strepkokok

09.02.2010

Ahoj holky ;)
Ctěla bych se Vás zeptat, jestli o téhle problematice něco víte.
V těhotenství mi zjistili strepkokoka a než vysledky došly do porodnice, tak jsem rodila. Moje miminko se naradilo a ihned dostalo zápal plic.Bylo mi řečeno,že je to asi ze mě.
Napadlo mě, kdyby mi při porodu,kvuli strepkokoku nasadili anetibiotika, že moje mimi mohlo být zdravé.
Gynekolog mi řekl jen, že ten vir má každá druhá a že se antibiotika podávájí jen při císaři a komplikovaném porodu.
Nějak se mi tomu ale nechce věřit.
A dá se toho viru zbavit?? To můj doktor taky neřeší.
Děkuji moc za odpovědi.... :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Evi, také jsem měla streptokoka, ale můj porod šel tak moc rychle, že mi nestihli ani ATB dát....od odchodu plodovky byla malá venku za 1,5hod a to jsme 3/4 hod měli cestu a než jsme se doma vypravili :-)...tak na mě v porodnici moc času neměli :-). Malá byla naprosto v pořádku a nic se nám tím nepřihodilo. Jinak ano, streptokoka v pochvě máme každá druhá...to je pravda a ničím se ho nemůžeš zbavit...vlastně, až se mu u tebe nebude líbit, tak se odstěhuje :-).

Ahojík, streptokoka jsem neměla a tak moc zkušeností nemam, ale co vím jistě je, že právě při císaři není potřeba antibiotika nasazovat.

Tak to je tedy pěkná hloupost-ATB se při pozitivitě streptokoka podávají minimálně šest hodin před porodem,aby se stihli dostat placentou k miminku a to tak bylo chráněné.A naopak při sekci plánované by se podávat nemusela,protože miminko se nakazí při průchodu porodními cestami!!!Nicméně ATB se podávají až v době porodu,takže gynekolog by ti je stejně nenapsal,ten jediné co má za povinnost,napsat to do těhotenské průkazky,aby o tom v porodnici věděli.Já měla taky streptokoka a měla jsem nařízeno jet do porodnice dříve,aby se stihli aspoň dvě dávky penicilinu,než mimčo půjde ven.ATB mi dali hned,jak mě přijímali a dávali je po 6 hodinách opakovaně do žíli,nakonec jsem musela stejně císařem,ale to bylo neplánované a rozhodně jsme to v době mého příjmu nevěděli.Takže u tebe je to jasná chyba porodnice!!

Ahojky,
tak já jsem na tom byla stejně jako ty. Taky jsem rodila dřív než byly výsledky. Ale mně v porodnici dali právě antibiotika (infuzí), protože mě dr. u porodu říkal, že když nemaj výsledky, tak mě musej brát jako pozitivní.
Takže mě docela zaráží to jednání co ti udělali. Fakt jsou někde dr. úplně na h---o. Místo toho aby ti dali antibiotika a ušetřily tak trápení prďouska. Zkus se na to někde zeptat, jestli to je povinnost dávat antibiotika - já jsem rodila v Ústí nad Orlicí a tam to tak je.
Ohledně toho úplnýho vyléčení - to si myslím, že záleží jakýho streptokoka máš, protože některý typy snad ani nejdou úplně vyléčit - to by ti ale měl říct tvůj obvoďák.

Tak to me moc mrzi,ze vase miminko po narozeni dostalo zapal plic. :#o: Jojo,urcite to bylo tim,ze te nedali zadne antibiotika,pac ja mela ve druhem tehu take streptotoka ve sterech pozitivniho a proto me dali antibiotika pred porodem,mela jsem sice planovany cisar,ale co ja vim,tak se to ma davat vsem rodickam co maji pozitivniho streptotoka at rodi spontalne nebo cisarem.Tvuj dr ma pravdu v tom,ze to ma dnes kazda druha rodicka,me to muj dr rikal to same a i me vysvetlil,ze ten streptotok zase zmizi tim,ze se vlastne v tele nekde zakukli,takze zase neni treba na hodne dlouho videt a nebo ho i telo dokaze samo vypudit. :C]]: Tak moc preji vasemu miminku brzke uzdraveni. :C]]:

http://www.prckoviste.cz/misanekkudlik

Ahoj Evi. Tak mne zjistili streptokoka taky a pri porodu jsem ta antibiotika ci co to bylo dostala! Proste jsem mela v ruce napichnutou infuzi a neco do me kapalo. Maly se narodil bez jakychkoliv problemu a ja byla taky v poho. Zadny komplikovany porod jsem nemela a rodila jsem prirozene. Takze tak.
A jak se toho dal zbavuje, netusim. Uz to pak u me dal nikdo neresil.... Ty na sobe neco pozorujes?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka