Spermicidní globule či gel od firmy Pharmatex

07.02.2010

ahoj tety, ráda bych se zeptala, jestli jste některá z vás používala tuto antikoncepční metodu- http://www.sexus.cz/pharmatex-pribalovy-letak našla jsem si to na netu, ale nevím, jestli tomu opravdu věřit a jestli se to dá opravdu používat jen tak... myslím bez kondomu. Za vaše připomínky či zkušenosti budu moc ráda :k:

ahoj ženám, tak sem to teda taky zkusila a asi je to v pr.. a budu možná zase těhotná, protože mi nějak v tu chvíli nedocvaklo, že by se asi ani chlap neměl koupat v mejdle, nebo myslíte, že to nevadí? Já totiž den po tom zjistila, že mám ovulaci, tak sem o tom začala víc přemejšlet, já se nemyla, ale přítel se koupal.. tak sem z toho docela vynervovaná.:( snad to nevyjde.

In reply to by paní Kateřina Behege

že u chlapa je to jedno...však on má ty svoje "poklady" skryté uvnitř ne? Takže je tam důležité, aby jsme se hlavně my nemyly, nebo teda myly, ale ne mýdlem....protože vlastně my ty globulky vkládáme do sebe. No jako nevím samozřejmě, jak dalece to může vadit, ale na příbalovém letáku který jsem dávala jako odkaz o partnerovi není zmínka.... Pro jistotu si ale samozřejmě udělej pak test.

In reply to by paní Kateřina Behege

Myslím, že to mýdlo vadí nějak kvuli tomu, aby se Ti neměnilo v pochvě Ph a vůbec vnitřní prostředí, dokud sermie nebudou zručeně tou globuli umrtvené. Myslím, že u partera to nehraje roli. Ja je používala taky behem ovulace (svatební noc 13. den cyklu), dokonce sme tak nějak pospíchali, že polovina globule po sexu pak ze mně vylezla, že se ani nestihla rozpustit a bylo to ok.

In reply to by lilian

začínám mít čím dál lepší pocit a jsem rozhodnutá si je pořídit...možná ještě ze začátku...bych je asi víc používala v neplodných dnech, kdy by fakt byla jistota že když do mě... tak bez následků ale abych řekla pravdu :s: já ani pořádně nevím kdy ty plodné a neplodné dny jsou... Akorát si to umím odvodit od malé-poslední ms 3.12.09 a otěhotnění dle těhu kalkulačky proběhlo 16.12.

Ahojky, já používala Pharmatex - globule a naprosto v pohodě. Sice to občas jakoby pálilo, ale nebylo to nic nesnesitelného. Stačí vydržet pět minut a pak huráá...

švagrová to používala 10 let a naprosto v pořádku a když se s partnerem začali snažit o mimi tak se podařilo po 4měsících... :-) používala jen gel bez kondomu.

Je to věc názoru, nekdo třeba bude věřit kondomu, nekdo ne, nekdo bude věřit spermicidním gelům, někdo ne...ja už fakt prášky nemohla ani cítit, měla jsem migrény, otoky na nohou, křečové žíly, nabírala jsem jako prase (i když pochopitelně všude čtu, jak sepo HA nepřibírá...!!!)...tak jsme to zkusili. Jak jsem už psala níž, brala jsem je víckrát - před nekolika lety, když jsem neměla stáleho partnera a pak i minuly rok, když jsem měla jit na operaci a HA už pro mne fakt nebyla vhodná. Dokonce jsme si s globulema užili i cely svatební víkend. :-) (A čistě soukomne si myslim, že to zabíra, protože když jsem je přestala používat, tak jsem OKAMŽITĚ otěhotnela, muj muž je na sebe hrdy :C]]: ) Ale myslím, že je důležité dodržovat návod.

by mě taky zajímalo :#o: ,ale já ti nevim měla bych pořád takovej pocit jestli to opravdu chrání asi jsem blázen :///: .. prášky nechci když kojim,přemýšlela jsem o tělísku..ale zatím si dává Romča pozor..tak uvidíme co holky písnou

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ale už jsem o tom slyšela dávněji, však i takový pesar je zvláštní metoda... tak proč by nemohly fungovat nějaké globule umrtvující spermie, že? :? Tak doufejme, že má s tímto víc mamek zkušenosti a dodají nám odvahy :one:

Ahoj, já je používala Patentex i Pharmatex a byla jsem spokojena. nekdo mi tvrdil, že jak se ta globule "roztápí", tak to partnerovi vadi, nicméně muj manžel si nestěžoval, jen ne vždy jsem stihla čekat 20 minut, než se to roztopilo. :-) (Teda spíš manžel) Ale jinak jsem fakt byla spokojena, prášky mi už nedělaly dobře.

In reply to by sycatko

Tak to jsi mě potěšila... já přemýšlím nad globulema, myslím že by mohly být lepší než ten krém, navíc..aspoň je důvod prodloužit předehru ne? :s: Jen mám strach aby to bylo spolehlivé, malá má 5měsíců a nerada bych ji pořizovala hned sourozence-navíc po císaři bych ani nemohla...

Taky by mě to zajímalo.. tak jsem zvědavá na reakce zkušenějších maminek.. zatím jsme u kondomu.. ale uvažujeme taky o tomto.

In reply to by Radka M.

:///: hledám nějaké info o Pharmatexu a našla jsem tuto diskuzi, sice pár let starou,ale tím líp :) . jak jste spokojeni s Pharmatex ? a ochránilo vás to před těhu? máme 10měs dceru a druhýho potomka zatím nechceme,kondomy mě vadí a chemii jíst už taky nechci, tak zvažuju ten krém . ... děkuji za radu ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky