Jak naučit 2 měsíční miminko usínat večer dříve??

16.02.2010

Jde to vůbec?? Kubík tak nějak pravidelně usíná až v 0:30 +- půl hodinky..... Předtím spinká naposledy třeba v 6 večer.... Takže 6 hodin v kuse vzhůru. A než usne, hystericky řve i půl hodinky v kuse... Prý večerní dysritmie.... Ale dříve ho uspat nejde...ani drncáním, houpáním...... je plnej žiota i když ho třeba přes den nenechám spinkat.....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

mě asi špatně pochopila..... Přes den se ho snažím utahat a nenechat ho spinkat. Je vzhůru tak od 1 do 5 a pak třeba usne na hodinku před koupáním...... takže rozhodně to není tak, že by prospal celý den

Jani, nedes se, měli jsme to přesně tak....rozhodně bych ho nebudila, vím, jak to pak vytočilo Nelinku, měla přetržený spaní a byla ještě víc protivná a usnula stejně pozdě....ale ono se to za chvilku všechno upraví samo, neboj, nemá cenu to lámat přes koleno....to mi řekla i doktrorka, když jsem jí to říkala. Nele je teď 5 měsíců, spát chodí tak kolem 20,30-21,00hod. spí do tří a pak do šesti, vstáváme kolem půl osmé....potom bude déle vzhůru přes den a tím pádem se to samo upraví....(Nela spí půl hodiny dopoledne, potom třeba hodinu až dvě v kočárku, pak si schrupne ještě na půl hodiny kolem páté a spát jde na tu půl devátou, devátou, jak kdy, naopak teď když mi vydrží dýl vzhůru, tak jsem ráda, protože vím, že si ráno přispíme (jinak mi vstávala v půl 10), vydrž, vydrž a uvidíš, že tak měsíc, dva a bude to v normálu.

Jančo, když Ti spí až do 18h., tak se nemůžeš divit, že se mu pak nechce spát... Domča to má tak, že v noci spí tak od 20-4h.ráno, pak :$}: a ještě do 7h.pospáváme... celý dopolko si hrajeme, po obídku jde zas do hajan (ven nebo do ložnice k oknu), budí se v 16.30h., koupeme, papá :$}: a do těch 20h.si hrajeme, aby byl utahanej... pak se napapká, někdy ani to ne a vytuhne jak medvídek :~!:
_________________________
http://prckoviste.cz/nasdomik
http://mysaco.rajce.idnes.cz/

In reply to by mysaco

to jsi ale asi špatně pochopila, nebo jsem to blbě napsala..... Já se ho snažím co nejvíc utahat přes den. Nenchávám ho odpoledne spinkat. Usne mi třeba jen hodinku před koupáním, ale jinak je dá se říct celé odpoledne vzhůru a i přes to usíná až v 0:30

In reply to by mysaco

Hele ono to bude asi individuální ;) a časem se to upraví ;) Mě třeba malá přes den funguje v cca hodinových intervalech 1 -1,5 hodiny vzhůru a pak tak cca 30 - 45 min spánku... Odpolední spaní má mezi 14 - 15 hod a chrní cca 2,5 - 3 hodiny :\x: Tudíž taky vstává kolem půl šesté nebo šesté... Pak si pohrajeme, v sedum vykoupeme, o půl osmé dáme do postýlky a do 10ti minut spinkáme (vzbudí se kolem 3 na krmení a vstává v 7)
ale upravilo se to až někdy kolem toho 10-12 týdne (jinak taky usínala v jedenáct ;)
http://mimiskuv.blog.cz/

Ahoj, no to se ale nediv že ti nechce spát dřív, když ti spí do 6-ti..určitě ho buď nedej spát a nebo ho za chvíli vzbuď..každopádně já bych zkusila tu první variantu..Borísek se chodí koupat o půl 7, pak papá a v 7 spí..pak máme s manželem klid na jídlo, zprávy atd..:-) čím dřív mu to posuneš, tím líp.

Elišku jsme chodili koupat okolo půl desáté a pak napapat a pak byla ještě tak hoďku vzhůru.
Takže žádný klid, natož třeba telka. Já moc nemusím zprávy, tak jsem ji začala asi od čtvrtka koupat
v půl osmé, v osm se najedla, nejpozději do devíti mi usla a spinká až do osmi do rána.
Zkus to. jo a včem koupeš? Myslím mýdlo, mi máme od Johnsona na dobré usínání, to nám pomáhá.
www.prckoviste.cz/elinka2009

Jani nedávej ho spinkat po páté hodině a když tak jen na 15 minut a vzbudit u nás to chvilku trvalo a teď už usíná v osm a spí do rána.

Ahojky..Teda to je frajer:) Náš Kubík chodil spát taky naposledy v šest, a pak usínal v devě, někdy v deset i později. Já jsem byla úplně mrtvá, jednak mi pomohla pozdější zimní změna času-takže chodil spát o hoďku dřív, a časem jsem vypozorovala, že musí jít spát nejpozději v 17hod, aby usnul v devět, a pak jsme to spaní zrušili úplně. Teď je mu 1,5 roku a spí jen před obědem a usíná v osm..Zkus na to zklidnění koupit v lékárnně homeopatický kapičky Sedalia (myslím že jsou i pro miminka, já jsem je dávala od roku)

Nedávej ho spát v těch 18hod, ale aby nejpozději vstával odpoledne v 16hod. Tak jsme to měli my. Pak chodil spat v 21hod.
Já vím, že náš roční prďola potřebuje taky před večerním spánkem šestihodinovou přestávku, takže mu to tak přizpůsobím... a může být unavený jak chce, dřív mě neukecá ;-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka