Kdy už to skončí, prosím o radu :(

28.02.2010

Ahoj holky,
jsem už totálně zoufalá, vůbec nevím, co mám dělat. Ze začátku těhu to šlo, pak jsem zvracela občas, teď zvracím každý den a už fakt nezvládám. A dneska v noci jsem skoro zkolabovala v koupelně :(. Včera mi bylo celý den blbě, bolela mě hlava a záda, tak jsem jen tak polehávala. Ráno v 5.30 mě vzbudila potřeba na malou, v posteli jsem měla pocit, že mi je dobře, ale jak jsem došla do koupelny, tak jsem jen cítila jak mi jde po zádech horko až na hlavu, začla jsem mít mžitky, mravence po celém těle a vůbec jsem se neudržela na nohou. Plácla jsem sebou na studenou dlaždu a ležela tak asi deset minut a docela to pomohlo, ale jsem dnes celý den nepoužitelná, teď se mi ještě spustila krev z nosu, a to jdu zítra do práce :(. Za týden mám další 1 kg dole :(. Holky, nemáte nějaký fígl na ty nevolnosti? Je mi čím dál hůř a to už by podle všech knížek měly nevolnosti alespoň trošku povolovat. Jsem šťastná, že se nám konečně zadařilo, že jsem těhulka, ale ráno mi fakt bylo do breku. Dokonce jsem měla ráno i strach, jestli není něco s mimískem špatně, když mi je tak zle :(.
Nechtěla jsem od dr. žádné čípky a nebo prášky, ale jak vidím, tak si o ně budu asi muset říct. Máte s nima někdo zkušenosti,co vám pomohlo? Nechci do sebe cpát zbytečně žádnou chemii, ale potřebuju do konce března tak nějak fungovat, pak už mi bude fuk, když budu celý den ležet.
Těhulkám přeji bezproblémové těhulkování, snažilkám brzké // na TT a všem krásný zbytek neděle a pohodový týden :k:

moc vám všem děkuji za podporu. Dneska už je trošku lépe :). V pondělí jsem to sice ještě pořád nedávala, tekla mi krev z nosu, zvracela jsem a byla jsem KO, ale od včera to celkem jde (musím si zaklepat, abych to nezakřikla), tak to vydržím do pátku na kontrolu a k dr. nebudu chodit dřív. Sice jsem byla včera od 3 hod vzhůru, dělala jsem na PC, pak jela do práce a celý den jsem fungovala, ani jsem nebyla unavená, večer jsem usnula ve 23 hod a ráno jsem byla opět ve 4 vzhůru, ale to se dá zvládnout, když mi není blbě :).
Opatrujte se :)

In reply to by KackaTP

tak to je fajn,že už je ti líp :) Já jsem do dnešního rána taky říkala že už je to lepší a dneska mi něco nesedlo,perník nebo melta nebo čaj a před chvílí to šlo ven :) ale nezvracím každý den tak si říkám,že už to vydrží lepší ale asi občas něco vyhodím no.
Jen ty pachy kdyby se už zlepšily,jen mi něco zasmrdí a už jdu :)
A v neposlední řadě zácpa ale já to nemám tak že musím a nejde to,já prostě týden nemusím třeba prostě se to mele pomalu ve střevech,příští týden jdu k dr.tak se ho na to zeptám,už mě to nebaví :)
Uklidňuju se tím,že jsem na začátku 4.měsíce tak že už snad jen maximálně měsíc a bude fajn,no uvidíme.
Tak ty se drž,dej si rohlík s marmoškou :) a jsem zvědavá co v pátek u dr. :)

In reply to by Alísek

paráda, napsala jsem dluhou zprávičky a ono to spadlo :(.
Je fakt, že když já někde řeknu, nebo napíšu, že mi je lépe, tak druhý den zvracím a jsem KO, jako kdyby mi to tělo jasně chtělo naznačit, že si stejně rozhoduje samo :). Držím pěsti, aby Tě to brzo přešlo :). Zácpu mám střídavě, ale cpu do sebe jogurty, jogurtové nápoje a hodně mléka a snad to pomáhá. Jo a taky vločková kaše je dobrá :). Ale jsem zvědavá, co Ti na to poradí dr.
JJ, taky si říkám, že max. měsíc a nejhorší je za náma, no tedy vlastně před náma, až budem v létě ve vedru tahat bříška :). Ale na to se už těším :).
Opatruj se :)

Vím moc dobnře jak ti je. Já jsem se radovala že nevolnosti jsou pryč a nejsou. V neděli večer jsem začala šíleně zvracet a chytla z toho až křeče do žaludku. Takže vím jak je to nepříjemný. Od začátku těhu jsem zhubla 4 kila a bojím se že až to zjistí doktor tak mě pošle do nemocnice. Taky si říkám jestli to nemůže miminku ublížit ale snad ne,jen tělu prostě něco nesedne tak to vyloučí. Trápí mě zácpa a nevím jak na to a už mě z toho bolí podbříšek. Tak ti přeju aby to co nejdřív přešlo a už ti bylo dobře. Myslím na tebe

In reply to by Hanulka 23

tak koukám, že s tím hubnutím to máme stejně :(. Já už plánuju, že si v pátek na KO vezmu co nejtěžší oblečení a pásek s velikou kovovou sponou, aby nebyl úbytek váhy tak veliký :s: . Držím pěsti, ať je Ti brzo lépe :k:

doufam ze ti byloo dneska uz aspon trosku lip a ze uz neomdlivas je to hrozne neprijemny ja tohle mela v predchozich tehotenstvi tyhle navaly kdyz byla zmena pocasi treba kdyz se prudce oteplilo atd proste blbej tlak ale ja mam normalne nizkej tlak a v tehu jsem ho mnela maximalne nizkej ..jinak ja nezvracim ale dela se mi spatne a pak mam prujem ale to kdyz je neunosy tk si vezmu smectu a za chvily je mi lip . ale jinak na to kdyz mam zaludek jako na vode mi pomaha hodne teply caj a opeceny toast se syrem je to divny ale pomaha mi to tak posledni tyden mozna dva... ani uz netrpim tolik necutenstvi a i ta pachut v puse neni tak hrozna . tedy musim zaklepat aby se to nevratilo ...a moc drzim palecky at uz tu muzes brzy napsat ze uz je ti lip .. :a:

In reply to by didafifa

pondělí bylo ještě bleeee :(, ale od včera je to lepší :). Opečený toast se sýrem, joooo :), tak to taky zkusím. Mně dělá docela dobře chlebík s 30% cihlou a nebo rohlíček s marmoškou, ten mimískovi od včera jede, tak byl k snídani, k večeři a k snídani :).
Tobě držím pěsti, ať Ti přejde průjem a je Ti taky dobře, opatruj se ;)

Ahoj Kačenko,hlavně to řekni dr.nedávno jsem ležela v nemocnici a byla tam se mnou jedna pacientka která byla v 16tt a už od začátku těhu ztratila 7kg ležela tam prý každou chvíli na kapačkách.Radši si vem od dr ty čípky než abys musela do nemocnice takovéhle zvracení už fakt není bezpečné hlavně ze slabosti bys mohl omdlít a nedej bože abys upadla na břicho.Opravdu si nech od dr pomoct.Já tak ještě občas zvracela i v pátém měsíci ale jen třeba jednou za týden a hlavně jsem u toho nehubla protože jsem to přes den zvládla dojíst.

Drž se, brzy to bude lepší. než vstaneš z postele, tak sněz nějakou sušenku a vydrž v posteli ještě nějakou dobu a pak teprve vstaň. Nemotej se v kuchyni, vstávej pomalu. Otvírej okna, ať máš čerstvý vzduch. Mě bývalo zle ve vydýchaném prostředí, a udělalo se mi líp až po cestě na bus. Kolikrát jsem pokřtila kytku na chodbě :-D. Dnes se tomu směju. Kytka to přežila. A kolu jsi zkoušela? Po lžičkách k tý sušence ráno. Držím palečky.

In reply to by Jana Kulhánková

děkuji, sušenky po ránu v posteli nedávám :(, zkoušela jsem to hned ze začátku a první co bylo, tak mi bylo ještě hůř. A colu taky nemůžu, teď mimískovi chutná rohlík s jahodovou marmeládou, tak je jím k snídani i k večeři :). Pohodové těhulkování :)

Kacenko, teda ty se pekne trapis :( nebo spis ti dava kulihrasek pekne zabrat :00: hele nechces zajit radsi k dr? tohle je uz asi moc ne? on ti da nejake cipky nebo neco a treba bude lepe.
drzim pesticky

In reply to by VeronikaV86

no jo, kulihrášek bude zlobidlo po tatínkovi, už to předvedl na UTZ, tak teď dával pěkně zabrat mamince a od včera v noci nespíme, ale už jsme neblinkali :), tak zatím vydržím a k dr. jdu stejně v pátek na plánovanou KO, tak jí to řeknu.
A co Ty? Jak je? Šetříš se??? Opatruj se a dávej na sebe pozor :k:

vím o čem mluvíš,zítra začínám 13 tt a od 7 tt mě trápí nevolnosti.Nikdy jsem teda neprozvracela celý den,ale čas od času,tak jednou nebo dvakrát denně.
Ale trpím nechutenstvím-už jsem zhubla skoro 7 kg,ale jelikož jsem baculka,tak má mimi z čeho brát :) Málo co do sebe dostanu,mám pachuť v puse.
A nejhorší je,že mi vadí snad všechny pachy,a to je pak zle.
Dr.mi napsal nějaký prášky Degan a čípky Torecan,od každého jsem zkusila jednu,pak jsem si řekla,že tu chemii nechci.Zázvorový lízátka vůbec,Emisin taky ne.Studená cola nebo zmrzka taky ne,takže to musí přejít samo.
Občas se mi zamotá hlava,taky takové teplo,tak si sednu na bobek,ale vyloženě jsem na zem neupadla.
Jsem naštěstí na neschopence,tak když je to třeba můžu ležet,ale i tak je to protivný,ale musíme to vydržet.Zkus říct doktorovi a on ti něco napíše,ty čípky vím,že holky hodně braly,a miminka měly pak v pořádku,hlavně se opatruj ať jste oba v pořádku.
Tak ti přeji brzké těhulení bez nevolností,já si to také přeju:)

In reply to by Alísek

to jsou radosti, viď :(. Už aby byly ty nevolnosti pryč :). Já se přes den snažím alespoň trošku, ale pravidelně baštit, protože jak mám prázdné bříško, tak mi je ještě hůř. Zjistila jsem, že maso do sebe nedostanu skoro vůbec, to se na něj jen podívám a nemůžu. Nejlíp do sebe dostanu pomeranč, jablíčko, papriku, rajče, kiwi a pak suchou housku a nebo loupáček, vánočku.
Koukám, že s názorem na chemii to máme stejné :). Mně taky chtěla dát ty čípky, asi si je vezmu a když bude nejhůř, tak je použiju. Každopádně mě nejvíc vylekalo to ráno. Ale snad se to nebude opakovat. Přišlo mi, že jsem to měla od páteře, uvidíme.
Taky se opatruj a ať nevolnosti přejdou co nejdříve :)

Ahojky,tak da se rict ze vim o cem mluvis, taky jsem mivala nevolnosti, zvracela jsem denne,nejdriv jen vecer a pak i rano ale spatne mi bylo cely dny, takze jsem byla nepouzitelna,a porad jen lezela, nemohla jsem nic citit a pak uz ani jist vubec mi to nelozlo krkem, dr. mi na to rek ze je to normalni a ze si mam koupit zazvorovy lizatka ktery mi pomohly tak na dve az tri hodky takze bida, taky se mi ulevilo kdyz jsem mela neco studeneho, takze jsem do sebe cpala samou zmrzlinu, ale kdyz tys sebou jeste k tomu sekla tak nevim nevim, to bych sla k dr. radsi co nejdriv,.... ja to nakonec prezila, skoncilo to v patym mesici, ted uz jsem v sedmym a vse je ok,a ted snim na co prijdu :s: , tak preju at ti je brzy fajn papa

In reply to by hvezdicka.3

tak mně zázvorové bonbonky pomohly jen chvilku, teď se mi z nich zvedá žaludek, jen je strčím do pusy :(. Já mám jít k dr. v pátek, tak uvidím, co ráno, jestli budu mít zas omdlévací stavy, tak poklušu asi hned zítra. Docela mě to fakt vyděsilo :(. Přežít musíme všechny, tak snad taky přežiju :). Pohodový zbytek těhulkování

a nemáš potíže s vysokým tlakem? Já podobné stavy mívala ke konci těhu a byla z toho preeklampsie. Ty jsi sice ještě zkraje těhotenství, ale s tlakem by to mohlo souviset :a:

In reply to by Lucka V.

no, snad ne. Před těhu jsem měla kolísavý tlak, ale teď když mi měří, tak je to vždy v pohodě, prý ukázkové. Děkuji, zkusím se jí zeptat :)

jejda Kači tak to je mi vážně líto asi ti ale neporadím-snad by to opravdu mohlo pomalu přestávat zkus přeci jen nějaké čípky si od dr nechat napsat-mě se toto vyhnulo a jsem ráda že nevolnosti jsem neměla ani jednou,přeju ti at to co nejdřív skončí ty tvoje nevolnosti Pá Evik

Ahoj Kačí . Jsem na úplném začátku a docela mě strašíš :s:
Je mi moc líto , že je ti tak špatně . Zkoušela si těhu čajíky? Co ti řekl doktor na to , že je ti tak špatně?

In reply to by Messina

No, já nestraším :(, ale fakt mi je blbě. Ze začátku to bylo v pohodě, to jsem necítila ani prsa, nevolnosti taky nic, pak to začlo v 7TT, ale jen občas jsem blinkala, ale čím dál je to horší. Dr., když mě viděla naposledy, tak mi řekla, že vypadám hrozně, jestli mi něco není :(. Jsem řekla, že ne, že jen občas zvracím. Ptala se mě, jestli nechci čípky, ale já byla hrdinka a hlavně to nebylo tak hrozné. Až mě uvidí v pátek, tak se asi bude divit. Miláček to na mě taky hned pozná, když se mi udělá hůř, jsem hrozně bílá a vylezou mi úplně modré kruhy :(. Jsem jak zombie. Jo, zkoušela a prdlajs, zázvorové bonbonky taky prdlajs, prostě nic a když něco, tak na 2-3 dny a zas to pak nefunguje. Ale nenech se strašit, někdo ani neví, že je těhotný. Já bych to zvracení ještě nějak zvládla, ale docela mě vystrašilo to dnešní ráno, si nedovedu představit, že sebou někde fláknu

In reply to by KackaTP

ahojky, já jsem teď ve 25tt... ale vím, o čem mluvíš... taky jsem to zažívala, občas jsem zvracela celý den, byla jsem úplně vyždímaná... myslela jsem, že to v práci ani nepřežiju... pak se to kolem 17tt zlepšilo... ale jsou teď dny, kdy ráno zvracím "naprázdno"... jen žaludeční šťávy... nasnídám se a pohoda... občas zvracím (třeba jako dnes dopoledne), když mi něco nesedne... ale to, že jsi se zhroutila k zemi svědčí o tom, že jsi tím zvracením hodně vyčerpaná... může to být i tou změnou krevního tlaku... určitě se na to zeptej doktory, já jsem byla ze začátku taky silná jak... zhubla jsem téměř 8 kg... každý se mě ptal, jestli nejsem nemocná... takže vím, co asi prožíváš... každopádně to řekni doktorce, napíše ti čípky, a mělo by se to zlepšit... držím palečky, ať je vše v pořádku....

In reply to by Klarus

tak já sice nezvracím celý den, zvracím jen ráno, lítá mi žaludek jak blázen, to bych snad ještě brala, ale celý víkend jsem celý den KO, jen polehávám a vůbec si nedovedu představit, že budu zítra vyvíjet nějakou činnost. Docela jsi mě potěšila, že se to v 17tt zlepšilo, to už jsou jen 3 týdny :). Je pravda, že to dnešní zhroucení mi docela nahnalo strach, asi už nebudu taková hrdinka a o ty čípky si řeknu. Neměla jsi po těch čípkách nějaký jiný problém, nebo něco? Pořád jsem si říkala, že žádnou chemii nechci, ale asi budu muset :(. 8 kg je docela dost, já mám dole zatím jen 4, ale už si přijdu hrozně slabá. Děkuji a přeji pohodový zbytek těhulkování :)

In reply to by KackaTP

Tak to máš "výhodu", že zvracíš jen ráno... mě když to chytlo, bylo to klidně i během dne... co mi trošku pomohlo byla i studená kofola, co mi radila doktorka, nebo něco studeného do žaludku, aby se to trochu uklidnilo.... problém jsem neměla... hlavně mi doktorka říkala, abych se nelekala, že v návodu je psáno, že není dobré používat v těhotenství, ale že každý doktor je předepisuje a pomáhají.... že není čeho se bát.... no 8 kg je dost, ale byla jsem na začátku těhotenství trošku oplácaná, takže jak pak uznalo spousta lidí, tak mi to prý "prospělo".... ale zažít bych to už teda nechtěla... chci tím říct, že miminko mělo z čeho brát.. pokud bych byla vyzáblé tintítko, bylo by to horší....

In reply to by Klarus

JJ, zvracím jen ráno, přes den se mi jen zvedá žaludek a krkám, ale ještě jsem nezvracela, vždy to nějak ustojím. Já kolu taky zkoušela, ale bylo mi po ní ještě hůř. Jenže já ji nepila ani před těhu. No, právě kvůli tomu jsem nechtěla ty čípky, že jsem někde četla, že nejsou vhodné. Je pravda, že by je nepředepisovali, ale stejně jsem nechtěla žádnou chemii, ale budu muset. No, já měla před těhu při výšce 178 cm váhu 54 kg, takže už bych mohla trošku přibrat :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka