Váha miminka:(

10.02.2010

Ahojky spolutěhulky, včera jsme byli na UZ ve 32+1 tt a můj malej prý váží jen 1640g, takže je podle UZ o 5 dní menší :( Jsem z toho trochu smutná, protože tady většinou píšete že vaše mimča mají v tomhle období tak kolem těch 1800 až 2000 g. Pořád mi vrtá hlavou, že jsme tak malincí, protože na UZ ve 21. týdnu nám zase říkali že je napřed tak o 4 dny a že mi porod můžeme čekat o trošku dřív. A teď tohle :? Uklidňuju se tím, že tyhle odhady třeba nejsou tolik přesný, četla jsem že se můžou seknout i o plus mínus 500 g, ale stejně mám strach, jestli ho nějak špatně neživim když tak najednou zpomalil. Tak se chci zeptat, máte taky některá takovou podobnou váhu mimíska?? Děkuju, pa pa.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

my měli v 32tt 1420g,takže domlouvám drobkovi,aby vydržel do konce,že ho budu i přenášet pár dní,jen aby byl kluk jako buk...ale vím,že je to orientační,ale člověk chce pro to své to nejlepší...
dík

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, tak to měl mimísek nakonec úplně předpisovou porodní váhu :one: Takže za 8 týdnů (jestli jsi tedy rodila v termínu) nabral přes dvě kilečka, to je pěkný. Teď se bojim a při porodu se budu možná ještě divit, jakej to bude kluk jako buk :) Ono možná opravdu každý miminko přibírá a roste svým tempem, něčí mimčo může mít ve 32 tt třeba už dvě kilečka a pak zpomalí a něčí zase třeba jen kilčo a půl, pak rychle nabere a nakonec se narodí s podobnou váhou. Děkuji za hezký příklad ze života. Pa pa :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

I těch 3100 g by bylo super, ale jde vidět že UZ opravdu není tak přesný jak jsem si myslela. Já si jen přeju aby byl malej v pořádku a nic mu u mně v bříšku nechybělo, ale snad jo, kdyby se doktorům něco nezdálo, tak by to řekli. To přenášení muselo být děs, to věřím, já bych nechtěla přenášet, ale to nemusim chtít stokrát a oni si stejně mimča vykouknou na svět kdy se bude chtít jim. Mě právě podle toho měření na UZ vyšlo datum porodu až 10.4., jinak mám termín 5.4 na velikonoční pondělí :) a tak nějak pořád doufám, že už by to mohlo být koncem března. No uvidíme, uvidíme... :a:

Ahojik Želvíku,
vůbec si z té váhy nic nedělej,já byla na utz v 30.tt a vážili jsme 1600g,taky se mi to zdálo málo,ale dr.říkal že je ta váha v normě.Mě se to taky zdálo málo,ale ty utz nejsou stoprocentní.A ke konci mimča přbírají rychle,tak se neboj ty naše prdelky to doženou :) Tak nebuď smutná malý to dožene.Pohlaď pupíček a užívej poslední týdny těhotenstí Pa Lucík :a:

In reply to by lucicek

Ahojky Lucíku, mě právě doktor na tu váhu nic neřekl, takže se mu to taky zdálo o.k., ale já prostě čekala víc no :( Po tom co jsem si tu ale přečetla příspěvky, čím dál víc věřím tomu, že to měření nebylo úplně přesný. Doufám, že to ty naše prďolky opravdu doženou jak píšeš, přála bych si aby měl alespoň ty 3 kilečka. Taky pohlaď pupíček pa pa :k:

Želvíku, váhu, kterou ti řeknou podle UTZ je opravdu hodně orientační. Já už se teď radši ani neptám. Při mém prvním těhu mi ve 30. týdnu doktorka řekla, že malá je cvalda a když jsem začla chodit do porodnice na monitor, tak tam se jim zas zdála malá a musela jsem na kontrolu průtoku pupečníku. Nakonec se mi narodila úplně zdravá holčička, která vážila 2,94, takže sice možná trošku drobnější, ale zas pro porod je to lepší. Takže vykašli se na jakýkoli míry, který ti teď budou říkat. Pokud by bylo něco v nepořádku, tak to určitě budou řešit.
Tess
http://picasaweb.google.cz/tereza.mrhalkova

In reply to by tessie

Ahoj Tess, tak to mi řekni proč se vlastně ty odhady váhy dělají, když je to tak nepřesný. Jednou ti řeknou že bude mimčo cvalda, pak zase že je menší ://: Akorát s tím člověka zbytečně nervujou. Já jsem si právě myslela, že ty UZ odhadnou váhu celkem přesně, ale jak to tady tak čtu, že se u někoho sekli i o 500 nebo i 700 g, tak už fakt ničemu nevěřim. I když stejně mi to v tý hlavince pořád trochu vrtá, tomu prostě nejde poručet a tajně doufám, že má malej opravdu o něco víc :) Měj se hezky pa pa :a:

já bych si z toho nic nedělala být tebou, ale vím jaký máš o broučka strach to je normální ale snad tě uklidním já.
Já jsem měla taky pořád drobečka můj doktor mi při každém utz říkal že bude mít 2800-3100g víc ne že bude prostě drobnější. Když mi dělali ultrazvuk v porodnici protože jim přišlo že mám velký bříško tak byl porodní odhad taky max. 3100g a hádej kolik měl když se narodil.... 3800g takže jim to fakt nevyšlo a mě se narodilo obří ramenatý miminko :///:

In reply to by mala_hodna

Ahojky, tak to je mazec :jawdrop: Ty jsi typickým příkladem toho, jak se ti doktoři můžou seknout. Ty bláho ale že o dost, čekalas že bude mít kolem tří kileček a on vyleze takovej macík :s: Moc moc děkuju, takový příklady ze života člověka vždycky nejvíc uklidní :) Ne že bych si nějak přála čtyř kilový mimčo, ale radši bych si s ním dala tu práci kdyby byl větší než porodit nějakýho malinkýho chudáčka. Kolem těch 3 až 3,5 kg je to asi ideální. Právě že mě hrozně vylekalo, když na mě ten Dr. vybafl že malej teď váží tak málo a já čekala že je spíš o něco větší, když nám to v tom pátým měsíci tvrdili. Bála jsem se o něj jestli něco nedělám špatně, jestli má dost vitamínů, když byl předtím o 4 dny větší a teď najednou zase o 5 dní menší, ale snad je vše o.k. a ten UZ nebyl tak úplně přesný. Pa pa :a:

In reply to by Tynik

já jsem rodila o týden dřív nevím kolik by vážil kdyby byl v termínu nebo by mě nechali přenášet to by byl pořízek :s:
Já jsem právě všude četla že miminko má podobnou váhu jako jeho maminka a tatínek no já měla 2900g a přítel 3100g tak mě asi do břicha dali cizí dítě nebo nevím :s:

In reply to by mala_hodna

:s: :s: neni sousedovo?...tak ja jsem se narodila o mesic driv s vahou 2400g..ale dle doktoru ikdybych jsem vylezla v terminu tak bych jsem mela maximalne 3kila. No tak to mala asi bude mit jako tvuj klucina vahu...hele a neni on od nas? :s:

In reply to by Tynik

No vidíš Tyni, to je krásná váha... holčička a předběhne toho mýho kluka o půl kilečka :n: Taky jsem čekala, že malej bude mít už alespoň 2000g a on je to takovej prcek, ale tak zase se bude dobře rodit. Hlavně ať jsou zdravoučký, ať už to budou žížalky nebo naopak obříci viď, nic jinýho si nepřeju, to je to nejdůležitější :w: :h: :k:

já byla na ultrazvuku v pondělí, dr. mi řekla, že náš prcek vypadá o čtyři dny větší než by podle tabulek měl být ale že to klidně může být chyba měření, tak se tím netrap, když může měření udělat chybu "nahoru" může stejnou chybu udělat i opačným směrem

dneska mi naměřili v poradně v 31+4 že má Šimonek jen 1420g,prý budeme malincí,ale jinak je vše OK,tak jen msuíme odpočívat a papkat...Hlavičku máme velkou dle termínu,ale zbytek tělíčka menší,my jsme malí oba,takže si říkám,že alespoň nám budou ty nádherné maličké věcičky a pak se vykrmíme..
netrap se..budou nádherní až se narodí, přímo k sežrání

In reply to by tlamačka

My máme taky jinak vše o.k., dokonce už jsme i hlavinkou dolů za což jsem šťastná a ani doktor se nad tou váhou vůbec nepozastavil, spíš vtipkoval a prohodil, že už by se klidně mimčo mohlo i narodit :O Ale já říkám ne ne ani náhodou :n: ať tam ještě pěkně zůstane ať si ho můžu pořádně vykrmit. Už se tím tolik netrápím, uklidnilo mě co tu píšete, že v tom nejsem sama a taky že je pravda, že ten UZ nemusí být tolik přesný a může mít klidně trochu víc než naměřili. Ale ze začátku mě to prostě přišlo líto a zarazilo mě to, jak jsem čekala že bude mít víc. Taky jsem se dneska víc cpala, normálně jsem měla i větší hlad než jindy :D Jak píšeš, že jste oba malí tak mi právě s přítelem taky, takže máš vlastně pravdu, že ani nemají po kom ty naše mimča být větší. No a na oblíkání těch pidi oblečků se už moc těšim, je fakt že toho máme hodně v 56, takže se to bude i hodit :c: Děkuju a hezký těhulkování pa pa.

In reply to by Želvík

jj,tak to jsme na tom stejně,taky máme mnoho těch 56 a pak 62...od klasiky přes mikinky,,tepláčky,kalhotky a tak.. už se těším až budeme oblíkat toho našeho rošťáka
taky mě to zamrzelo,spíš,jestli něco nedělám blbě,ale vím,že je vše ok,tak se budu těšit na budulínka,stejně ty velké 4,5kg mimina se mi moc nelíbí.. jsou takové opuchlé a neboj,my je doženeme,to budou koukat...
moje Dr taky to nějak moc neřešila,jen jsme vtipkovali jako vy po kontrole pupečníku a placenty
tak papkejte a odpočívejte,vždyť prožíváme to nejhezčí období v životě

Ahojky vubec se neboj v poradne kdyz jsme byli 32+5 nam rekli ze mame 1785g coz je taky min nez tady vsichni pisou,vubec se neboj a bli jsme o 4dny taky opozdeni,dnes jdem znovu do poradny tak jsem zvedava co nam reknou ale muzes byt rada,aspon budem mit maleho prcka a bude se nam dobre rodit,neboj :-) A urcite to nasi prckove jeste dozenou :-)

In reply to by Lenca.C1

Lenčo děkuju za uklidnění, to jsme na tom hodně podobně. Ty se máš, že ti na poradně mimčo přeměří znovu, já už právě až do porodu nebudu vědět kolik má, protože bydlím na malým městě a moje Dr. má horší UZ, který používá jen ze začátku na potvrzení těhotenství a pak už UZ vůbec nedělá. Tenhle UZ už byl právě můj poslední do konce těhu a byla jsem na něm už v porodnici. A ten doktor mi k tý váze mimča ještě povídá "No to už je hotový mimčo jak má nad 1500 g, to už se klidně může narodit" :jawdrop: A já jenom "no to radši ne, jen at tam ještě pěkně zůstane". :s:

In reply to by Želvík

Aha tak to mas spatne :-( ja nastesti mam dobrou dr. a ta mi dela UZ vzdy kdyz jdu do poradny...:-) a dnes jdu na monitor a na vazeni mimca..tak nevim jestli od ted budu uz chodit kazdy tyden nebo me uz necha porodnici..tezko rict :-) .No ja bych chtela aby prcek mel aspon 2800g.tak snad se nam to povede a kdyby sel behem 14dni ven, vubec by me to nevadilo,ba naopak.Uz se nemuzu ani pohybovat pomalu..do toho chodim na dalkovou skolu takze des a hruza. V porodnici si aspon odpocinu :-)
Tak uvidis u porodu a ja myslim ze zas tak male mimco nebude,oni to jeste dozenou neboj :-) a rikam si aspon nebude tezkej porod :-)

In reply to by Lenca.C1

To je super, že ti dělá UZ každou poradnu :one: Taky bych to brala, abych věděla jak rosteme, takhle si holt musím počkat až do porodu. Taky bych chtěla aby malej měl alespoň kolem těch tří kileček. A máš pravdu že rodit menší mimčo bude fakt výhoda. Já jsem celkově drobnější postavy, takže nakonec možná za to budu ráda :) Já ještě nevím odkdy začnu chodit na monitor, Dr. zatím nic neříkala, ale ještě mám čas. No to věřím, že už bys brala aby se mimi vyklubalo, ten 9. měsíc je prý už za trest :s: A ještě školu do toho dělat :00: Já chtěla jít v říjnu dálkově na vysokou, to by bylo malýmu teprve půl roku, tak ještě uvidím podle toho jestli bude hoďnoučkej nebo jestli mi naopak bude dávat zabrat :^O^: pa pa :a:

Děkuju holky, tak jsem ráda že nejsem jediná kdo bude mít prcka, i když třeba to ještě do porodu doženou a zase možná lepší rodit tří kilový mimčo než čtyř kilovýho obříka :)

Ahojky,nebuj my jsme na tom uplne stejne v 32. tydnu jsme meli 1677 g ,ted zaciname 34. tyden,tak nevim kolik muzeme mit ted,ale pan doktor mi rekl,ze vaha je v poradku. Holt nejake miminka jsou mensi :|P:

My byli ve 30 tejdnu na kontrole a taky nám dr. řekla že princezna je malá měla jen 1470 g teď mě čeká kontrola 23. února to bychom měly být už 34+0 tak jsem zvědavá dr. nám dala vitamínky navíc taky se mi to nelíbilo ale neboj všude říkaj že ty uz nejsou tak přesný a klíďo se seknou o nějakej ten gram :) Takže papkej na co máš chuť a uvidíš oni to ti menší mimča potom rychle doženou ;)

Ahojky kazde miminko roste individualne ja mam kamaradku ktere se narodil chlapecek a mel 2500kg a to se narodil jen 1 den pred terminem, takze si urcite hlavu nedelej pac je take fakt ze to mereni neni moc presne a klidne o pul kg se mohli seknout tak hlavu vzhuru :one:

ta váha je jen orientační.Mě to třeba dělali těsně před porodem uz a dr říká:asi to nebude přesný ale trefila se na gram 2850g a rodila jsem v 36+1.Ale fakt hodně často se spletou a miminko nabírá za týden kolem 500g,tak neboj

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka