Kontrola v 5 měsíci a zavedení kaše..

13.02.2010

Ahoj holky :C]]:
Tak máme 4m a 3 týdny a měříme 70cm a vážíme 7350g..paní doktorka říkala, že jsme velikostí jako 8 měsíční dítě..no nenaděláme nic, že? :{~{:
Jinak je všechno v pořádku, dostali jsme hexa a Prevenar a dost špatně jsem to nesl.. :§) jsem pořád, v noci jsme s mamkou spali jen 2 hodiny a ona byla pěkně naštvaná. Včera jsem taky :§) , ale dnes v noci jsem to mamce vynahradil a poprvé jsem se jí probudil jen 2x..
No a teď prosba :$$: o radu
Doktorka při dotazu, jestli mu místo večerního Nutrilonu ( jinak kojím) mám dávat kaši, řekla, že už dávno můžu dávat a teď pozor zeleninové polévky..Nechápu :n:
Ještě nemáme ani 5m a začíná se přece mrkví.. a ne rovnou veškerou zeleninou v polévce, nebo ne??
Jinak kaši z lahve mi nechce, protože to neteče a po lžičce to taky nechce, nebo mu nechuná?? Máme Nutrilon rýžovou mléčnou :a\|:
A zkouším mu dávat pít čaje, vodu a nic nechce.. Mám koupit ovocné šťávy?? Bude pak pít vodu??
A v kaši jsem první den měla taky hrudky, ale včera jsem to vychytala :C]]:
Svůj pc mám v opravně, tak potom pošlu fotečky..
Děkuji za vaše rady jako vždy skvělé atěším se na ně :+^*:
Mějte se :\x: :\x:

Mě malá taky nechce kaše.Plně kojim,zkoušela jsem jí dát několikrát kaši a sní tak 2 lžičky dohromady.Furt to plive.A s těma příkrmama,můžeš začít se všim.Začíná se vždycky jenom s jednim druhem proto,aby si když tak zjistila alergickou reakci.Takže nejdřív jenom mrkev,nebo brokolici,nebo cokoli jiného.když se ti neosype,je to v pořádku.Proto se má začít vždy jednim druhem.Kdyby si dala smíchanou zeleninu s masem a nedělalo jí to dobře,tak by si nevěděla po čem to bylo.Tak proto. :a: Lukyna

In reply to by Lukyna

jen nechápu, proč mi doktorka řekne začít s polévkou. Pak máš v hlavě jenom bordel..
A to jí je kolem 60 let
Včera snědl víc, jenže nechce u toho sedět v lehátku, na klíně taky ne, tak v leže a to mi přijde, že nemůže dobře polykat. Jen mu to tam jakoby steče..
ach jo, třeba se to brzy naučí..hglavně vydržet
a dky :-)
http://www.prckoviste.cz/davca

In reply to by 28Tamara

Vydrž,to bude lepší.Ještě třeba nechce ty cizí chutě.Ono každý dítě je opravdu jiný,moji dva kluci začli s příkrmama ze dne na den,dala jsem jim ochutnat a hned se tim cpali.Všechno jim hned chutnalo.Tak jsem taky byla vyvedená z míry,když malá najednou nechtěla papat ze lžičky,čekala jsem že to bude bez problémů.musíme vydržet,ono to příde :) Lukyna

Ahoj.Ve středu jsme taky začli se zeleninkou a kaší.Koupila jsem ve skleničce mrkev,mrkev+brambor,špenát,brokolice,květák.Je tam napsáno moje první lžička.A kaši máme obilnou-mléčnou od nutrilonu instantní kam se přilije jen voda.A čajík granulovaný bylinkový.Toho jen tak 100ml za celý den mezi kojením a po lžičce.Začínáme s mrví bez ničeho.První dva dny hrůza.Snědla od všeho tak lžičku ale včera už snedla mrvkve 5lžiček a kaše taky a už se neošklíbá.Akorát chce lžičku tak když něco sní tak ji tu lžičku v tom namočím a ona si to sama olíže.Má se pár dní nechat zvykat třeba na tu mrkev a pak zkusit třeba brokolici.My s ní začnem v pondělí.A kamarádka mi doporučila tu zeleninku naředit at je to jako přesnídávka a je to lepší.Jen ty štávy bych ještě nedávala mně dr.řekla že až příští měsíc ale za 14dní už budem přidávat maso.Je to pro ně nová chut tak si musí zvyknout a některému miminku to trvá déle.Tak pevné nervy.Malá včera přišla na to že může prskat tak to pěkně líta:-)Ahoj.

In reply to by Zuzkal

dávat mu čaj po lžičkách..
Asi taky koupím první lžičku, než abych se s tím ze začátku dělala a on potom nic nechtěl.Jen doufám, že to potom bude jíst doma ??!!
Jen ta poloha na jídlo? Nějak nechce skoro sedět v lehátku, na klíně taky nee a v leže mi to vážně přijde divný.. A hraje si u ídla?? Nebo kouká na tv?? Nebo máte úplně klid??
http://www.prckoviste.cz/davca

In reply to by 28Tamara

Ahoj tak malá je v lehátku ale spíš leží.No a nahraje si.Jen mě vždycky chytne za ruce jak držím lžičku a strčí si to do pusy.Vždycky když ji chci strčit do pusy tak řeknu ham a otevřu pusu a ona to zopakuje.A snažím se ji tu lžičku strčit co nejdál do pusy to už ji nejde vyplyvnout.Člověk si zvykne na kojení a jeho útrapy a pak zase něco nového že?Já jsem ty skleničky koupila ted a pak budu normálně vařit.Stejně se neuvaří jen kousek mrkve na jeden oběd.Ted měla tu malou skleničku na 3dny,stála 21kč a bez práce.Až budu vařit tak ve větším množství, pro sebe jen osolim atd.a mám jídlo taky.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka