není brzo?

17.02.2010

ahojky holky...Tak jsem dneska obědnala kočárek pro mimíska:-) http://www.detskyraj.cz/zbozi/8012-espiro-enzo-+-autosedacka-neo-s-adap… v zelené barvě, jen si teď říkám, jestli není ještě brzo, dnes jsem 26+4.. ale zase na druhou stranu mi pani říkala, že může trvat i měsíc a půl než dorazí, tak jsem ho raději obědnala:-) Také jsem na mimibazaru našla nádherné povlečení a zavinovačku, tak jsem také neodolala, tady je odkaz, třeba Vás některou také nadchnou:-) http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=29492065&tab=1 to mám obědnané též v zelené barvě, a zavinovačka v té hnědé.-) http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=19815271&tab=1
vše mám neutrální, jelikož pohlaví miminka si chceme nechat jako překvapení:-) Ale když někoho potkám, tak první dotaz je: Co to bude? Ono dnes to asi není moc časté, že chce někdo překvapení jak tak koukam:-( přitom mě to přijde to krásné, kort u prvního miminka:-)
Také jste stále tak unavené? Já jsem čilá tak do 12 hodin a pak jsem jak přejetá, ta škola mi dává zabrat, jenže individuál je ještě dalekko... Musím to tam vydržet až do konce dubna.. a to mám termín 22 května, jsem zvědavá, jak to zvlánu....a co vy mamči, jak se máte?
Mějte se krásně... ahojky Eliška

Ahojky Eliško, dlouho jsem nanarazila na žádný Tvůj příspěvek a tak si říkám jestli jsi už náhodou neporodila??? My jsme včera vstoupili do 30tt a už se nám to taky začíná blížit. Dej mi hnedka vědět. Moc na Vás myslíme :a:

In reply to by babilka

Ahojky...Zrovna ve čtvrtek jsem psala příspěvek, jak jsem pochodila v poradně:-) ale pořád jsme taddy, bohužel:-(To máš pravdu, začíná se ti to blížit:-)Já už se těším, až bude mimi na světě, už aby to bylo, nejraději bych rodila už dneska, ale nějak to neviddím:-(mrnouska se snažíme vyhnat všemi možnými způsoby, ale nijak to nefunguje,tak uvidíme, do termínu máme ještě týden, ale jak říkám, ráda bych klidně už dnes...A copak je nového u váš? měj se krásně a zase písni:-) neboj, až začneme rodit, tak napíšu někomu z holek smsku aby to sem daly ju:-)
Pa

Ahojky, tak já si myslím, že není brzo. Pamatuješ, jednou už jsme si psaly o kočárkách. Tak já jsem už na 99% rozhodlá pro Espiro, ale pořád nevím který. Jestli tento ENZO nebo GT! Ještě mám čas, jsem v 18 týdnu a tak se můžu ještě rozmyslet. Chtěla jsem se zeptat jestli bys mi pak napsala, jak se ti s ním jezdí a tak. Tvůj názor, až ho budeš mít doma. Moc maminek tu asi není, co ho má. Taky jsem přemýšlela, že si objednám zelený kočárek, je to naprosto super barvička :one:
Já se mám dobře, miminko mě začíná kopat, no spíše šimrat :-) Kopání to ještě není. Já si teda nechám říct, co to je. Už z praktických důvodů, ale hodně přemýšlím, jestli to někomu řeknu. A jména máš už vymyšlené????
Měj se hezky Petra

In reply to by babilka

Ahojky... tak jakpak to vypada s kočárkem? už ho máš doma? jakpak se máte a co je u vás nového? Mě už se to blíží, ještě teda tři týdny, přestalo to utíkat, ale už pěkně poslíčkujeme, tak doufám, že už se to brzy rozjede, protože mi dr hrozí, že mimi bude veliké, jestli se nenarodí do termínu, že prý by bylo fajn, kdybych co nejdříve rodila, tak jsem zvědavá, kdy se maličké rozhodne přijít na svět. Už aby to bylo, já už jsem také docela unavena:-( Každý mi říká,at si to ještě užiju vyspím se atd, ale to už opravdu nejde, každou chviličku vstávám na wc a hlavně se mi strašně špatněě spí:-(Možná je to tím, že jsem se přestěhovala už k příteli a ještě jsem si nezvykla, nevím, ale ono to bude dobré:-)
No měj se krásně a určitě se ozvi jak se máte atd ju.
papa

In reply to by Eliška

Ahojky, kočárek máme zaplacený a uschovaný do porodu v obchodě...:-) Jinak náš Šimonek už všechno dohnal, to že byl na začátku menší...Teďka mám spíše strach, že bude až moc velký...Pan doktor nám řekl při poslední kontrole, že je z něj velký chlap. Tak uvidíme.... A musím reagovat na užasnou postýlku, viděla jsem fotečky... A je vážně užasná. Jen jsem zapomněla zareagovat a pak už jsem ji nemohla najít. My jsme dneska začli 28 týden. Tak počítám, že tak ještě 10 týdnů a budu mít špuntíka u sebe... Když půjde teda císařem.
Doufám, že mi pak dáš vědět, co se Vám narodilo. Jsem hrozně zvědavá jestli to bude chlapeček nebo holčička. :-)
Papa

In reply to by babilka

Ahojky. Tak to ju, to je super,že ho máte schovaný v prodejně:-)No to už uteče, uvidíš:-)To je paráda, že malej všechno dohnal:-)Mě dr hrozí tím, že mrnousek bude moc veliký při porodu, tak nevím, možná že když to tak bude, tak mi porod vyvolají o chvíli dřív, ale kdo ví, to se dozvím příští týden, jak to s námi vypadá.-)Děkuji, za pochvalu postýlky:-)To víš, že Ti dám vědět:-) I já jsem strašně zvědavá, co to nakonec bude, jesttli chlapeček nebo holčička, strašně se těším, až mi to při porodu řeknou:-)já už se tak strašně těším, už mě bolí snad úplně všechno a venku je tak nádherně, takže nevydržím doma odpočívat a pořád někde trajdám:-)A i mi stačí dojít k babičce a sedout si na dvorku a slunit se:-)také jsem se dneska konečně trošku opálila, takže už nevypadám, jako sireček, ale nic světoborného, protože jsem blondýna, takže se špatně opaluji, ale alespon vlasy mi zesvětlali po té dlouhé zimě:-) Tak se hlavně zase ozvi jak se máte a co je u vás nového atd ju:-)Měj se moc krásně a ozvi se.
Pa

In reply to by babilka

Ahojky. Ano vzpomínám:-) Posílala jsem ti na tento kočárek odkaz:-) To záleží na tobe, který si vybereš, myslím, že v nich zas takový rozdíl není, jen u Enza se netočí přední kola, a nedá se přehodit sporták po i proti směru a u GT se zase nedá polohovat korbička... To u mě byl rozhodující faktor, jelikož květnové miminko už mi bude v zimě asi sedět, tak abych nemusela dávat sporták na zimu ale mohla nechat hlubokou korbičku. Kočárek jsem si i v prodejně ozkoušela, paní mi vše ukázala a mám ho obědnaný. Vyjde mě na rovných 10 000 což je úplně super:-) Přijít by měl +- do 3 až 4 týdnů, tak ti dám pak určitě vědět, jak se s ním jezdí po chodníku atd, zkusím si to hned u babičky, mají dvorek, takže zkusím všechem terén, beton, panely i trávu:-) To máš pravdu, když jsem si psala o jeho recenze, tak se skoro nikdo neozval, tenkrát mi snad neodpověděl vůbec nikdo... ALe já si myslím,že bude super a tvůj výber ti schvaluji:-) To je dobře, alespon budeš mít ted jistotu, že je miminko v pořádku, já jsem se hrozně uklidnila, když jsem začala cítit pohyby:-) ted už i občas bolí...Jinak se máme též dobře, jen včera mě bolelo břicho jako čert, ale když jsem si dala teplou sprchu, tak to přešlo... doufám, že to nebyly poslíčci, na to je ještě čas..Mám vybraná pro holčičku buď Karolínka nebo Laura, to ještě nevím 100% a pro kluka to bude 100% Patrik:-) Jinak jsem tady dávala v jednom vzkazu odkaz na nádherné povlečení a zavinovačky, tak se mrkni jestli už koukáš po něčem a scháníš... je to fakt nádherné. Někde u tohoto vzkazu to je, tak kdyžtak když to nenajdeš, tak mi napiš a já ti to pošlu... Měj se zatím krásně...Pa Eliška

In reply to by Eliška

jj, já už jsem se na ně koukala, jsou moc hezké. Budu přemýšlet, jestli si taky objednám. Musím počkat, protože jsem si teďka objednala vaničku a lehátko pro miminko, taky nějaké věci na oblečení. Je toho moc, hlavně těch lákadel, co mají obchodníci. Snažím se moc neutrácet, ale někdy to prostě nejde :-) A ta cena 10 000Kč za kočárek je včetně autosedačky???? My se s manželem schodli hnedka na jménu pro kluka. Bude to Vojtíšek, ale u holky nevím, stále to měníme, jednou je to Nikol, podruhé Justýnka. Taky ještě nejsem 100% rozhodlá.

In reply to by babilka

Já jsem právě koukala v Praze v Ikee a všech možných různých krámcích, ale tohle povlečení se mi líbilo nejvíc a cenově je přijatelné, zavinovačka totéž... Je to celý komlet, hluboká korba, sporťák, autosedačka a adaptéry. Jen taška na rukojeť tam snad není, ale ta se dá bezproblémů dokoupit... koukala jsem a mají je tak kolem 300 Kč...Právě, že mě to také zaskočilo, že jen 10 000 kč, proto jsem neváhala a okamžitě jsem ho obědnala:-) Přesně tak, někdy nejde vůbec odolat... Také s tím mám problémy:-) Už nám toho chybí jen pár, hlavně takové ty větší věci, jako je právě vanička atd... Ale to se dokoupí, ještě na to mám dva a půl měsíce:-)Mě se víc líbí Nikol:-) Ale to samozdřejmě záleží na vás....Vojtíšek je moc hezké jméno:-) PA

In reply to by Eliška

Ahoj Eliško, tak dneska jsem konečně se byla podívat na kočárky, jsem rozhodlá teda pro ten Espiro GT, Espiro Enzo tady u nás snad ještě ani neměli. Ptala jsem se na něj a prodavačka mi řekla, že Espiro jsou nedostatkové kočárky, že jsou mezi maminkami velmi oblíbené. Já abych řekla pravdu, tak jsem maximálně nadšená a hned ve čtvrtek si ho půjdu objednat. Dobře se mi s ním jezdí, má vše, co jsem si zhruba přectavovala. Přemýšlela jsem jestli nemám ještě počkat, ale tady v obchodě mi řekli, že se na něj čeká i 3 měsíce. Tak nechci ztrácet čas, abych potom týden před porodem scháněla kočárek. Papa

In reply to by babilka

Ahojky. Tak to je super, že jsi ho viděla a že jsi s ním spokojená. Totéž mi řekli tady u nás v obchodě, že je velmi oblíbený a že dodácí lhůta je dlouhá. A pro jakou barvičku jsi se rozhodla? Přesně tak, přeci jen, teď ho objednáš a přijde Ti třeba v dubnu... Mě třeba řekli, že mi to ani nemůžou zaručit, jestli přijde za 14 dní nebo za 2 měsíce, že dnes na skladě být může, ale zítra už tam být nemusí. Doufám, že budeme s kočárkem spokojené:-) A jak se daří Tobě a miminku? Měj se krásně. Pa

In reply to by Eliška

Taky doufám ve spokojenost. Barvičku jsem si vybrala zelenou. No mě se zdálo, že mám ještě čas a paní prodavačka mě řekla, že už mám nejvyšší čas objednat. Tak nevím, zdá se mi, že těch kočárků je tady neuvěřitelné množství, že si vybere každá maminka, co se jí líbí ale na druhou stranu si připadám, jak za minulé doby, kdy to bylo nedostatkové zboží, kdy se čekalo na zboží všeho druhu a stáli se fronty až ven na chodník. Protože hnedka chtěly telefoní číslo, že kdyby nebyl ten zelený, tak bych si musela vzít, ten který příjde. Řekla jsem jim, že si nechám ještě čas do čtvrtku na rozmyšlení barvy a řeknu jim tu barvu na jisto. Ve čtvrtek totiž jdeme na ultrazvuk, tak doufám, že bude všechno v pořádku. Jo a ještě jedna novinka. Mimi už sem tam kople, cítím to teda hlavně večer. A je to úžasný pocit.Papa

In reply to by babilka

Tak to jo:-) No ono dneska jsou dostatkovým zbožím hlavně kočárky, u který jsou otočná přední kolečka nebo takové ty mrňavé, ale to mě se nelíbí, je to sice praktický, tím že se dobře vejdou do auta, že jsou lehoučký, ale zrovna my potřebujeme, aby se nám mimi vešlo v zimě ještě do hluboké korby a nemuselo být ve sporťáku. A hlavně jsou to celkem nové kočárky, takže možná i proto....Určitě si pořádně rozmysli tu barvu a uvidíš. Ale jestli chceš zelený, tak ti ho přeci musí objednat. V jaké barvě si ho viděla v tom krámě? Já i v zelené i v červené, ta je také docela pěkná:-) Já jdu příští týden v úterý, také se už strašně teším až zase mimi uvidím, doufám, že dostanu fotečku,minule se miminko schovávalo a nenechalo se vyfotit:-( Ale hlavně že je všechno v pořádku:-) Tak to je super, že už cítíš pohyby:-) Teď si to užívej, dokud to nebolí:-) Mě už te´d kolikrát mrňous tak kopne, že až nadskočím:-) A už mě i šíleně bolely žebra:-) Ale to k tomu patří.... Ted je to už veselejší, když miminko cítíš vid:-) Užívej si to mamino... V kolikátem že jsi týdnu? Pa

In reply to by Eliška

Já jsem teprve 17+4tt, a ty kopanečky jsem ještě, tak brzy nečekala, ale na druhou stranu jsem strašně ráda, že je vše v pořádku. V obchodě měli světle modrý kočárek. Nevypadal špatně, byl moc hezký, ale já bych radši ten zelený :-) tak se nechám překvapit, který příjde.

In reply to by babilka

Ahojky... Tak mám doma kočárek.. Je úplně super... Bála jsem se,že se nevejde do auta, ale byli jsme pro něj felicií a vešel se tam nádherně a my s přítelem máme golfa, takže se tam též musí vejít, je větší kufr... Korbička jde krásně složit na plocho, takže ta ti nezabere skoro žádné místo..Jinak nám jen poslali špatné adaptéry k autosedačce, ale ty už jsou v obchodě, takže se tam pro ně v pondělí zastavím a už budeme mít komlet. U kočárku nebyla taška ani pláštěnka, takže to jsem dokupovala. Tašku mám černou od emitexu a pláštěnku snad také. Nevěděla jsem jakou barvu tašky na kočárek, ale nakonec se k tomu nejvíc hodila černá. Má i nádhernou barvu, sice autosedačka je trošku jiná zelená, ale to vůbec nevadí. To jsou prý všechny trochu odlišné barvy. Já viděla i tu červenou a také něměla barvu jako kočárek. Jinak bylo trošku umění složit tu korbičku, ale pak jsme na to přišli, takže už to šlo parádně. Kočárek je krásně lehký a i se s ním pěkně jezdí. Dá se i regulovat pérování, což si myslím, že je také super... DOufám, že i nadále s ním budeme spokojeni a v to doufám i u tebe, že z něho budeš nadšená.
Měj se krásně a pak dej určitě vědět. Pa

In reply to by Eliška

ahojky, to jsem ráda, že jsi spokojená, tak doufám, že i já budu. To se vlezlo do obyčejné felicie nebo do felicie kombi??? My totiž zvažujeme, že si koupíme auto v kombíku, máme totiž strašně malinké autíčko. Tak jsem zvědavá, jaké nakonec vybereme. Jsem trošku rozhozená, protože mě říkal pan doktor na posledním ultrazvuku, že jsme malinkatý, ale rovněž říkal, že se tím nemám znepokojovat, tak nám posunul termín porodu. Nicméně jsem z toho dost špatná a pořád musím myslet na toho našeho broučka nebo berušku naši. Papa

In reply to by babilka

Určitě ano!:-) Do obyčejné felicie. Copak máte za autíčko? No uvidíte, nám by se do budoucna líbila buď octávie v kombiku a nebo roomster. Takže též uvidíme. Současné autíčko jezdí, a je spolehlivé a to je nejdůležitější, ale nevím, jak dlouho to ještě vydrží, přeci jen už je starší...Musí ale jezdit ještě tak dva roky...Vůbec se neboj, o kolik ti řekli, že je mladší? určitě je miminko v pořádku, jen se třeba sekli u určení datumu početí, to se kllidně může stát. Kamarádce se narodila holčička 2 měsíce před termínem a doktoři ji nakonec řekli, že vůbec není před termínem, že se doktor sekl při určování početí, že se narodila asi o 14 dní dřív pouze, také byla malinká, možná proto k tomu došlo. Narodila se a měla jen 2 kg... Vůbec se neboj. A na kdy ti posunul termín? Nestresuj se mamino. Mysli na miminko. já jdu k dr. ted v úterý, to budu 28+4 tak jsem také zvědavá, co mi poví.... Ale snad bude všechno ok:-) Pa

In reply to by Eliška

Mě to posunul asi o 3 dny, váží 184g a mělo by mít 190g. Manžel mě uklidňuje, že to dožene. Ale holky tady, co si s něma píšu mě straší, že má málo. Ale zase kdyby bylo něco v nepořádku, tak by mi to doktor, řekl. On jenom řekl, že mi posune termín. Jinak neřekl nic, všechno nám zatím vyšlo dobře, jak screening, tak triple testy. Vždycky odcházím z ordinace s usměvem. Tak nevím. Teďka pořád přemýšlím, kde je chyba.
My máme suzuki swift, je to malinké autíčko. Taky přemýšlíme nad oktávií v kombíku. Manžel nikdy nechtěl auto v kombíku, ale od té doby, co ví že se nám narodí miminko, nemluví o ničem jiném. No my ještě řešíme bydlení, tak nevím, jestli nám zbude zrovna na oktávii. Původně jsme to měli vymyšlené, tak že zůstaneme všichni 3 v současném bytečku 1+1 a koupíme si autko. Jenže teďka nám soused nabídl výměnu bytů. Z našeho 1+1 jít do 3+1, tak právě zvažujeme, jestli to vezneme. Zase by to bylo víc pohodlnější, že už by jsme nemuseli řešit bydlení potom. Papa

In reply to by babilka

o tři dny? Já si myslím, že se stresuješ úplně zbytečně. Přesně, kdyby s miminkem něco bylo, tak by ti to doktor řekl, všechny testy ti vyšly dobře, tak se neboj. Uvidíš, že to mimi dožene a příští návštěvu ti doktor řekne, že je v pořádku:-) Chyba neni nikde, věř tomu! Tak to jo, to je opravdu malinké autíčko, ale zase na druhou stranu proč to nejdřív nezkusit, třeba se tam vejde a když se vám naskytla taková skvělá příležitost vyměnit byt za větší, tak to bych měnila hned a neváhala bych. My máme také 1+1 a jsem zvědavá, jak to tam zvládneme, protože přítel dělá na směny a do teď byl zvyklý na klid.. no co bude si muset převyknout, ale určitě když přijde po noční, tak já nevyrazím s kočárkem v 6 hodin ven a přijdu až se vyhajá, na to at zapomene. nejsem blázen. Chtěl miminko, tak se musí starat:-) Ale s tím bytem bych určitě neváhala, záleží na vás, ale myslím, že ted to máte jednoduché, že už máte nabídku, pak by jste třeba nemuseli nic sehnat a hlavně nemusíš si převykat na jiné sousedy atd... tady jsi zvykla nebo ne? Hlavně se nestresuj tou váhou miminka, ja myslim, ze te holky strasi zbytecne:-) pa

In reply to by Eliška

Zdálo se mi to v pohodě, ale když mi pak napsaly, že važí málo, tak jsem začla stresovat. Musíme to dohnat :-)
Můj manžel taky dělá na směny. Začal pracovat asi před měsícem ve třísměnném provozu, před tím jezdil kamionem, přes týden nebyl vůbec doma, jezdil jenom na víkendy a s tím jsem zase nesouhlasila já, nechtěla jsem, aby přijel v sobotu a v něděli už zase jel. Naštěstí to uznal i on, že by si dětí vůbec neužil, tak toho nechal a třeba zase začne až budou děti větší. Teďka se chce věnovat dětem, což považuju za rozumné i já.

In reply to by babilka

Fakt se neboj:-) My tu máme velkou fabriku, papírnu, díky níž vůbec někdo naše město Štětí zná:-) Jinak je to skoro vesnice:-) a tak dělá tam, dělá se 4 smenný provoz. To je jasné, kamion a děti to je šílené, vidím to u známých, taky manžel kámošky jezdí kamionem a skoro se nevidí, vždy přijede v pátek a v neděli zase jede, musí to být hrozné a také ten strach, já bych si asi pořád říkala, co když se nedejbože něco stane...Může se cokoli stát kdekoli, ale na těch silnicích je to mnohem víc nebezpečnější... Tak je dobře, že od toho zatím upustil, hlavně jestli je v nové práci spokojeny:-)

In reply to by babilka

To je skvělé, že cítíš miminko takhle brzo:-) já jsem první kopanečky začala cítit kolem 19 týdne:-) To se ti nedivím, že by jsi radši chtěla zelený:-) já už se také strašně těším, až mi přijde a hlavně až v něm budu vozit miminko:-) Nemůžu se dočkat:-) Tak pak dej vědět, který dorazil:-)

In reply to by Eliška

Ahojky Eliško, tak se zase ozývám kvůli kočárku. Četla jsem tady, že jsi měla nějaké komlikace??? Už jsi o.k.??? U mě je zatím vše v pořádku, dokonce už víme, že čekáme kluka Šimonka. Tak jsem tak ráda. Chtěla jsem Ti napsat, jak jsme pochodili s kočárkem. Tak zelený espiro Gt je celorepublikově vyprodaný, tak jsem si mohla vybrat. Buď si vezmu ten stejný v modré barvě a nebo Epiro GTX zelený- ten má kolečka bez osičky a vypadá, jak nákupní vozíček. Po dlouhé úvaze jsem se teda rozhodla pro ten modrý kočárek. Sice jsem chtěla zelený, ale i tak jsem ráda, že to bude nakonec chlapeček a bude jezdit v modrém kořárku. Nevěřila bych jaké jsou s tím komlikace. Moje mamka má známou v tom obchodě a ta nám 6 týdnů zháněla kočárek a nepodařilo se jí nám ho sehnat. Dneska jsem si ho byla teda zaplatit a domluvit se s nima, jestli nám ho tam nechají do porodu. A nechají, říkali, že to není problém, že si ho tam můžem nechat. Přeju hezký den :€s€:

In reply to by babilka

Ahoj... Komplikace byli, strašně rychle se mi změnilo CS z 0 hned na 3 a pak hned za necelý týden 4, takže jsem pořád lítala k doktorovi a měla jsem nakázaný klidový režim, aby u mě mrňousek vydržel. Zatím to stojí na CS4 ale teď už jsem klidnější, přeci jen, už by to mrńousek určitě zvládnul, kdyby přišel na svět ted...Ale ještě minimálně dva týdny by tam mělo vydržet, do 36tt, pak už bude mít plně vyvinuté plíce a klidně se může narodit... Ale abych ti pravdu řekla, porod už bych brala všema deseti, už mi začíná docházet energiee a síla na nošení bříška:-(strašně se na mrńouse těším už:-)
Tak to je super, že jsi si kočárek už zamluvila, no já jsem to četla, že je celorepublikově vyprodaný, jsem ráda, že už ho mám:-) To je škoda, že nebyl k mání zelený, ale co když budeš mít chlappečka, tak je modrej super, a i kdyby nakonec holčička, tak holka v moodrém být můžee, ale s chlapečkem v růžové už je to horší:-)
To je dobře, že jsi si nevzala to GTX, mě se teda vůbec nelíbí, ale každý má svůj styl a názor....
No a co ty, jakpak se máš a co je nového? V kolikátem jsi vlastně týdnu?
Měj se krásně a ozvi se zase ju... Jsem moc ráda, že jsi napsala..
Ahojky

In reply to by Eliška

Já jsem to četla jenom tak rychle, vždycky se dívám spíše na náš klub letňátek, co je nového a tak. Narazila jsem na Tvůj bloček náhodou. Já jsem v 25 týdnu, včera jsem byla u doktora, tak čípek, tlak i moč- všechno v pořádku. Jen mi předepsal magnézko protože mi brní ruce a nohy, jinak nic, všechno v pořádku. Zatím teda musím zaklepat všechno o.k. rodit budu císařem, takže taky o něco dřív. Na tom jsme se už včera domluvili, protože jsem měla zdravotní problémy v dětství.
Jé ani nevíš, jak se těším já a jak manžel. Když jsem mu řekla, že čekáme kluka uplně ožil, že se mu povedlo nepřerušit jejich rodinnou tradici kluků :-) Jeho tatínek pochází ze 4 kluků, a ti mají zase samé kluky, takže i když já jsem si moc přála holčičku, tak manžel mi říkal, že to bude kluk :-)
GTX se mi taky vůbec nelíbilo. Je to jak tady píšu nákupní vozíček... omlouvám se za svůj názor, ale můj styl to rozhodně není. Zkoušela jsem s ním jezdit a musím říct, že líp se mi jezdilo teď už s mým kočárkem.
Já jsem si říkala, že je blbé Ti psát a tak, ale pak jsem si řekla proč si nepokecat, aspoň se dozvím, co je nového.
Měj se hezky s miminkem v bříšku :a:

In reply to by babilka

Takže Ti to také krásně utíká vid:-) Mě se to ted začalo hrozně táhnout, strašně pomalu to utíka:-( Ale to je asi abych se na mimíska pořádně připravila:-) Jinak už mám všechno nachystané, teda kromě postýlky, tu nám známí zatím nedali, ale domluvili jsme se že do konce dubna, tak snad to stihnou:-) Oni odnaučují teprve svýho mrňouse v ní spát, aby nám ji mohli půjčit... Až bude načančaná a připravená, tak sem dám fotečky, strašně se na ní těším, je to kamarádky manžela vlastní výroba z masivního dřeva, takovou by jsme asi nesehnali, jsem ráda, že nám jí půjčí...:-)
Je tak to mě docela mrzí, že nemůžeš rodit normálně, ale co, jestli je to pro tvoje dobro a pro dobro prcka, tak se nedá nic dělat... Já uvidím jak půjdu, záleží, kolik bude mrňousek vážit, jestli do 3,5 kg tak by to mělo jít normálně, ale jestli víc, tak budu muset na císař, mám úzkou pánev.. A také záleží na průměru hlavičky...No poslední dobou mě šíleně bolí kyčle a záda, takže chodím, jak kdyby mi bylo 80 let:-( ale to už vydržím:-)Těch 8 měsíců zatím bylo stejně krásných... vše má ale své pro a proti, ted už bych chtěla mít mrnouska u sebe v náručí.. Už aby to bylo...Joo a už váží 2450g, takže si myslím, že to bude cvalík:-(:-)
A co vy, dohnali jste to s tou váhou, jak jsi mi tenkrát psala, že má prcek méně?
Nezáleží na pohlaví, hlavní je, aby bylo miminko zdravé:-)Jinak my jsme na tom stejně, přítel mají v rodině také jen samé kluky a my zase samé holky.. Poslední chlap v naší rodině se narodil před 29 lety... a mezitím už bylo takových dětí... a všechno holky:-)takže paradoxně u nás chtěj kluka a u přítele zase holku, tak uvidíme:-)

To jo, s tím kočárkem máš pravdu... Jsem ráda za ten, který mám:-)
A proč by to mělo být blbé? Naopak, já jsem moc ráda,že jsi napsala:-)
Pozdravuj mimíska...
Ahojky

Neni brzo!! Já vše taky pořizovala s předstihem a řikala si jestli neni brzo, ale nakonec jsem byla ráda. Měla jsem klid a čistý svědomí, že už mám vše v klídku pořízeno a ono s tim pupajzem už pak toho ani moc nejde a člověk ani nějak nemá náladu a je pořád utahaný, stále někde něco bolí a já z toho byla nervózní. A navíc by třeba pak neměli kočárek, který se ti líbí nebo než ho dodají a vyčítala by sis proč si zaváhala..takže děláš dobře! (A navíc vysypat pak jednorázově takový balík za všechny věcičky to taky neni legrace, já pořizovala každou výplatu něco..)

Jééé, to povlečení je nádherné. Jinak my kočárek sice ještě nemáme (jsem 28tt), ale taky už se na to chystáme a koukám po něm. Jen se ještě chceme jet podívat do Polska, tak uvidím, co tam budou mít. Co se únavy týká, tak to zatím docela jde. Oproti těm počátečním prozvraceným měsícům se cítím docela fit, tak doufám, že mi to vydrží.
Ale jinak ohledně toho pohlaví - my jsme si to taky nenechali říct a chceme to jako překvapení. Taky se mě pořád někdo ptá, co čekáme. Ale všem jim říkám, že nevím. A baví mě, jak se všichni dohadují, co to asi je... Už jsem si taky vyslechla, že jsme si to měli nechat říct, že takhle nikdo neví, jaké věci koupit a co čekat apod. Ale myslím, že je to jen a jen naše věc, prostě chceme překvápko... Tak držím palce, ať vydrží překvápko až do porodu a ať se podaří... ;-)

In reply to by marketkac

děkuji. Já jsem mu nemohla odolat:-) Tak to já jsem zase ty první měsíce měla docela v pohodě, vychytala jsem, že když si dám ráno mléko a sušenku, tak mi nebude zle, ale jakmile jsem to vynechala, tak bylo zle:-) Ale teď je to fakt náročné... To je dobře, že jste si to nenechali říct... Tak tohle také poslouchám, že jsme hloupí, že jsme mohli mít krásné věci na kluka či holčičku, ale já si myslím, že to neutrální je ještě hezčí a navíc, vždyť je jedno, co nosíme pod srdíčkem, hlavně ať jsou miminka zdravá:-) To je to nejdůležitější. Tobě též přeji ať vám to vydrží a splní se vám pohlaví, které si přejete... A hlavně ať se ti daří i nadále bez bolístek a únavy:-)TP máme asi nějak kousek od sebe bych řekla vid? Já mám 22.5. tak uvidíme:-) Měj se krásně:-)

In reply to by Eliška

My máme tremín 14. května. Ale podle UTZ prý možná i o něco dřív. Dneska mi Cipísek dal v noci pěkně zabrat, nenechal mě vůbec vyspat, ani nevím proč... Skoro jsem nespala, tak jsem teď taková přejetá, ale jinak je mi opravdu fajn, tak doufám, že nám to vydrží.
A přesně jak říkáš, hlavní je, aby byli prckové zdraví, jestli kluk nebo holčička, to je úplně fuk... A co si myslí ostatní, to je jejich problém :-D

Ahojky Elisko, kocarek jsi vybrala moc hezky, taky se mi libi ta zelena neutralni barva :one: A brzo to neni. Ja jsem na konci 25. tydne a taky se uz poohlizim a brzo objednam. lepsi je ho mit driv nez pozde. Ta zavinovacka se mic libi, taky sem se vcera na ni na mimibazaru divala, me se libi v hnede, asi si ji taky objednam :\x: mi vime, ze cekame chlapecka, ale mam radsi neutralni barvy. Ted se pta kazdy, co cekame, lidi jsou zvedavi a obdivuju, ze to vydrzis nerict si to :s: ja to musela vedet hned :00:
jinak s eted citim na prd, prijde mi to jak na zacatku tehu, jsem unavena, bez nalady, boli me bricho, no ted nic moc obdobi :00: ale nastesti jsem doma. ty chodis do skoly? tak to ti preji pevne nervy :one: mej se krasne :a:

In reply to by ivana dvorstakova

Ahoj... děkuji.. Mě by měla zavinovačka každou chvíli přijít, strašně se těším, jak bude vypadat a ještě více se těším, až v ní bude mimi:-) A jaký kočárek máš vybraný ty? Já si také myslím, že je lepší ho mít dřív... Právě proto to nechci vědět, aby nebylo vše růžové nebo modré, takhle když nám chce někdo něco koupit, tak koupí neutrální barvu a to je lepší, vždyť vše se dá potom dokoupit:-)Jestli chceš, tak se s pani domluv a s tou zavinovačkou chvíli počkej než mi přijde a já ti pak poreferuji, jaká je... Ale myslím, že bude super, vypadá kvalitně a paní má i dobré komentáře. Ano, chodím do školy, ještě na střední... trošku jsem si pospíšila, ale myslím, že když je pro mimi zázemí, tak to bude v pohodě, mám staršího přítele, takže by mělo být vše ok... Jo tak to jsme na tom podobně, též se takhle nějak cítím... Už aby byl konec dubna, do té doby to ve škole musím vydržet... Měj se...

In reply to by Eliška

Eliško, tak to budu rada, kdyz mi pak pisnes, jaka je ta zavinovacka -) vypada moc pekne a utulne:-))) mas pravdu, uz aby v ni bylo mimi. Kocarek mam vybrany tenhle http://www.batolatko.cz/0,166,FIRKON-VERANO-set-kombinovane-kocarky-s-a…, ale jeste nevim v jake barve. ted o vikendu ho jedeme omrknout v realu a pokud se nam zalibi, tak ho objednam, at ho uz taky mam doma:-) co budes mit v kocarku pro prdolku? perinky nebo tu zavinovacku? nad tim porad dumam. vis co, ono je uplne fuk jestli mas mimco na stredni, po stredni, na vysoke, pri praci,...hlavni je, ze ho chcete a jak pises, ze mate zazemi:-))) pak uz je to uplne fuk ze:-)))tak at ti to ve skole jde, berou na tebe aspon trochu ohledy? doufam, ze te netrapi:-) jinak s tema barvama na miminko to mas uplne jedno, jakou bude nosit barvu. mi budeme mit chlapecka a i tak kupuji spis neutralni, protoze se mi nelibi, kdyz holka musi byt ruzova a chlapecek modry....Pa elisko a taky se mej. Iva

In reply to by ivana dvorstakova

Ahojky... Zítra mi to přijde, takže ti pak hned napíšu, jaká je ju. Pěkný kočárek a veliký:-) To je dobře, takové ty malé '' nákupní vozíky'' já tomu tak říkám, to se mi vůbec nelíbí... Já jsem volila teda všechny čtyři kola na pevno, jelikož rádi chodíme do přírody, tak aby se nám dobře jezdilo, nechtěla jsem ty otočná přední i když vím, že se dají zaseknout. Je dobré, že teď už se všechny prodávají rovnou s autosedačkou a že se na ten podvozek dá nasadit, když pojedem třeba jen na nákup, tak je to úplně super...Jinak mě se u toho kočárku co máš vyhlídlí líbí ta kombinace béžová s černým pruhem a kolečky na boudičce...:-) Pak mi dej vědět, jaký jsi si vybrala:-)Ohledy? Kdepak... jen nemusím na tělocvik... ale jinak všechno... teda ještě mám trošku volnější docházku... normálně smíme mít jen 30% zameškáno a já můžu mít 50% a když přetáhnu a budu mít dostatek známek, tak to nevadí. Jen to vstávání ráno v 6 hodin a jezdím domu kolem 3 hod to mě docela vyčerpává... Většinou jsem kolem oběda strašně unavená a mám toho po krk... Také se teď musím učit, abych nahnala známky, z každého předmětu musím mít minimálně 4 aby mě mohli klasifikovat, ale to není zas tak nemožné, sem tam se nechám vyzkoušet, nějaká ta písemka...Snad to zvládnu... Jen to hloupé dojíždění, musím autobusem, protože auto potřebuje přítel do práce..Snad to do toho konce dubna už nějak doklepu, ještě 2 měsíce.. tím se uklidňuji:-) Přesně tak, také se mi nelíbí to rozlišování modrá kluk, růžová holka. Měj se krásně a já Ti napíšu hned, jak mi dorazí ta zavinovačka. Ahojky

In reply to by Eliška

Jo Elisko, to bud rada, budu cekat na info :-) ja taky premyslela na koleckama kocarku, ale mi tu zas nemame moc kam chodit do prirody, tak proto sem volila ty otocna. uvidim ale, jak me to nadchne v obchode. me se zatim libi kombinace bud cernobila nebo hnedobila nebo zelenocerna. Neco, co se hodi jak pro kluka tak pro holku, takze neutralni, rozhodne ne modry ani cerveny, to sem nechtela nikdy. urco pak napisu, jaky si vyberu :-) sama jsem zvedava:-) s tou skolou ti to nezavidim. ve kterem jsi rocniku? hlavne to vstavani. ja ted vstavala dva dny po sobe o pul 6 rano kvuli doktorovi a byla jsem z toho uplne vyrizena. a jak pises, hlavne kolem obeda. me se unava drzi od zacatku tehu, takze sem rada, ze mam neschopenku a porad spim:-) ale jak rikas, uz jen 2 mesice, za chvili bude teplo a dyl svetlo tak to pujde lip. A aspon, ze muzes zmeskat tech 50%. no me by ted ani moc neslo neco se naucit, to je na prd cpa do hlavy nejake kraviny ze:-) ale aspon ze mas cas i na tehu stranky:-)))Tesim se na recenzi zavinovacky:-) mej se pekne a urco pak pisni. pa Ivka

In reply to by ivana dvorstakova

Ahojky. To je jasné, záleží na každém, co si vybere:-) Ve třetáku na ekonomce... Buhužel jsem šla do školy o rok později, jinak by jsme stihli krásně odmaturovat na dřívější termín, ale co se dá dělat, dětičky miluji, pořád hlídám nějaké a učila jsem i tancovat latinu a standart děti od 3 do 12 let, to bylo úžasné, ale bohužel jsem toho musela ze zdravotních důvodů nechat:-( Hlídám sousedce malou, protože je to nezodpovědná mama, co mimi nechtěla.. ne ze by se o ní starala extréme spatně, ale víkend co víken malá spí u nás a mám jí skoro každý den... V dubnu jí budou 3 roky...Mě se ze záčátku únava i nevolnosti vyhnuly, ale ted jsem unavená pořád a pořád je mi šílené vedro...Tak tak, rvou do nás samé kraviny... už abych odtamtud vypadla... je to šílená škola... Ředitel je magor, celou zimu se netopí, máme tam 13 stupnu normálně, takže to bylo tak 10 při těch 18 stupnových mrazech...Šílené... každému to vymlouvam kdo tam chce jít... jsou tam strašný sobci....
No k té zavinovačce, předchvílí mi jí přivezlo PPL, je nádherná:-) Ta hnědá vůbec není tak tmavá, jako na obrázku, je to krásná barva:-)i ta zelená je moc pěkná. a je to i příjemný materiál:-) Jsem za ni moc ráda, doufám, že miminku se v ní bude líbit:-)Mělo mi tedy přijít ještě povlečení se stejným vzorem ale v zelené barvě a to bohužel nepřišlo, paní místo toho poslala mantinel do postýlky,asi se spletla, tak čekám na vyřízení reklamace, jak se domluvíme. Psala jsem si i o cenu toho mantinelu, že bych si ho nechala a doplatila jsem to a ona mi poslala to povlečení... Je to škoda, strašně mě to mrzí... Ale stát se to může, že se člověk splete... Uvidíme, co mi odpoví...Má skvělou komunikaci, tak snad bude vše ok. Snad budeš s recenzí spokojená:-) Měj se krásně:-)pa

In reply to by Eliška

jeee Elisko, diky za recenzi. tak uz vim dalsi vec, kterou si objednam:-)) ja chci taky tu hnedou, ta se me libi nejvic. Jinak skoda, ze ti to ta pani spletla, ale hlavne, at to napravi. a pokud s ni je dobra komunikace, tak to bude rychle. jak rikas, splest se muze kazdy...hlavni je pak pristup co dal. mas jedno povleceni? ja chci dve, ale nevim, jestli i dva mantinely, zda je to nutne. uvidim.
tu skolu ti nezavidim, kor ekonomka. to nejak doklep uz:-)) maturu si budes delat pozdeji? jinak nechapu,jak muzete mit ve skole takovou zimu a nuti vas tam sedet! to bych si nekam stezovala, ale kam ze. no jesteze uz tam koncis...
jak vidim, mas super praxi pro sve deti, to je bezva:-)) aspon vis uz, co deti obnasi, to ja ne:-)))jaky mate vybrana jmena?
zatim se mej a uzij si vikend:-)
Iva

In reply to by ivana dvorstakova

Ahojky... Nemáš za co:-) Já osobně si myslím, že ty mantinely jsou úplně zbytečné. Ale když budeš jeden mít, tak tím nic nezkazíš, já plánovala, že nebudu kupovat žádný, ale uvidím, jak to dopadne ted s tou špatnou objednávkou, jestli si ho nechám a nebo jestli ho pošlu zpět. Zatím budu mít jedno, až přijde, ale také bych chtěla mít dvě, nikdy nevíš a určitě se bude hodit a když ne, tak tolika místa nezabere... Když ne ted, využijeme ho později. A ještě musím koupit prostěradla, to nevím, jestli froté nebo klasické... Pár známých mi říkalo, že se jim froté neosvědčilo a pár zase že jo... tak nevím... Koupím jedno a jedno a uvidíme:-)
Tak tak, tam není kam si jít stěžovat... No musíme tam v tom být, a nesmíme mít bundy, prý je to krajně neslušné... Už jsme si tak nějak zvykli... I když jsme uvažovali o tom, zavolat higienika. Maturitu budu dělat normálně příští rok, když všechno půjde dobře, nechci přerušovat školu, dostanu nějaký individuální plán, přítel chodí na směny, takže když půjde třeba na odpolední či noční, tak já půjdu do školy... a taky má mamka může hlídat... Nějak se to musí zvládnout, i když to bude náročné.... )
Jména mame pro holčičku Karolínka nebo Laura a pro klučinu Patrik:-)A co ty jaká máš vybraná?
Měj se krásně a též ti přeji krásný víkend.
Ahojky

In reply to by Eliška

Ahojky ELisko, ja si jedno povleceni s mantinelem poridim. kamoska mi rikala, ze ho vyuzila hodne, ze je to dobra vec, tak uvidim:-) jinak s tema prosteradlama, ja si poridim to frote. prijde mi utulnejsi:-) a kdyz to bude vadit, tak na neho dam plinku nebo pak poridim obyc. on kazdy ma svuj nazot a kazdemu se libi neco jineho:-)to zjistis az v realu, co miminku bude vyhovovat a co ne.
a jak dopadla ta reklamace? v poradku jsi to vratila? jinak uz mas kompletni vybavicku? i oblecky? ja zatim s oblecku par kousku, co kde byl ve sleve, ale nic velkyho:-) ted o vikendu sem koupila vanicku a osusku a to je tak vse z me vybavicky:-(
jmeno mame jen na kluka. manzel strasne chtela chlapecka, tak sme si vymyslel jmeno Dominik, kdyz se ale kluk potvrdil, tak pupiku zacal rikal Jiricku (po sobe) a tim padem ja taky. tak to asi bude Jiricek. a na holcicku nevime. manzel mi nerekne zadny jmeno, protoze holka to nebide:-) z prdele mi rekl Natasa, ale to urcite ne. Me se libi Terezka nebo Gabinka. Jinak mate vybrany krasny jmena. nad Patrikem jsme taky uvazovali a Karolinka i Laura jsou obe moc krasny:-)))
s tou skolou to budes mit dost zahul, ale je fajn, ze ti rodina pomuze. kdybys to oddalovala bylo by to pak jeste horsi dostat se do toho ze. no a do skoly bych zavolala hygienika neb nekoho, protoze takove podminky nejsou normalni!!!
Elisko mejte se zatim krasne a at mas ve skole pohodu:-)))

In reply to by ivana dvorstakova

Ahojky... jané, to je na uvážení každého:-) Reklamace dopadla dobře, paní byla ochotná, omluvila se mi a samozdřejmě sjedná nápravu. Dneska mi měla poslat to povlečení, tak doufám, že mi zítra přijde, posílá to službou PPL, zítra by mi i měli přijít peřinky do postýlky, tak jsem na to zvědavá. Už nevím, kam to mám všechno dávat:-) Nejradši bych to dávala už rovnou do postýlky, ale jelikož budeme mít od známých, tak musíme ještě počkat. Dají nám ji na přelomu dubna a května, ale první měsíce budu mít mimíska u sebe v kolíbce, protože postýlka se nám do ložnice bohužel nevejde a hlavně přítel chodí na směny, tak aby se alespon po nočních vyspal, tak budu mít na noc v ložnici kolébku a pak postýlku... Scháněla jsem proutěný koš, ale ty jsou strašně drahé a to mi bohužel má finanční situace ještě nedovolí. Až bude mateřská, tak to bude také jiné, ale ted z jednoho platu, to nemůžeme všechno utáhnou, kórt když ještě doděláváme byt... Horší je, že já vlastně tím, že nejsem zaměstnaná, tak před porodem nedostanu ani korunu a pak vlastně za květen také nic a za červen až v červenci prý, takže podle těch blbců politickejch budu s miminkem 2 měsíce bez mateřské:-( Jsem na to zvědavá.
Co se týče výbavičky,tak mi chybí takové ty větší věci, vanička atd... oblečení už kupovat nebudu, máme toho docela dost a myslím, že mít toho hodně nemá cenu, protože nevím, jak velké mimi bude a za jak dlouho mi z toho vyroste. Jiříček to je pěkné jméno, líbí se mi česká jména. V porodnici by mi pak měli dát nějaký seznam co si s sebou mám vzít vid? Já totiž vůbec nevím. Strašně se těším, až budu mít mrńouska u sebe:-) Už aby byl květen. A ted nejvíc na příští úterý, to zase uvidím mimíska na ultrazvuku.
no právě, proto školu přerušit nechci, abych to dodělala, pak už bych se do toho nemusela dokopat.
Mějte se krásně....

In reply to by Eliška

Ahoj ELisko, tak co, mas povleceni? :-) no je fakt super, ze ta reklamace sla tak hladce. klikrat mam strach takhle neco objednavat, kdyby neco doslo blbe, jak se to bude resit prez net. Platis si nakupy predem hotove? treba tu zavinovacku? ja zatim objednavala z netu jen jednou a to za par kacek, takze prevodem predem jsem to zaplatila. ale kdyby se jednalo o vetsi castku tak nevim...no mas super, ze se s mimiskem muzes zavrit nekam sama a pritel se prospi. mi to mame tezsi. jsme teprve necely mesic na domku, ktery jsme konecne zabydleli, ale jen prizemi, podkrovi teprve budeme dodelavat. no a v prizemi mame jen obyvak a kuchyn, takze vseci budeme v jedne mistnosti. je sice velka, ale skrz klid to bude horśi... uvidime, jak to pujde no...jinak s tema penezma je to sileny. zrovna v tvem pripade, nebo kdyz je mamka nezamestnana, tak nedostat zadny penize!!! no sileny. ja sem nasrana, jak tu materskou zkrouhli, ale muzu byt rada, ze vubec neco mam ze.
s tim oblecenim mas uplnou pravdu, taky nechci mit toho zbytecne moc. mam par veci a kdyz bude neco chybet tak se to proste dokoupi prubezne ze.
Jinak co vim, tak seznam veci do porodky by ti mel dat tvuj gynekolog nebo sestricka pak. nas to tak dela. nebo, pokud vis, kde budes rodit, tak se jich tam rovnou zeptej. ja totiz taky vubec nevim, co si sebou zpakovat:-)) a kazda porodnice ma i jiny pozadavky, nekde ti daji to ci ono, jinde si to musis donest. takze ti Elisko moc neporadim:-))
Mejte se krasne a preji vam hezkou noc:-)))
ivka

In reply to by ivana dvorstakova

Ahojky. Promin, teď jsem nějak vůbec nestíhala napsat. Ano, povlečení mi přišlo ve středu, je úplně nádherné i ten materiál je super, už jen počkat na postýlku. Strašně se těším, až si ji načančám a ještě více až v ní bude miminko:-) Já se snad nedočkám, skoro mi to neutíká:-( Ještě 11 týdnů..S tím placením, platím takhle jak co, koukám nejdříve na komentáře a pak se rozhoduji jestli vůbec si objednat od daného člověka a způsob platby. Tady měla paní samé skvělé komentáře a hlavně je to vedené jako internetový obchod,takže jsem strach ani tolik neměla a platila jsem předem a vše bylo v pořádku, ale když třeba kupuji na aukru a není to superprodejce, tak jedině na dobírku. Hlavně když to má paní vedené jako obchod, tak by se případně dalo proti ní něco udělat, kdyby to neposlala, ale zboží tady bylo hned. I ta reklamace byla rychle vyřízená a dostali jsme i dáreček v podobě látkové plenky s potiskem.
Neboj, ono se to dá zvládnout i v jedné mísnosti a určitě budeš mít hodné miminko, které nebude plakat celou noc, takže si myslím, že to bude ok. To jo, s penězma to je hrůza, ale co musí se to nějak zvládnou. Mě je jen divné, že já jsem jako student účastníkem placení zdr.a soc. pojištění a tak bych měla něco dostávat, podle toho co jsem tenkrát našla na min. financi nebo kde to bylo, ale kdo ví...Přesně tak, také to takhle udělám, už nebudeme kupovat oblečení ale jen dokoupíme co nám chybí. co bude chybět, tak to se dokoupí, až se mimi narodí. Jinak mi přišel kočárek, tak jsem z něho nadšená, jen mám trošku výčitky, jestli není brzo, ale snad ne:-) Je suprovej, lehoučkej, velikej, fakt nádhernej. Doufám, že s ním budu spokojená i na dále:-)Sehnala jsem si také kolébku, takže to je super, chtěla jsem ten proutěný koš, co se ted hodně dělají, ale bohužel korunky na to ted nejsou, takže jsem si půjčila kolébku. SIce máme malý byt, ale já nesložím postýlku v obýváku, kde je televize, aby mimi nemělo klid, takže přes den bude v postýlce v kuchyni a v noci v kolébce u nás v ložnici a až bude starší, tak už nebudu muset tolika vstávat, a kuchyn mám hned vedle, takže s otevřenými dveřmi budu mít na mimi furt výhled. no to jsem naspala zase román:-( promin.
A jak se vlastně más?
Měj se krásně..Pa

In reply to by Eliška

Ahoj Elisko, mas toho se skolou hodne ze? no hlavne jeste chvili vydrz, uz jen 2 mesice:-)))) super, ze uz mas i povleceni a vubec tolik veci. Ja mam termin tyden po tobe a mam jen par blbosti jako je trocha oblecku a nove ted vanicku, osusku a deku. to je vse:-)) ale mam vybrany dalsi veci - postylku, kocarek,...tak aspon vim, co chci a zacnu pak postupne objednavat. to je uplne jedno, jestli uz mas kocarek u sebe, takze vycitky nemej. Bud rada, ze uz nemusis nic vybirat a si dokonale pripravena:-))) no jak pises, leti ten cas hrozne, taky se uz nemuzu dockat, az budu mit Jiricka u sebe. hlavne kdyz se ted rozkopal, tak je to kouzelny, hlavne kdyz sleduju, jak si polozim ruku nekam na bricho a vedome me tak zducha, to je krasa!!! ale taky sem si na ty jeho pohyby musela docela dlouho pockat. strasne dlouho sem je necitila, nechtel davat o sobe vedet, az po to 23. tydnu najednou jo a docela dost. tak si to naramne uzivam:-)
Jakou mas matraci do postylky? nad timhle nevim a vaham. pry ta kokosova je dost tvrda, pohankova zase bobtna kdyz se procura, molitanova je na prd, tak vubec nevim:-(((
Kolebku bych bala taky, ale tu bych mohla dat tak na dvur nebo do chodby:-)) vubec by se mi sem nevlezla, budu rada, kdyz sem dam postylku a chci jeste komodu. tak uvidime, jak to sem nacpu:-)))
Mej se Elisko krasne a uzij si teply vikend. konecne nebudete ve skole mrznout:-)))
pa Iva

In reply to by ivana dvorstakova

Ahojky... tak tak.. honím známky jak to jen jde, abych pak měla pokoj:-)To už se vydrží, už jen 2 měsíce, to už je paráda:-) To vůbec nevadí, že toho máš málo, vždyť máme ještě čas:-) Já třeba zase nemám ještě vaničku, osušku atd... to teprve všechno musím dohnat:-) To je důležité, že už to máš vybrané a kdy to koupíš, to je jedno, vždyt je toho hodně najednou a také to stojí dost peněz a je těžké to kupovat ráz na ráz. Já jsem pohyby začala cítit od 19 týdne ale to bylo jen takové šimrání. Mrňousek se rozkopalo kolem 23 týdne pořádně a teď mě to v noci i občas vzbudí:-) Ale nevadí mi to, alespoň vím, že je vše v pořádku:-) Jen si to užívej, je to nádherné, vždycky když je mi smutno a padne na mě špatná nálada, tak prďolka mi ji dokáže zvednout:-) Tajně doufám v holčičku:-) ale at je to co je to, hlavně at je zdravé:-) Jinak co se týče matrace, tak tu asi dostaneme s postýlkou, máme jí slíbenou od známých, ale jaká je to matrace, to nevím. Já jsem v ikee koukala na různé matrace, ale též vůbec nevím, jaká je nejlepší. Myslím si ale, že kámoška tam má klasickou molitanovou matraci, a kluci na ni spinkali oba, vubec neni znicena ani prolezená a prckové mají záda zdravá, takže si myslím, že ani molitan není až tak strasný... s tím ti ale bohuzel neporadim:( My máme pro mimi také komodu a ještě u té postýlky jsou tři šuplíky a k tomu přebalovak s komodou.. také jsem zvědava, jak se tam vejdeme, ale snad jo:-) Též si užij nádherný prosluněný víkend. Snad už to takhle zůstane:-) Měj se krásně. Ahojky

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka