Jídelníček 8m.prcku

19.02.2010

Mamky jaký jídelníček mají vaši ratolesti?Nějak nemužu přijít na tu pravou stravu.Malá mi nechce skoro nic jíst.Vyčuranek :C]]: Papa přesnídavky,všelijaký pribináčky,banany,jablíčka,takovýhle sní.Ale apsolutně nechce polívky,kašičky....Nic čím nahrazujete takový jídla????Někdy mi maximálně dobne do mrkvičky...ale ta taky nic moc,tvaří se u toho jako kdyby šla na popravu!

jééé,tak pribiňáky by se neměli dávat minimálně do roka-je to tvaroh a ten pro vysoký obsah bílkovin zatěžuje ledviny.malá je očividně na sladké a zkusila bych to následovně-do ovocných příkrmů třeba přidat mrkev a postupně nenápadně snižovat obsah ovoce a zvyšovat podíl mrkve.Pak taky vyzkoušet jiné druhy zeleniny-brokolice,dýně,brambor,určitě už přidat maso.Poku´d nejí domácí vyzkoušet skleničky,často to pomáhá.Místo pribiŇáka zkus čistý bílý jogurt-holandia,activii s rozmačkaným ovovcem nebo kvalitní přesnídávkou.Prostě jí postupně odnaučovat od sladkého a zvykat jí na zeleninku s masíčkem.Dál může určitě rýži-zkus třeba rýžovou kaši z UM s ovocem a pomalu bych zaváděla lepek-rohlík,piškot a tak.A co nejméně sladit :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to raději dvakrát denně přesnídávku než pribiňák.Ovar jí taky nedáš,jen proto aby nejedla pořád kuře,ne?? Zeleninu a maso by jíst měla,železo fakt z ovoce nedostává.Budeš muset najít nějaký způsob,jak jí to vnutit.Jinak může tedy pečivo,piškoty,dětské sušenky.Jako zeleninu bych zkusila nejdřív tu mrkev a dýni,jsou sladší,tak by jí to mohlo vyhovovat a postupně třeba do mrkve přidávat i jinou zeleninu.Nebo jí to zkus ochutit-brambor povař s kmínem-ten pak vyndej,nebo přidej fenykl,petržel a podobně,aby to prostě mělo chu´t.Jinak místo přesnídávek můžeš dávat i ovoce čerstvé,aby měla změnu.kaše jíst nutně nemusí-na mléčnou dávku jí stačí UM a třeba ten jogurt,ne tvaroh!!A maso zkus třeba s rýží,možná jí to zachtná a nebo pomalu zkoušej těstoviny,třeba nejdřív bezlepkové.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jééé,já se vůbec nezlobím-hlavní rozdíl je v tom,že pribiňák je z tvarohu-ten se do roka nedoporučuje,protože má na malé dítě hodně vysoký obsah bílkovin a ty neúměrně zatěžují ledviny.Jogurt je nemá zdaleka v takovém množství a rozhodně jsou lépe stravitelné,proto se jogurt doporučuje zařazovat někdy kolem osmého měsíce (někdo dává i dříve).Je ale zapotřebí vybírat dobré jogurty,optimálně ty,co obsahují jen mléko,mléčnou kulturu a živé bakterie-třeba Holandia,Activia nebo takové ty ve skleničkách-Madeta a Jihočeský.Zcela fuj je třeba Dobrá máma-schvalně se někdy mrkni na složení a všechny light jogurty.Optimálně by měl mít jogurt kolem 3% tuku,žádné odtučněné humusy plné náhražek.Měla bys ze začátku zvykat na bílé a přidat si tam třeba ovoce nebo přesnídávku,sladké jogurty zase obsahují dost cukru a můžou tam být i jiné přísady.Nejlepší je si toho co nejvíc dělat doma,aspoň víš,co tam dáváš :)A pribiňák je taky moc tučnej,sladkej a kalorickej-mrkni se kolik má energie schvalně.někdo nedoporučuje piškoty asi kvůli obsahu vajíček,ale myslím,že je to menší zlo než ty pribiňáky.Jinak moc hezky máš příkrmy popsaný na www.kojeni.net v sekci příkrmy.Zkus na to mrknout,když ti doktorka nic neřekne,to bych je občas kopla do zadku,ví že máš první mimi,tak by tě měla příkrmy vysvětlit a nebo se aspoň zeptat,jestli nepotřebuješ poradit :00: :00:

tak naše Johanka miluje brambory a bramborovou kaši a k tomu maso. Sice už je nám 13,5 měsíce. Ale tohle jsem jedli i v těch 8 měsících a zůstalo ji to. Teď už akorát lehce přisolujem. Tak možná zkus tu kaši

Ahojky,
tak my to máme tak..zeleninku celkem baští.Ale poslední dobou nic moc ovoce, včera měl banánek s jablkem a úplně to vyzvracel. Naštěstí kašička mu chutná moc moc...Tak je mi líto, moc Ti neporadím :n: . A jak se má Terezka? Vy jste se přestěhovali?
Náš malej má v 8 měsících skoro 9kg a leze, sedí a teď si začal stoupat...je to ďáblík :#~:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka