Vitaminky

20.02.2010

Ahojte holky :a: chtela jsem se zeptat berete vitaminy?Me prave dosli brala jsem mamavit a ted jsem si koupila dalsi velke baleni at mam i pri kojeni,ale uz je nechci brat kazdy den,Samík je fakt vetsi,nevim zda je to tim,ale mam celkem pestrou stravu az na ryby u tech pokulhavam,ale jinak jim vyvazene,takze budu vitaminy brat asi 3krat do tydne co myslite jak to mate vy??papa a pekny vikend :h:

Vitamíny neberu a stejně máme velký mimčo.. Ségra brala vitamíny u obou dětí a obě děti měly po narození 2,7kg.. Budu brát až při kojení.. Pokud máš pestrou stravu, tak to úplně stačí ;)

Achojky, já jsem brala Calibrum babyplan až do 3měsíce, pak calibrum mami, ale to mi doktorka řekla, že to není potřeba. Ale zase mi doporučili až do konce brát kyselinu listovou, ta prý rozhodně neškodí. Teď jsme skončila v nemocnici kvůli vysokému tlaku a když mi minulý týden měřili Áďu, tak má 2,9 kilo, teď bude mít asi o něco málo víc. Když se berou vitamíny v tabletách, tak prý jsou ty děti pak moc velké. Jsem zvědavá, co ze mě nakonec vyleze:-), aby to místo 3kilového kloučka nebyl 5kilový macek:-))))

Ahoj. Já jsem u prvního těhotenství žádné vitamíny nebrala a malej měl 3700g, 51 cm. Teď jsem brala kyselinu listovou asi do 20tt a potom Elevit, doporučil mi ho Dr ne genetice, protože se léčím se štítnou žlázou. A malá vměla 3750 g a 52 cm. :a:

Já je neberu a nebrala jsem ,už ani při Tomovi,neb u Adámka jsem brala Gravital a byl větší miminko.Slyšela jsem to nesčetněkrát,že mají na velikost mimina vliv,ale jestli je to pravda,to nevím.Já brala jen listovku,aby byl malej zdravej,Jodid,aby byl chytrej :s: a teď teda musim železo,neb jsem chudokrevná.Jinak nic a jak vidíš,jsme velcí i bez vitamínů :s: :a:

In reply to by sobotce

To teda jo :s: :s: asi fakt kdyz je vyvazena strava tak to neni treba,ale ja si dva tri prasky do tydne zobnu,jelikoz fakt nejim ryby a moc zeleninku taky ne,maximalne tak obal.kvetak nebo brokolice,ale jinak me po vsem pali zaha takze asi tak :///:

In reply to by Nikkys

Na to pálení žáhy doporučuju rozmíchat si tak ve 2dcl půl lžičky jedlé sody a ucucávat. Mě pálí žáha už od 30.tt a vyzkoušela jsem všechno, ale ta soda je fakt nejlevnější a pomáhá nejvíc. A co se týče stravy, tak taky nejsem nějaká ukázková jedlice zdravých věcí, ale jako jim je, jen né pravidelně a vitamíny neberu. Prcek je velkej akorát. Jediný, co jsem hodně baštila a baštim, je syrová červená řepa, je to totiž kufr vitamínů a chutná sladce jako mrkev.

tak říkáš vyváženou stravu, jo:-))))))) A co ty všechny sušenky a ty čokolády:-) Teď si mě rozesmála, ale jo sem tam ta brokolice a květáček, tak jo. Jsem zvědavá kolik bude Samík mít, já ty vitamínky brala od začátku těhu,a to mi pořád říkal dr, jéžiš ono je nějaké veliké to mimi, no tak jsem je přestala brát asi v 6 měsíci no a teď pořád poslouchám jéžíš ono je nějaké malé:-) tak nevím ale teď jsem zase začala brát vitamínky, celou dobu jsem brala babyplan od calibrum a teď mám malé balení centrum materna. Tak jsem zvědavá kolik ta moje šmudlina nakonec bude mít.

Ahoj Nikky, já brala ještě před těhu a na začátku kyselinu listovou (předepsal mi to můj :*8*: ) a potom Calibrum. Vitamínům moc nedám, takže jsem to brala do 33 tt dost poctivě, ale teď už to taky flákám, beru když si vzpomenu :s: :s: Doktora jsem se ptala, říkal že můžu brát klidně do konce těhu,... ale beru i magnézko, tak to nepřeháním, to vysadím až budu 36+0. Ale určitě je začnu brát poctivě zase při kojení, nebo aspoň v šestinedělí :a:

ahoj, takhle ke konci těhu ti doporučím Femibion - je sice dražší, ale je doporučován i při kojení a obsahuje i kapsle rybího tuku. Brala jsem ho při kojení i teď v těhu. Žádný vliv na hmotnost dítěto to nemělo :-)

Ja beru mamavit, cele tehu, prvni trimestr ( asi od 8-14. tydne) kazdy den, protoze mi moc nechutnalo a bala jsem se abych nestradala.
Od 14. tydne do 36. tydne jsem mnela 1tbl na 3 dni a ted uz beru, 1/3 treba 2x za tyden.
Snad za cele tehu jsem si koupila snad 3-4 baleni 30tbl, takze jsem to vubec neprehanela a cekam teda fakt vetsi dite, ale myslim si, ze to s tema vitaminama nema nic spolecne.
Co se tyce obsahu jodu v tech tabletach, tak je ho tam priblizne 3x vic nez potrebujes za den i v tehotenstvi, jasne , ze zavisi od trimestru.
Bacha, jak ma nektera poruchu funkce stitne zlazy, nadmerny jod v tehu tabletkach muze stitnou zlazu drazdit a podporovat zanet.
Pri kojeni budu tak nejak pokracovat, teda jak budem kojit, ale i tak aspon v sestinedeli.

In reply to by xenia

Tyjo tak tos me s tim jodem polekala ja beru tablety na snizenou funkci od 14let a ted me teda vic dr hlida a zvysila mi davku leku ale o tom ze bych treba nemela brat tehu vitaminky nic nepovidala tak snad ok,no cele tehu nemam problemy a zlaza nastesti funguje :s:

In reply to by Nikkys

Zavisi jakou mas poruchu stitne zlazy- jestli autoimunitni nebo jinou formu zanetlive poruchy funkce, ale nekdy si Dr. neuvedomuji , kolik je toho jodu v tehutabletkach ( mamavit ma 200ug- coz je davka 2-4tbl nejakeho preparatu jodu 100 nebo 50ug) nebo se to tehulek nezeptaji.
I kdyz je v tehu vyssi potreba, je to treba brat v uvahu a kontrolovat, vyssi prisun jodu ji muze drazdit a zhorsovat zanet...ale samozrejme jsem te nechtela vylekat...urcite to mas dobre naordinovane.

při prvním těhu jsem je brala i v období kojení,ale teď v druhém těhu je už asi dva měsíce neberu(prostě jím víc zeleniny,mléčných výrobků,ryby ... ).Samozřejmě až začnu kojit,tak si zas koupím Calibrum mami ... jelikož kojení je opravdu zátěž veliká pro organismus. :a:

Já jím také femibion, ale v průměru tak 2x týdně, jen jak si vzpomenu, někdy vůbec, někdy 3x, jak kdy. Ale jím hodně ovoce, snažím se ryby, musím brát železo, vápník mám z mléčných výrobků, tak si myslím, že potřebu pokrývám a jak tady píší ostatní holčiny, taky se bojím velké porodní váhy, takže jsem skromná. Na kurzu nám říkali, že důležité je pokrýt jód, že dle studií jim vyšlo, že většina těhulek má vitamínů dost z normální stravy bez vitamínů umělých, jenten jod, že jim chybí. A to byly fakt velké studie....

In reply to by Slunko

Sluni a v cem je jod...teda krom morskych plodu a ryb me to tak nejde do sebe natlacit :n: maximalne jednou za mesic 1zavinyc nebo pomazanku,ale jinak :sick:

Ahoj, já u prvního syna nic nebrala, jen pak magnézko a byla jsem po porodu šíleně vyždímaná a musela jsem pak brát železo 8) (hnus, protože je po něm zácpa...). Teď beru stále Femibion, sice moje dula mě za to seřvala, že se pak rodí velké děti a ať si přečtu studie pediatrů.... :n: Mám na to svůj názor, v dnešní době nevím kolik toho ze stravy dostanem a taky nejsem nejmladší ;) , tak to řeším vitamíny. A navíc jsme 35.týden, u dr. jsme byli 11.2. a řekla že malý má cca 2000g. To na obříka nevypadá :s: , prý by mohl mít při porodu kolem 3600g. Beru to jako normál, takže se zařiď dle své intuice... Jako perlu ti můžu říct info od mé sestry, dělá v nemocnici, a její kolegyně zdr. sestra přibrala v těhu 30 kg, vitamíny nebrala, narodila se jí dcera 5kg a 57cm.

In reply to by barbedor

:jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: tyvado to teda valim :00: 5kg to muselo bejt brisko :jawdrop: a 30kg a ja se nervuju ze mam navrch 13kg :s: :s: :s: Tak to tvuj maly bude asi normal vid 2000g v 35tt neni moc to nas Samik mel ve 31tt 1850g tak netusim kolik mame ted,ale :*8*: prave rikal,ze je o 2tydny vetsi,pritom vime kdy byl pocaty takze to bude kousek asi nejspis :///: ale rikam si ty ultrazvuky taky treba nejsou dvakrat presne vid

In reply to by Nikkys

jojo :s: , to musela být pandírko ;) ... já mám nahoru 15kg, snad už nenabírám. Jsem zvědavá kolik bude mít Hrášík teď v pondělí v poradně. Je fakt, že co dr. to jiný odhad a je to plus mínus autobus. Mé neteři chtěli vyvolávat porod, že měla těhu diabetes a že František bude kolem 4kg, chytila takového nerva, že během víkendu porodila klučíka 49cm a 3,3kg. A to měla po víkendu nastupovat do porodky... :qu: Takže je fakt lepší být v klidu a brát ty bílé pláště trochu s rezervou :dance:

Ahoj, u prvniho prcka jsem brala taky mamavit, nejdriv pred tehu to jsem z toho pribrala 5 kg a v tehu jsem to brala jen chvili protoze jsem se doslechla ze po tech vitaminech jsou deti vetsi. Ted v druhem tehu jsem brala femibion ale jen nez jsem otehotnela, po tom jsem nepribrala nic. Myslim si ze pokud jis hodne zeleniny a ovoce uz nemusis brat vitaminy. Vsechno co je treba je obsazeno v zelenine a ovoci. A je to lepsi prirodni zdroj vitaminu.

In reply to by kristik

Ja vim,jenze zlobi me zaha a tak ovoce spis jen jablka a obcas pomeranc a zelenina semtam rajce okurky,ale paprika kedlůubna a tak to v zadnem pripade to bych s tou zahou nevydrzela takze budu papkat dal tak 2-3krat do tydne.To teda koukam zes takhle nabrala no ja mam za cele tehu nahore 13kg ale nevim jestli je to mamavitem :s: dost mlsam a porad neco :a\|: :dance: Tak se mej krasne a papapapa

In reply to by Nikkys

No ono doktorka rikala ze 3 mesice pred tehu brat vitaminy, a ikdyz jsem zdravotnik tak sem svoji gyndarku poslechla jelikoz jsem byla nezkusena budouci tehulka a tak jsem brala. Ale kdyz jsem zacala pribirat a opravdu jen z vitaminu tak jsem prestala. A otehotnet se mi podarilo stejne az po 5 mesicich i bez vitaminu pro tehotne i ty budouci tehotne. Za tehotenstvi jsme jinak pribrala taky jen 13kg. Je to v mezich normy a slo to dolu hned. Vis, ono doktori ty vitaminy doporucujou stejne tak jako antikoncepci, je to pro ne vyhodne. ale jestli je budes nebo nebudes brat je na tobe. Ja je ted neberu a vsechno ne OK i bez vitaminu. papaa

tak já už vitamínky jím obden a někdy ani to ne, spíš jak si vzpomenu. Já teda moc pestrou stravu nejím,ale i tak si říkám, že to stačí, protože nevim, jak ten náš kluk je velikej :) Nerada bych rodila macka :D

In reply to by Beru

Ahojky Beru no ja ti nevim kdyby se po vitaminech rodili mackove tak to asi lekari by vitaminky nedoporucovali,ja tomu moc neverim,ale ikdyz zase nechci byt nadopovana az moc tak budu papkat i nadale obden a co jinak jak se citis uz at to mame za sebou vid,ja dneska luxovala a byla nakoupit a nemuzu vydrzet ze zadama do toho porad smrkam a kaslu mela bych lezet,jenze me uz to tak nebavi,co delas ty o vikendu?pa

In reply to by Nikkys

upřímě, já tomu taky moc nevěřim. Můj dr mi říkal, že to není dokázané, takže je to dost sporný. Já už se spíš začínám děsit porodu, tak si namlouvám všecko možný :D Ráda bych tříkilový mimčo, jsem skromná :) Já ale moc zdravě nejím, tak to alespoń dohánim vitaminkama. Já jsem dneska ještě nic neudělala, jsem nějaká hotová a nemůžu se k ničemu dokopat a ještě jsem náladová, takže máme doma tichou domácnost. O zádech mi ani nemluv, já když blbě sedim, tak je to bolest jako bejk. Včera jsme byli koupit nebesa na postýlku, aby měl malej pak trochu soukromý a dneska dopočíváme. Zítra jdeme ke známým na návštěvu. No už moc elánu popravdě nemám a ty kontroly každý týden mě už zmáhaj :)

In reply to by Beru

Tak nebesa,ty ja uz poridila ve 3mesici tehu prave jsem byla moc akcni vse shanela pokupovala lozila po netu a od toho 6mesice uz mam vse a nudim se :00: tesila jsem se ze budu aspon chodit po kamaradkach a plavat a diky hnus pocasi a bacilum nemuzu nic jen vaznout doma :00: tak ti tu navstevu u znamejch zavidim :s: .Taky jsem podrazdena a manza taky ma mraky prace a je vycerpany a prej nechape z ceho jako muzu byt vycerpaba a bolava ja :jawdrop: takze sme se taky rafli ://: ale uz dolejza tak to zase bude za chvilku dobry...ti chlapy :00: :00: :00: :00: :00: :00:

In reply to by Nikkys

můj už taky za mnou přišel :s: no my jsme taky blázni a začali jsme s nakupováním brzy, takž krom nebes už máme taky dávno všecko, my jsme je totiž původně nechtěli,ale kůli tomu, že máme v pokoji televizi, tak aby měl víc soukromý, jsme do toho šli. Jinak kočár už máme dobrý 4 měsíce :D Jak říkám, máme všecko a teď jen čekat, kdy se prckovi bude chtít ven, to jsem zvědavá :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka