Zadní rýma už 4 týdny..

16.02.2010

Prosím, poraďte, můj malý má 2 měsíce a 14 dní a už měsíc ho trápí rýma. Odsaju trošku a pořád slyším, že tam něco má, kdesi vzadu.. Zvýšenou polohu má a i přesto ho to v noci trápí. Nemáte nějakou radu, jak mu soplík uvolnit?? Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

A fakt ho to trápí? Jer to vážně rýma, nebo mu v tom nosánku jen chrčí a ty máš pocit, že to rýma je? My to měli taky a má to spousta miminek, ale rýma to není. Je to nedovyvinutá sliznice a opravdu to vypadá jako zadní rýma, ale pokud z nosánku nic neteče, není ucpaný, dítě nemá problémy při kojení (pití z lahvičky) a ani se mu špatně nedýchá, tak rozhodně neodsávej, akorát tím dráždíš sliznici a trápíš miminko, i když teda mě jako miminko u odsávání i usínal... :///: Je to prý tím, že miminka jsou zvyklá na vodu, 100% vlhkost a po narození dýchají hrozně suchý vzduch, takže zvlhčovat vzduch (odpařovač, mokrou plínu na topení) a zvlhčovat sliznici (Libenar, Nivea Baby sprej do nosánku, mořská voda ve spreji...).

na odsávání jsou hodně odlišný názory. Odsávala bych tedy jen když opravdu má hodně hleníků. Zkoušela jsi stříkat do nosíku nějakou mořskou vodu nebo vincentku? Mělo by to rozpustit hleny a ty pak snáz vytéct. Jinak nevim. Byla jsi u dr?

Ahoj, my jsme s tím taky kdysi válčili, to jsem kojila a naše dětská mi řekla, že zadní rýmu nikdy neodsaju a že malou jenom tím odsáváním trápím, že mám kapat kapky a jenom, když se jí dělají u nosu bubliny, tak odsát.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka