Můj porod Davídka... nakonec KP přirozenou cestou.. :-))))

15.02.2010

Ahojky všem :a: zdravíme s Davídkem.... taťka nám odjel vyřizovat nějaký věci, tak máme malou generálku jak to budeme zvládat doma sami... malej usnul po krmení a já doháním snídani, tak mám chvilku vám napsat, jaké to vlastně bylo..... ;)

Všechno začalo už v sobotu, kdy jsem vám psala, že mi odešla hlenová zátka a doktorka z porodky mě poslala domů, že do poradny v pondělí určo přijde, že se k porodu nic nechystá.... :n: super, taky jsem ještě rodit nechtěla, byli jsme teprve 36tt+6 a já si říkala, že miminko by se tam mělo ještě pěkně dopíct.... náš Plaváček měl však úplně jinej názor :c: a jak mi tu psala Andělínka, že se mě nebude ptát a vyleze si, kdy bude chtít, ta ženská měla svatou pravdu :s: večer jsem si dala vanu, protože mi přišlo, že mám stálé poslíčky, vana úžasná, odpočinula jsem si, nahřála si záda a bolesti přešly..... takže jsme si šli s manžou lehnout, jenže jsme nespali ani půl hodiny a já najednou cítím divnej pocit dole v bříšku, jakoby takové kopnutí a tlak a už to teklo.... tak jen říkám manžovi, asi praskla voda.... :jawdrop: manža byl úžasnej, měla jsem strach, že bude trošku zmatkovat, protože to ve vypjatých situacích umí až moc dobře, ale vstal, pomohl mi dojít na záchod a tam jsme zjistili, že to je opravdu voda, že se nedá nic dělat a budeme muset jet.... bolesti jsem měla trošku, ale ne nějak silné a hlavně nepravidelné.... manža mi pomohl oblíknout a šlo se k autu a hurá směr porodka.... ještě jsem po cestě vtipkovala, že už je po půlnoci a že tam tudíž nejedeme ten stejný den :s:

Na příjmu byla samozřejmě ta stejná doktorka, co v sobotu ráno, vyšetřila mě, řekla, že nález je stejný jako ráno, tudíž se k porodu nic nechystá, když jsem řekla, že mám trochu bolesti, tak volala a radila se s nějakým doktorem, no že prý mě dají na oddělení a nesmím nic jíst ani pít a dají mi něco na uvolnění těch bolestí a počkáme do rána, že se rozhodne o vedení porodu, jestli půjdeme kvůli poloze miminka na císaře nebo ne..... ;) manžel nechtěl odjíždět domů a na pokoj by se mnou samozřejmě nemohl, tak jsme si řekli o nadstandard, který jsme původně nechtěli.... ale chtěl být s náma a nakonec dobře, že to tak dopadlo.... :one: na pokoji mi dali kapačku s magnézkem, prý by bolesti měli ustat, napojili na monitor a mám se prý prospat... no jo, ale jak, když bolesti za chvíli nabrali na pravidelnosti a intenzitě.... asi v 5 ráno jsme to řekli sestřičce, že ty bolesti jsou nějaký pravidelný i přes to magnézko a ona zavolala doktorku, ta mě vyšetřila a už to jelo... otevřená na 5 prstů, miminko má váhový odhad 2900g plus minus 400g a mám se rozhodnout, co dál.... císař nebo přirozený porod.... chvilku jsem špekulovala, ale pak se rozhodla, že to teda zkusíme přirozeně a doktorka mě ujistila, že kdyby cokoliv, tak se jde hned na císaře.... ;)

Následoval přesun na sál a tam už to jelo poměrně rychle.... rychlá příprava, klystýr, po kterém se mi strašně ulevilo a šup na lůžko, musela jsem být na monitoru, což bylo asi nejtěžší, ležet na boku a prodýchávat kontrakce.... dostala jsem něco na zklidnění, abych si prý mezi kontrakcema odpočinula, no byl to oblbovák, mezi kontrakcema jsem fakt usínala... :s: manžel byl naprosto úžasnej, držel mě za ruku, povzbuzoval, že už to bude brzo za náma a dával mi po troškách napít a staral se o mě.... zpětně si uvědomuju, že kdyby ho poslali domů, nezvládla bych to bez něj, to říkám otevřeně, normálně bych řekla, že se jde na císaře a basta..... chodili nás průběžně kontrolovat a přinášeli dobré zprávy, že se otevírám naprosto ukázkově.... těsně před devátou už byly kontrakce takové, že jsem neměla ani tak bolesti, jako spíš strašnej tlak, a nemohla ho vydržet.... doktoři chtěli, abych ještě vydržela, že prý tak hodinu nebo 2, to jsem měla chuť se zeptat, jestli se zbláznili, že tohle nevydržím, že mám strach, že začnu tlačit a to by asi nebylo dobrý.... tak na mě doktor mrkl a ejhle, začalo se lítat, porodní cesty zašlý, prý jestli cítím tlak i mimo kontrakci, tak jsem řekla, že ne tak moc jako při kontrakci, ale trošku jo..... no co vám mám říkat, KP přirozenou cestou, seběhlo se tam lidí jak do divadla, všichni se chtěli podívat, prý to tam nemají často.... byli tam 3 doktoři, jeden vedl přímo porod a druhý mu asistoval a pak zašíval..... najednou se mi strašně ulevilo, věděla jsem, že už to bude za náma, mohla jsem tlačit a to byla úleva.... mačkala jsem manželovi ruku, jakmile řekli, tak jsem tlačila o sto šest, pěkně jsem si holky zařvala, protože mi to hold pomáhalo :s: a oni mě v tom řevu ještě povzbuzovali :c: asi na 5 kontrakcí byl Plaváček venku a já se dozvěděla, že mám syna :h: :h: :h: byl to neuvěřitelný pocit, jakmile vyklouzl ven, všechno přestalo bolet a já byla nejšťastnější na světě....

Bohužel jak malému vyjela hlavička, tak s ním jim vyklouzla ze mě i placenta a doslova se rozprskla na podlaze :sick: takže to tam vypadalo jak na jatkách, doktoři celý od krve, malého museli odnést a nemohl si ho ani taťka odstřihnout, ani na bříško mi ho nedali, že mi ho přinesou za chvilku a že tatínek si ho může jít popsat a vyfotit.... já jsem byla i ráda, že mi malého na bříško nedali, byla jsem taková nějaká urvaná a potřebovala to všechno pobrat, navíc to bylo jen 10 minutek a přinesl mi ho manžel ještě špinavého a hned se přikládalo k prsu.... v těch 10 minutách mě stihli zašít, mám prý asi 3 stehy vevnitř a 6 stehů na hrázi, nenastřihli mě prý víc než při normální porodu hlavičkou a musím říct, že doktor zlatej, šití vůbec nebolelo.... :n: pak jsme strávili s malým pár chvilek na sále, než si ho odnesli a nás nechali ještě s manžou na sále.... asi po 2 hodinkách nás převezli na pokoj, tam jsem se osprchovala a dostala jídlo a asi ve 4 natrvalo na pokoj svého Davídka.... a už jsme byli jen a jen spolu :h: :h: :h:

Holky moc se omlouvám, že je to tak dlouhý popis, obdivuju všechny, co to dočetly až sem :///: ale takové jsou moje pocity z prvního porodu, nakonec jsem byla strašně šťastná, že jsem to zkusila přirozeně a ten zážitek jsem si nenechala ujít..... Davídek vážil 2850g a odhadem měřil 49cm :°~°: krásně jsme se v porodnici rozkojili, takže nás po 4 dnech pustili domů.... malej je zatím zlatej, jen baští a spinká, vyvádí trošku u koupání, ale to je asi tak všechno :c: musím moc pochválit manžela, jak se stará, dokonce v noci i vstane k malému, přinese mi ho na kojení nebo ho přebalí.... no zatím je s náma doma, má volno v práci, tak může... je to skvělej táta, co běhá kolem malého, pořád by ho choval a věnoval se mu..... všechny vás moc zdravíme, přejeme všem Březňátkům a samozřejmě i zbytku z Úlu (protože tam teď vlatně příslušíme :s: ), aby měly takový pohodový a krásný porod jako my, aby si odnášely jen ty nejkrásnější zážitky a nejkrásnější miminka :e): :$}: :°O°: ještě vám sem vložíme pár fotek.... :a: :h:

Lulu, teda co to tady čtu?? včera jsem se sem nemohla dostat. Mooooc gratuluju k Davídkovi!!! já jsem ještě pořád v celku... zítra mám poradnu v porodce,tak uvidím co bude... chtějí mi kdyžtak porod vyvolávat skrz tu mojí těhu cukrovku, podle toho jak bude prcek velkej! Minulý čtvrtek měl 3100g, takže normál :) !!!tak se hlavně opatrujte a moc si užívej Davídka!!tiče závidím :) ...

velka gratulace,teda ty jsi moc statečna maminka že jsi šla do přirozenyho porodu...Davidek se dral dřiv na svět,asi se nemoh dočkat až spatři rodiče :qu: Přečetla jem to jednym dechem...

Lulu jeste jednou pridavam velkou gratulaci k porodu Plavacka. Je to nadhezne miminko a jsi statecna jak jsi to zvladla. Moc krasne jsi to napsala a vubec jsem neverila, ze jsi porodila :-) prvni ze rodite pak, ze ne a na druhy den ctu Lulu nam porodila. :one: :\x: Mela jsem opradvu radost a moc jsem Ti zavidela, ze mas Davidka uz u sebe.
Jsi statecna, ze jsi rodila prirozene a zitra mam poradnu a reknu :*8*: ze chci taky prirozene at si to uziju...
Preji hodne stesticka a hlavne zdravicka Davidkovi i Tobe.
Opatrujte se. A pupicek uz nehlad :-) ale dej pusinku mimiskovi.

Lulu co blázníš??Vždyt to je tak nádhernbý čtení,že jsem si to přečetla 2x :one: Šikulka,já věděla,že to zvládneš,a už to máš za sebou a už se můžete jen a jen radovat :h: Jé já se taky na toho mýho bramboráčka tááák těším :dance:

Lulu,přečetla jsem to jedním dechem,moc hezky jsi to napsala :) .Jsi fakt statečná a šikovná holka :one: .,mám z toho až slzy v očích.O tom tlaku mi povídej,já byla při prvním porodu na 7cm a už jsem je měla,bylo to hrozný,taky mi říkali netlačit,ale to prostě nešlo,malej měl pak pěknou šišuli :s: .Jinak koukám,že taťka opravdu pomáhá ukázkově,to se tak často nevidí.Užívejte si společné chvíle s Davídkem,moc vám to přeju.Měj se hezky a zatím pa,pa :a:

Tak to jste zvládli perfektně, klobouk dolů!!! Tatínek je jistě pyšný jak na maminku, tak na svého syna!! Jste šikovní a ty odvážná!! Za ten zážitek to jistě stálo, to už ti nikdo z paměti nevymaže, papa Gabka

:) Jsi odvážná lulu, a pěkně si to popsala, takže nejsem vystrašená :)
na to, že se Davídek narodil o měsíc dřív měl moc pěknou váhu :one:
ste šikulky.

Lulu, nádhera :one: Čte se to jako pohádka, jestli se to dá tak říct. Fakt krásný. Ať se Tobě, manžílkovi a Vašemu miláčkovi Davídkovi krásně daří.

Lulu no moc krásně jsi ten porod popsala. Normálně jsem se ho přestala bát a těším se :one: ...Fakt se mi hrnuly slzy do očí..Ty hormony jsou děsné, co se mnou dělají :s: ..

Gratuluju :-) jste stateční, já bych se asi rozhodla k císaři, jsem svým způsobem sralbotka. Teď už si budete jen užívat šťastné chvilky s Davídkem a manžílkem, užívejte si to :-)

ahoj Lulu, no pěkně tady teď bulím, moc mě to dojalo, jsi moc statečná a gratuluju k Davídkovi :w: :w: O tom, že jsi porodila nás informovala Liduska . Je skvělý, že to máte za sebou a už se těšíte z miminka,...my ostatní už se taky nemůžeme dočkat, poslední přípravy vrcholí a už se jen začínáme pozorovat, co kdyby náhodou to na nás přišlo, tak abychom byly připravený,..Ten porod jsi krásně popsala :one: , uplně jsem tam byla myšlenkama s tebou. Přeju celé rodince hodně zdravíčka a posílej sem fotky a informace, jak se daří,.. :a:

Uplne me to dojalo!!!Mam take syna Davidka a uplne nahodou se take narodil ve 36+6 tt ,odtok vody zcela necekany v noci :) vazil 2.95kg a 49cm takze skoro jako Tvuj syn,akorad memu uz bude 20.3. 1 rok!
Proste jsem musela napsat,uplne mi to pripomelo muj porod!
Mejte se krasne!
Nikol + Davidek
http://nikynka86.rajce.idnes.cz

Moc krásně si to paopsal,až mi ke konci slzička ukápla :\\: Si moc statečná,to já bych šla bez rozmyšlení na císaře.Si fakt statešná :one: :one: :one: A gratuji k miminku :a: Lukyna

jsi moc statečná a jak si to krásně popsala pro nás prvorodičky......nekecám ale slzely mi oči.....je to asi super pocit,co? už se na to taky moc těším, sna bude vše bez komplikací.....měj se hezky apozdravuj Dádu!

Gratuluji Ti, jsi, jste velmi stateční. Hlavně zdraví. Přeji Vám do života hlavně to štěstíčko, zdravíčko a spoustu lásky. :\x:

Moc gratuluju k Davídkovi. Jsi fakt šikovná a statečná! Tak hlavně ať je všechno v pořádku i nadále a krásně si toho malého mrňoska mamino užívej!

Lulu moc krasne jsi to popsala,uplne tady :r: jak je to krasny a jak mas skveleho manzilka,ktery te takhle podporil a tys to vse zvladla na jednicku :h: :h: :h: :qu: :qu: :qu: Tak uz se tesime na fotecky a mejte se krasne :a:

zvladli jste to naprosto dokonale! :one: Já byla též ráda,že byl manžel při prvním porodu se mnou ... je to velká opora a hlavně ti manžílci vidí jaká je to makačka přivést na svět toho jejich potomka. ;) Ještě jednou gratuluji a přeji Vám ať Davídek krásně roste a je zdravoučký ... :a:

Moc gratuluji k narození chlapečka.Já jsem ted 31tt a jsem stále KP tak čekám jestli se ten náš prdola umoudří a otočí se jinak by nás prý čekal taky přirozený porod,ale toho já se strašně bojím a navíc ještě když jsem KP tak uvidíme jak to dopadne :-)

Moc krásně napsaný, až jsem zapoměla, že se produ bojim :) Ještě jednou gratuluju :c: :one:

no teda uplne ti ten porod zavidim :s: ...Uz se na ten nas taky moc tesim...snad to brzo prinde...Tak si moc uzivejte dokud ste doma vsichni a drzim moc palecky at vam to de tak krasne porad :one:

Moc gratuluji,opravdu krásný článek.kde jsi rodila? Myslím,že tam byl i moc hezký přístup veškerého personálu.Přeji vám hodně štěstí a zdraví a ať se taťka stále tak krásně stará.
Monina

ahojky lulu,tak toje super...pěkně se to tady začíná rozjíždět...hlavně že je malinký v pořádku a ani nemusel být v inkubátoru??je to bezva...taky se těším až to budeme mít za sebou :s:
moc tady na všechna březňátka myslíme.tak hlavně přejeme strašně moc zdravíčka mamince i bobečkovi a štěstíčko vám všem!!!!těšíme sena fotečky!!!

Lulu díky za článek!! Strašně se i díky tobě na ten porod těším!! :) Užívej si taťkový pomoci co to jde a ještě jednou moc gratuluju!

Simčo krásný popis porodu, sakra asi budu bulet, já už bych taky chtěla tu naši :girl: mít u sebe.Jsi šikulka, že si to tak zvládla :one:
Ted už si budeš s tatkou jenom užívat Davídka :h: a my ostatní se k Vám brzo připojíme :\x: :\x: :qu:
Ještě jednou velikánská gratulace :k: Mějte se :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka