maminky dětiček co začínají chodit, jak to zvládáte uhlídat když jste samy doma?

26.02.2010

Malá 9měsíů, začala před týdnem chodit kolem nábytku a teď je jak šídlo, když zrovna nestojí o stůl nebo o křeslo je to třeba i v kuchini o skříňky nebo v ložnici o postel, a když už nemá co tak se staví o moje nohy a to když vařím není zrovna bezpečné, už se mi dvakrát bouchla do hlavy, dokonce dneska si myslím, že tam bude modřina. Pořád na ni koukám,ale musím taky uvařit a alespoň trochu uklidit, jak to zvládáte? Ohrádku nemáme, jen postýlku ve které vydrží tak deset minut maximálně spíš míň. mám strach aby se jí nestalo něco víc než jen modřiny

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, no ja kdyz rano neco delam, tak je mala v boxu, vydrzi tam klidne i dve tri hodky si hrat. JInak ona uz dva tydny chodi a kdyz se na to nesoustredi, tak se pekne bouchne, rekla bych prumerne 2x denne, to proste nejde ohlidat. To vis, ze mam vzdycky soky, aby se ji neco nestalo, ale co mam delat, nebudu ji kupovat helmu, doufam, ze to nebude uz moc dlouho trvat nez bude uplne jista a padat uz proste nebude.

děkuji za příspěvky, včera jsem ještě dostala takovej docela prima nápad, my máme kuchyň vedle ložnice a tak jsem přitáhla z ložnice postýlku na spaní a dala ji tak aby mě malá viděla, tak v ní vydrží dýl, ta cestovní je na tahání celkem těžká a tu máme v obýváku. tak jsem si alespoň dovařila na dneska příkrmy a nemusela jsem se bát, ale nevím jestli to takhle budeme muset dělat denně tak to potěš koště.

ahoj když malej začal chodit tak sem si radši vařila den předem večer když spal, a uklízela sem si když šel spinkat po obědě, takže jsem v jednom kuse kmitala, a když začal chodit tak už to bylo celkem v pohodě až na některý pády :s:

ale já fungovala normálně dál. Honýs se stavěl od 8mi měsíců a párkrát se do hlavy bouchnul, to je normální, jednou hodil záda na dlaždicích, ale to k tomu prostě patří. Pak zjistil, že to bolí, tak začal být opatrnější a od té doby si dával pozor, když se postavil, snažil se taky opatřně sednout. myslím, že ono jim stačí se trošku poučit a ty máminy ruce musí být ve střehu, ale nechat jim taky trošku samostatnosti, ať se učí, jak pracovat se svým tělíčkem. Zrovna jsme nedávno měli nehodu, letěl jak drak a natáhl se a přímo hlavou o topení, bála jsem se, ale byla z toho naštěstí jen modřina a hle, už je kolem topení opatrnější.
http://pechynzoo.mondozoo.com - zapaříme :)

Ahoj. Tohle u nas resila a porad jeste nekdy resi ohradka. Jakmile si to Kuba zacal stradovat okolo nabytku, koupili jsme ji. Ted mu bude rok a půl a obcas ho do ni jeste dam, kdyz potrebuju neco udelat opravdu nutne. Ma tam hracky a par minut tam vydrzi.

Když vařím, je malý v chodítku. Z něho nedosáhne na šuplíky a i skříňky mu moc nejdou otevírat, protože před nimi v tom chodítku stojí. V ohrádce už je mu to malé, tam vydrží tak 15 min a už mě "volá". Jinak ohrádku mám postavenou tak, že kolem ní v chodítku neprojede, takže se vůbec nedostane ke sporáku. Když si hrajeme v obýváku, neudělám nic, protože za ním chodím jak za pejskem na procházce. Odnáším ho od počítače, uklízím před ním ovladače, telefon, koš na papíry, zavírám skříňky, nedovoluji mlátit dřevěnými hračkami do televize a akvárka apod. Když potřebuji odběhnout, dám ho do postýlky nebo ohrádky. Dost se vzteká, ale po chvilce se zabaví a já mám pár minut klid. Většinu úklidu, práce na PC a někdy i náročnější vaření či pečení dělám večer a v noci, když na to mám klid.

dělala jsem všechno tak jak dřív.... jen si pamatuju, že jsem ho musela víc sledovat, ale bylo to takový kratičký období a myslim, že to bylo v době, kdy si začal stoupat, protože nevěděl jak dolu a sem tam se taky pusil a letěl k zemi... ale jak se naučil dostat se zase na zem, tak to bylo OK. ohrádku jsem zavrhla a máme doma k dispozici cestovní postýlku, tam jsem ho strkala, když jsem šla třeba na záchod nebo pro prádlo a tak...ze začátku tam řval, ale pak zjistil, že buď bude řvát a nebo se prostě zabaví...a zabavil se. jinak se mi osvědčilo mít ho doma "na volno" aspoň se tam naučil pohybovat a myslim, že celkem brzo už jsem nemusela mít oči všude

ahojky, tak na nohy se mi malej věší pořád.. my ohrádku máme, malou dřevěnou je ještě po mě ale na nejnutnější případy jí ráda používám, on už malej tam nechce být jak by pořád někde šmejdil, ale má tam hračky tak to tam chvíli vydrží. Jinak ho dávám hodně zřídka do chodítka že se na chvíli zabaví, jednou jsem si dala do kuchyně při vaření i jeho jídelní židličku a dala mu v ní něco na "práci".. jsem docela zvědavá jaké další tipy ti maminky sem napíšou. My měli zrovna včera takový karambol, že se rozeběhl do prostoru nějak moc rychle a spadl tak nešikovně, že se překlopil ještě na pusinku a tekla mu krev z horní dásně, no hrůza, to bylo pláče, a hlavně se zase začal bát samostatnýho ťapkání, protože než se mu to stalo tak sám ťapkal teprve 2 dny, ještě z toho vykulenej.. jenže takové věci stejně nejdou někdy uhlídat i když jsi blízko, asi je normální že ty naše píďata občas někde nebourají..

Aojky, tak já to řeším tak, že jsme v podstatě pořád spolu. V obyváku si hrajem a přitom tam uklízím. Když vařím, tak dceři vytáhnu všechno plastové nádobí a Klárka si tam se mnou u vaření hraje. A sprchuju se tak,že já se myju a Klárka stojí u vany a hází mi do ní svoje hračky do vody. Prostě pohoda, zkoušela jsem ji dát do postýlky, ale tam brečí. A vytírání nebo žehlení si nechávám až žabka usne. Ale i přesto že ji mám pořád na očích už pár modřin měla, tomu se zcela vyhnout nedá. Jo a na záchod chodíme taky spolu, sotva sednu už slyším jak šmaruje za mnou :s: :s: :s: :a:

ja jsem u starsiho synka v tomhle obdobi vyuzivala cestovni postylku jako ohradku, v ty nehrozilo tolik ze se omlati jako o tu drevenou, a taky jsem ho na tu chvilku, kdy jsem opravdu potrebovala nekdo neco poklidit, uvarit, dat si sprchu nebo umyt vlasy atd., do choditka, ac nejsem jejich zastance, sami jsme si ho nekupovali, dostala jsem ho od sefu z prace, kdyz se maly narodil. Mame vcelku velky byt, takze jsem prckovi vyklidila z cesty nebezpecne veci, aby na sebe nekde neco nezvrhnul, zidle a tak, kytky aby mi je zatim neoskubal, a on si zatim drandil po byte.

Ahojky muj malej bude mět 10měs už začal sám kručkovat do prostoru a já jsem tedy pořád sama doma manža jezdí domu až večer a vaření řeším,bud je malej v postýlce jen na ten základ vaření a pak ho mám u sebe nebo v židličce mu strčím křupku nebo loupák a je klidek a při nejhorším v chodítku,to už využíváme jen minimálně.Malej mě začal obcházet od 7.5měs a ty začátky byli mazec věčně nějakej tukanec :00: tet už se malinko zklidnil spíš už se naučil padat na prcku nebo do kleku :///: ,ale taky mě před 14dny naletěl pod stul a měl mega bouli :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka