Glukosový test - byly jste ?

24.02.2010

ahojky holčiny, chci se zeptat, byly jste všechny na těch testech ? mě to teď tak zarazilo, .. všichni okolo o tom mluví, ale mě se o tom doktorka ani nezmínila.. je fakt že je se vším hrozně rychlá a připadne mi moc nespolehlivá, proto se chci raději zeptat, jeslti je možný ,že by na to zapoměla .. :$$: :#o: v rodině máme cukrovku, teda jestli to taky nějak ovlivní.. mamka iděda, tak mám docela ted strach, aby něco nebylo špatně..

no me zjistili tehu cukrovku v pondeli...a to jsem si myslela,ze me se to netyka...je mi 22.....pred tehu jsem vazila cca 50kg pri posledni kontrole jsem mela 56 kg...prababicka cukrovku mela a babicka taky ale tu stareckou...drzim palecky at je vse o.k :a:

já myslím, že teď už je na tento test pozdě, pokud by ale bylo něco špatně, měl by to dr. poznat (moje dr. každou poradnu kontroluje moč, tam by se zvýšený cukr projevil) a taky by se to projevilo na růstu miminka, takže pokud nejste velikostně nějak zásadně (pár dnů nevadí, ono to ultrazvukové měření není úplně přesné) napřed proti tabulkám, tak je všechno v pořádku a nemusíš se tím trápit, rozhodně si o nic nepřišla ;)

Ahojky, co já vím, tak na těhu cukrovku by měly jít ty maminky, které jsou starší 25let, které mají v rodině cukrovku, případná obezita, předchozí porod velkého miminka, cukr v moči nebo těhu cukrovka u předchozího těhotenství.
Ale asi je to i o gynekologovi, ten ti má vystavit žádanku. Obvykle se test dělá mezi 24.-28.týdne. papa Gabka

In reply to by Gabka 3v1

hmm tak to je dobrý. no mě je 24 no.. já se jí na to příští týden zeptám ,a doufám že kůli tomu nebudu mít nějaký komplikace.. že ona zapoměla. nebo proč se mi o tom ani nezmínila... ted už je na něj asi pozdě co. utěšuju se tím, že sem nabrala zatím 9 kg, a mimi je jak mi říkala posledně snad o týden větší.. nic extremního, tak doufám, že to tak zůstane :(

In reply to by Missha

To bude v pohodě, uvidíš. Je to ale kus hovězího, jestli zapomněla! Já jsem byla teď v pondělí (mně je ale 31, tak asi proto) a v pohodě, podle udajů jsou těhu cukrovkou postiženy okolo 3-5% těhotných (někde dokonce uváděli jen 1-3%) papa Gabka

čauky,
my cukrovku v rodině nemáme, ale doktor mě na ten test stejně poslal. Test je prý povinnej od 26-ti let. Jestli je to skutečně pravda, to nevím.
Zdenice

protože jsem těhu po třetí a bylo mi divný,že jsem byla až teď poprvé,zjistila jsem si to.Asi před 5-ti lety se začaly dělat testy na těhu.cukr. celoplošně.Dělají je prostě všem.Můžeš je odmítnout.Nikdo u nás ji nemá a bylo mi dobře.Ale stejně mi ji moje dr. doporučila.Ahojky

ani v prvním, ani v druhém těhotenství, cukrovku v rodině nemáme. Krev i moč jsem měla vždycky v pořádku, tak možná proto. :a:

Ahojky, já jsem byla, můj doktor posílá všechny, navíc jsem na začátku těhu hlásila cukrovku v rodině. Hlásila si to taky na začátku doktorce nebo sestřičce?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no já u ní jsem chvíli, v podstatě od začátku těhu. dohodila mi ji tchýně.. pač sem tu nikoho neznala.. no , ale nedávno sem byla u kadeřnice a zakecali jsme se o od té vím, že ta doktorka bohužel není nic moc :( no a jelikož už mě bude předávat stejně k doktorovi do porodnice, tak už sem to neřešila :\/:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka