky Zuzu, to me mrzi, ze mas pozitivniho kokouse, ja ho mam negativního a nic moc o tom nevim, ale jak pisou holky nize, nebude to tak hrozne :one: Uvidis, ze Marjanka bude v poradku :one:

Tak se taky řadím mezi ¨-nakažené-Ale prý stačí antb. a bude to o.k. taky jsem se ptala co když to nestihnu a bylo mi řečeno že by pak muselo antb. dostávat mimčo.Ale že by to mělo být v pořádku.Takže radši neotálet dlouho doma a jet zavčas a kdyby jsme to náhodou nestihli tak si :*8*: poradí. :a:

Tak se taky řadím mezi ¨-nakažené-Ale prý stačí antb. a bude to o.k. taky jsem se ptala co když to nestihnu a bylo mi řečeno že by pak muselo antb. dostávat mimčo.Ale že by to mělo být v pořádku.Takže radši neotálet dlouho doma a jet zavčas a kdyby jsme to náhodou nestihli tak si :*8*: poradí. :a:

Ahojky, osobní zkušenost nemám, já ho měla negativní... ale co vím, tak ho má pozitivní každá druhá těhulka a jde opravdu jen o to, že ti dají ATB, jakmile začneš rodit...myslím, že se i doporučuje při prvních příznacích porodu raději jet do porodky a neotálet, aby ti ATB mohli dát... :one: a jak ti dají ATB tak žádné nakažení nehrozí, tak klid mamčo....určo to bude dobré.... ;) a už se chystáš rodit? :///:

In reply to by lulubar

Právě..Při prvních příznacích..Nějak si nedovedu představit..Kolikrát pojedu teda do porodky naplano jen s poslama :-( ..Moje nervy..Porodku máme 30km od domu..
No asi se rodit nechystáme..Před těmi dvěma týdny to vypadalo divně, ale vše se uklidnilo a na min. ozvech jsem neměla ani jednu kontrakci a dle doktora se nic nechystalo..Uvidíme, co mi řeknou ve Čtvrtek na kontrole..Budou mi asi dělat i UTZ, tak se aspoň dozvím, kolik malá přibližně váží, už se na ni moc těším :-).

Ahojky, nám na předporodní kurze říkali, že pokud budeme pozitivní na streptokok, tak v případě, že už to na nás příjde, nemáme čekat na poslední chvíli a máme jet do porodnice, jelikož ti musí min. 4hod. před porodem dát antibiotika, aby se miminko nenakazilo, jak bude procházet porodními cestami. A měla bys to mít v průkazce označeně červeně, aby v nemocnici věděli. Držím palečky, papa Gabka.

Tak to je mi lito zuzu,ale fakt to ma kazda druha,me teda vyter delal :*8*: ve 32tt tak ted uz nas prej kontrolovat nebude tak snad sem ho nechytla treba ve 33tt :#o: no a projevi se to nejak mas hojny vytoky nebo tak??Hlavne ze to vedej a hlidaji si te a daji ti antiky a bude dobre neboj se Marjanka bude a je v poradku!!papapapa

In reply to by Nikkys

Ahoj Nikky. Včera jsem četla, že je potřeba udělat toho koka i ve 36tt!! Tak nevím, ale poptej se na to doktora. Výtok..no ten mám celé těhu, ale nesvědivý..Jednou v těhu jsem prodělala kvasinkový zánět, který mi doktor přeléčil tuším Klionem a od té doby v poho..Tak fakt nechápu, kde se to bere..Budu muset jet holt do porodky hned jak mě začnou bolesti..To jsem zvědavá, kolikrát tam teda pojedu naplano :jawdrop: ..Přece jen porodnici máme 30km daleko, tak jsem z toho celá říčná..No ale co už nadělám že..

taky mi na něj přišli.......ale uklidnuje mě že to má tolik těhulí a hlavně jsem s tím trošku počítala......problémy mám celé těhu....jde jen o to nečekat a jet do porodnice :O( taky jsem chtzěla jet na poslední chvíli ale to nepůjde.....to je jediný blbý a pak ještě to že se nemůžeš moc hýbat....ale vše se dá vydržet - a my jsme holky silný!!!! tak se nestresuj, to bude dobrý :)

In reply to by lala29

Tak hlavně ať jsou ty naše mimča zdravé..Holt pojedem hned a courat se po chodbě s infuzí..Když to není nic horšího..Já měla právě celé těhu na jedničku, tak jsem nějaké problémy nečekala...

Já jsem měla streptokoka taky pozitivního ale fakt jsem si z toho nic nedělala protože ho má až 60% těhotných což je opravdu vysoké číslo.
Po odtoku plodové vody bys měla do dvou hodin dorazit do nemocnice a nečekat na kontrakce tam ti každé 4h budou píchat antibiotika. Riziko že se nakazí miminko je téměř nulové takže se ničeho neboj není to opravdu nic vážného

In reply to by ZelaZuzu

jooo je to síla, nám v poradně dělal těhulkám v jeden den stěry mohlo nás tam být tak 6 a všechny jsme ho měly. V nemocnici jsou na to připravení i když to máš napsané v průkazce tak se jim připomeň. Mě je dali do kapačky tak jsem s tím mohla i chodit a rozdýchat kontrakce. Opravdu se nemáš čeho bát je to vymyšlené tak aby se miminku nic nestalo a bylo v bezpečí

Zuzu, já teda nic o tom nevím, ale neboj se :n: oni dr. :*8*: vědí jak s tou potvůrkou zatočit, aby jste byly s Marjánkou v pořádku :one: Hlavně se nestresuj a uvidíš, všechno dobře dopadne..... :\x:

klídek ... já ho při prvním těhu měla taky.Jen dej pozor,kdyby ti začli bolesti či ti odtekla voda,tak to moc doma nezdržujte a jeďte,ju.Já dostala myslím dvě infuze s ATB a tím se to dostane přes tvůj oběh k miminku a to je pak chráněné před tím hnusem Streptokokem.Moje malá byla úplně v pohodě,jen měla žloutenku třetí den,ale to s tim nesouvisí ... Teď ho nemám,tak jsem ráda ... ono je těžký se pohybovat při porodu,když ti něco kape ... pořád na to musíš myslet,aby sis to náhodou nevytrhla.

In reply to by Lyret

To je to Lyret..Já si tak plánovala jak pojedu do porodky na poslední chvíli a ono prd :-( ..Ale nedá se nic dělat..Nevíš kde se ta mrcha v těle bere???? No tak hlavně že byla malá v pořádku..to mě hned víc uklidnilo...Díky!!

In reply to by ZelaZuzu

No já to mám v plánu také. :) Toho streptokoka B má v těle asi 20% těhotných žen - normálně žije v trávicím traktu(mužů i žen - nemá ho ale každý).Jinak Streptokokus A způsobuje Angínu ... Prostě se ta brebera dostane nějak z trávicího traktu do porodních cest. :( U miminka to může udělat neplechu - sepsi.Neboj to si pohlídají!!!Jo ty ATB by si měla dostat sca 4 hodky před porodem a pak ještě jednu dávku ...

In reply to by ZelaZuzu

Ale neboj, já se také těšila jak pojedu plná adrenalinu do porodnice na poslední chvíli a ono prd - měla jsem naplánované vyvolání, protože malý stávkoval... Tak jsem si tam připadala jak největší trdlo, protože jsem měla nástup v pátek s tím, že v pátek večer nebo v sobotu začnou vyvolávat... Tak mě tam přítel odvezl, já tam sama seděla a čekala co kdo řekne s tím, že přítel by dorazil až by to mělo začít... No nakonec se to rozjelo samo, ale když jsem po 24 hodinách měla bolesti 3-5 minut a stále na jeden prst, tak nemělo cenu mu volat. Nakonec jsem se začala otevírat až 4 a půl hodiny před narozením malého (po skoro 34 hodinách) no a přítel to málem nestihl :-D Tak buď v klidu, je lepší když na tebe dávají pozor a jsi pod dohledem, než abys jela na poslední chvíli a nedej bože to šlo až tak rychle, že byste to do porodnice nestihli ;-)

www.bobinek.webnode.cz

In reply to by mamacita2

To je taky pravda...Aspoň když by se mi stalo, že tam jedu jen s poslama a nerodím, tak na mě nebudou čučet jak na hlúpou prvorodičku :C]]: ..já jsem musela přece jet dřív skrz koka že.... :qu: ..Akorát budu muset trpět dýl v porodce..Doma je to trpění asi přece jen lepší, ale zas je pravda jak píšeš..aspoň budu vědět, že jsem pod dozorem :one:

Ahojda Zeli,...já mám taky dva týdny do porodu a kultivace mi taky vyšla pozitivní,..na netu jsem si našla, že by to mohlo mít nějaký následky v případě neléčení na mimčo,...ale v porodnici na to jsou připraveni, nahlásí se to, navíc je to zapsaný v těh. průkazce,...a oni to zaléčí při porodu antibiotiky ve formě kapačky,..četla jsem i zkušenosti maminek, co tohle prodělaly a bylo to většinou v pořádku, hlavní je , abychom se nestresovaly, to má na mimi v bříško taky špatný vliv,..takže bude to OK!!!!! Beru vaginální čípky Betadine a koupila jsem si APO- lactobacillus 10+...ten užívám jednu kapsli denně....ve čtvrtek jdu do poradny,..tak ti písnu, co je novýho, jáse :*8*: ptám na všechno,...neboj to bude dobrý, ..pa a žádnej stres!!!!

In reply to by Ivetkaa

Ivetko a ty čípky Betadine ti předepsal doktor, nebo je to jen tvá iniciativa? To samé ten Lactobacilus?? Lactobacily jsem brala vždy po dobrání antibiotik..toto jsou nějaké speciální, nebo jeto jedno? Já jdu ve Čtvrtek taky do poradny do porodky, tak si pak poreferujem ju? :one: Díky moc za povzbuzení...A nevíš náhodou, kde se ten bordel bere??? Jak dlouho tam toho koka můžu mít? Kde jsem k tomu přišla? Fuj! Fuj!!

In reply to by ZelaZuzu

čípany Betadine mi předepsal doktor :*8*: , a zavádím vaginálně jeden na noc na deset dní,... a ty laktobacily , přesně APO-laktobacillus 10+ mi poradila kamarádka, co dělá v lékárně,...ten se podává ústně a :*8*: mi to schválil s pochvalou. Ten už beru 10 dní a doberu ho i v době kojení.........kde se ta mrcha :-g( streptokoková bere ti nepovím, ale neměj žádný výčitky z nějakýho zanedbání, prostě se někomu objeví,..tak buď v pohodě,..ty naše mimča by z nás byly vystreslý, že se něco děje nekalýho a odrazilo by se to i na nich,... :^O^: jsme mámy od toho, abychom těm našim zlatíčkům daly pocit jistoty a bezpečí a to uděláme tak, že budeme myslet pozitivně a těšit se na ně,... :C]]: .neboj, jsme v dobrých rukou a hlídaný, všechno bude v pořádku a za chvíli si tady budeme povídat o porodech a o těch našich štěstíčkách,...ve čtvrtek večer ti písnu,..zatim pa a pohlaď moc moc moc pupíček :a: Ivet a Lucinka

Jediné co o tom vím je, že musíš sledovat aby ti neodtekla plodová voda, protože při protržení blány se ti tam k malé pak můžou dostat tyhle bacily a hodně ji nakazit. Proto i kdyby jsi měla sebemenší podezření, jeď raději do porodnice, udělají ti test na plodovou vodu. Jinak to probíhá tak, že kdyby ti neodtekla a začal porod bolestma tak jeď hned do porodnice jak to začne, na nic nečekej, protože první infuze se musí dát x hodin, teď nevím přesně kolik, před porozením....

www.bobinek.webnode.cz

tak já s tím teda zkušenosti nemám,ale v porodnici nám porodní asistentka říkala, že to až tak závažné není, že se o tom vlastně do nedávna vůbec nevědělo a taky se nic moc nedělo. Jen, že by třeba mohlo mimčo, jak leze porodníma cestama dostat zánět do očí,ale prej taky nemusí chytit vůbec nic, tak nevim.

In reply to by Beru

Jo Beru..Tak o tom vím přesně to co Ty...Nemusí se stát nic, ale když prý to mimčo chytne, tak průběh může být dost závažný a mimčo asi může i umřít :r: ..Je mi z toho nanic..Hlavně by mě zajímalo, kde se tam ta ptvora bere..Doteď jsem měla všechny testy na jedničku a teď toto... :#o:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka