příkrmy

23.02.2010

Ahoj holky :-)
mam dotaz ohledne prikrmu.. malymu je pet mesicu .. celych pet mesicu jsem ho plne kojila ale vyklubali se nam 2 zuby a z kojeni se stal horor .. kdyz nepocitam to ze sem v noci kojila i kazdou hodinu .. fakt des ..
zacala jsem malymu delat na obed mrkvicku a ted uz i mrkvicku s bramborem .. zkusila jsem do toho i brokolici ale moc to nechtel .. :-( na veceri dostava kasi jinak ho stale kojim behem dne a v noci samozrejme pokud si o to rekne .. akorat mam strach jestli sem mu tim nejak nemohla ublizit nebo tak neco .. nas doktor rikal ze mame kojit do 7 mesicu pokud budu mit mliko.. ja mliko mam ale malymu uz asi nestaci ..
od kdy ste davali vy plne kojenym detem prikrmy ??
dekuju za komentiky :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,vůbec jsi neudělala nic špatně,normálně se začíná s příkrmy při ukončeném šestém měsící,ale jen s podmínkou,že dítěti mléko stačí,není hladové a dobře prospívá na váze.Pokuď tomu tak není,může se začít s příkrmy dřív.Ona už je známka připravenosti na příkrmy i to,že mu vylezli zuby-se říká :))) A nic se neboj,my bojovali se zeleninou 14 dní,strašně řval,byl vzteklej,nechtěl to-ale my nepřibírali a tak miláček musel :( A po 14 dnech se to zlomilo a najednou jí-krásně otvírá pusu,vzteká se,když mu to nedávám dost rychle a sní už celou velkou skleničku.Myslím,že se to zlomilo s tím jak jsem přidala maso-už jsem fakt nevěděla co s ním,tak jsem po 14 dnech přidala maso a on to jedl :) A teď už jí i samotnou zeleninu bez masa a jak mu to šmakuje :) V neděli jsme dávali první ovoce-hrušku a byl nadšenej :) Takže i vy máte velkou šanci,že se to u vás zlomí a pak je fakt radost je krmit :)Držím palce a pevné nervy,ono to půjde :)

Neboj, ublížit jsi mu určitě nemohla. Takhle, kdybys mu dala řízek... :) ale i to by přežil :///: Já jsem prý jedla v půl roce to samý, co rodiče, akorát namixovaný a jak se mám čile k světu :s:
Ne, teď vážně...Spousta dětí na umělý výživě tohle v pěti měsících papá, takže žádný strach. A co se týče toho, že mu mlíčko nestačí - skočila bych nejdřív na převážení k Dr. To, že se budí může být těmi zoubky. Mně se taky malá budila i po hodině v noci a pak se jí vyklubal zub. Shodou okolností moc nepřibrala - byla na spodní hranici - a tak jsem jí už začala ke konci pátého měsíce taky přikrmovat. Ale říkám, si, že jsem s tím klidně mohla počkat...Ale, když ona už se na to jídlo tak klepala :hu: :a: :a:

In reply to by DenyPu

jo jo to je prý také známka připravenosti k příkrmům-když se mimčo začne sápat po všem co jíš a má touhu po jídle.Tak je dobré začít s příkrmy v tenhle čas,protože když se tohle senzitivní období prošvihne,může to pak dítě odmítat.Takže ani ty jsi určo chybu neudělala-je to jako s vývojem,každé dítko je jiné a tak je každé i jindy připraveno k příkrmům-ne všechny děti se musí striktně jen kojit až do ukončeného 6. měsíce :s: :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky