koupání mimi

28.02.2010

ahojky maminy. chtěla bych se zeptat,jestli mimi koupete každý den. slyšela jsem že stačí obden. švagrová umývá malého každý den žíňkou a občas ho okoupe ve vaničce. není to zbytečné? obden stačí,ne? Každá to dělá jinak,to je mi jasné,ale aspon zhruba bych chtěla vědět,jak to děláte. sme ve 20 týdnu,takže máme času dost,ale teorii musím mít nastudovanou :s: pa :\x:

Kliknutím vložíte smajlíky:

S občasným koupáním nesouhlasím. Myslím, že pro čerstvé miminko je vodní prostředí přirozené a pravidelné koupání přispívá k vytváření režimu dne a usínacího rituálu - je to předehra k večeři a spánku. V případě nějakých kožních problémů vím, že to není nedostatečnou hygienou, zapařením apod. Zpočátku jsem malého jen omývala čistou vodou. Když se mu na hlavičce udělaly stroupky a my je museli mazat olejem, začali jsme používat šampon. Cca ve dvou měsících jsme začali dětským mýdlem omývat přirození a zadeček a teď (10 měs.) už myjeme mýdlem celé tělíčko, vlásky šamponem ob den. Malý se do vaničky těší a už si v ní i hraje, takže bych byla sama proti sobě, kdybych ho připravila o oblíbenou zábavu :)

Ahojky já koupu obden,dokonce mi to doporučovali v porodnici...možná až se malá naučí chodit spinkat v 7 ne v 11 večer,tak asi budu koupat také každý den,abych zavedla ten rituál a režim co tu holky píšou.Lenka(17.12.1986) a Anička(29.09.2009) :-*

In reply to by Lenka1986

Naší malé jsou 4 měsíce a jak jsem už psala, koupeme každý den. Z počátku jsem koupala obden. Také nám usínala pozdě a vůbec špatně spinkala a po pár dnech každodenního koupání se i spinkání upravilo a hned po koupání dáme papat (v půl osmé), pak jde hned spinkat (v 8 hod...usíná během 10 min.), takže koupání každý den doporučuji i z tohoto důvodu. Také jsem tu psala, že nám nejde zavést pravidelný režim...už ho máme i díky tomu :-).Jen jsem to zkusila a teď jsme obě spokojené. Mějte se hezky holky

In reply to by luci_l

ahoj. je jasné,že každé se hodí něco jiného a každé mimčo je individuální.když jsem říkala švagrové, že to koupání máte jako rituál a že pak jde prcek spát,tak se ironicky zasmála. malý synoveček-7 měsíců to má jinak. ten vodu bere jako živou vodu, po koupání se nabije a řádí třeba do 10 večer.a to naposled spal ve čtyři odpoledne. před koupáním je už "nudlojidní" žmoulá si oči a je nevrlý,ale jakmile se okoupe,tak ožije. doslova. nevíme jak to dělá,ale je živý,jak kdyby se zrovna obudil. rodiče zničení a malý si užívá. :C]]: je to malý sabotér. :ww:

In reply to by jaruskaa

To máš pravdu, každé mimčo je jiné. Napadá mě, že by ho švagrová mohla koupat dříve, třeba ve dvě hod. odpoledne a pak bych s ním dělala takové ty věci jako sezení, kutálení, prostě něco co ho unaví, je to jen nápad :-). Brouček je pěkný živel :-). Držím palce ať se to zlepší.

Ahoj. Já koupu každý den. Jeden den namydlím celou a druhý den omeju jen obličejík a prdku. Valince se koupání moc líbí. :h:

ahojky, určitě můžeš koupat jak vám to bude vyhovovat. já to měla taky nastudovaný, že se nemá koupat každej den, ale nám to nevyhovovalo. u nás bylo lepší, když jsme si z toho udělali takovej každodenní rituál, cachtání ve vaničcě, mazání olejíčkem.... ale když jsem byla unavená, nebo jsme přijeli od někud pozdě, tak jsme nekoupali.

Do roka jsem koupala obden, někdy ob dva dny. Sama mám ekzém, takže jsem nechtěla malýmu zatěžovat pokožku, když k němu má sklon, navíc ne vždy jsem si mohla máčet ruce ve vodě. Koupala jsem bez mýdla, bez žínky, mýdlem, nebo gelem jsem myla jenom plenkovou oblast. Od roka malého sprchuji, a to denně, zhruba jednou týdně mu napustím vanu na čvachtání. POužívám teďka mycí gel pro citlivou pokožku od Babylove z dm, Robínkovi se dost potí nožky a to by voda neumyla.. :s:

Jj, taky mi to tak říkali v porodnici. Ze začátku jsem koupala obden, ale teď každý den. Malý si to užívá, moc se mu to líbí:) A navíc se stane, že se přes den trochu opotí (třeba když pláče tak má hned orosené čelo) a často blinká, tak aby nebyl v těch různých záhybech pod krkem apod. zapařený. Na suchou kůžu používáme nemýdlo Sebamed a pak modrou indulonu - už nevíme, co je to suchá kůže :one:

Ahojky, my koupali do 2 měsíců obden a teď koupeme každý den. Jak už tu bylo řečeno, je to takový rituál. Koupeme každý den v 19 hodin, pak hned papá a pak jde spinkat. Miminka si rychle zvykají na rituály a sami si pak řeknou. Naše Nikolka začne trošku kňourat a když ji položím na přebalovací pult v koupelně, je šťastná a ví, že jdeme koupat. Říkám jí, že jdeme cáky cáky i to si pamatují. Navíc jí předtím vždycky masíruju, hladím a trošku lochtám..to miluje. Mám dobrý pocit i z toho, že je Nikča čisté a voňavé miminko, i když ji omývám i během dne, když se pokaká.Četla jsem, že jistota a pravidelnost jim dodávají pocit bezpečí, vědí co bude následovat a jsou uvolnění a důvěřují nám. Třeba vědí, že po přebalení hned papají atd...

Aojky, já jsem dceru koupala první 3 měsíce co 3 dny abych ji zbytečně nevysušovala. A od třetího měsíce jsme kvůli spacímu rituálu začaly koupat denně, s tím, že každý druhý den jen čistou vodou s kapkou Linolli do koupele. :a:

In reply to by kekulinka

Do roka jsme používaly mycí gel od Nivei nebo SebaMedu a teď po roce už používáme dětské mýdlo od Nivei. Ale ty mycí gely jsme používali hlavně na plenkovou oblast.
Pěnu do kopele jsem zkoušela teď nedávno,ale ještě to neprojde , malá mi chce ty bublinbky jíst. :s: :a:

já mám dva chlapečk a oba jsem od narození koupala a koupu každý den,zvykli jsme si na to a je to prostě náš rituál a protože oba milují vodu,tak jsem ráda,že se vydovádí před spaním a pak jdou voňavoučcí spinkat...koupu obden jenom když jsme byli nemocní...ale to bylo na tom menším znát,že to prostě není to naše,jak jsme ten den vynechali...nám každodenní koupání vyhovuje a doktor říkal,že každá maminka se má řídit podle sebe,ale že když se koupe každý den,tak to ničemu nevadí a miminko,co má rádo vodu,to příjemně naladí na spaní...a u nás to funguje...

http://www.prckoviste.cz/kekulinka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky