kojeni vs prace

07.02.2010

Mamky,mam na vas jeste dalsi prosbu :) Zacinam pomalu premyslet,jak to bude,kdyz se vratim za 4mesice do prace.Co nevidet,to bude za dvermi.Mam v planu pracovat jen na castecny uvazek,male v te dobe bude 11mesicu a myslim,ze ji porad jeste budu kojit.Jenze tady pro me nastava problem.
Budu pracovat 8dni v mesici po 12hodinach,denni i nocni.(4dny prace,12dni volno a tak...)Ja si ale nedovedu vubec predstavit,jak bych to pak mela udelat s kojenim,preci malou kvuli tomu neodstavim??Odsavani nepripada v uvahu,jelikoz ani ted uz neodsaju vubec nic.Je mozne,ze treba budu kojit jen v noci nebo rano,to uz zalezi na male,ale jak to pak udelam,kdyz budu na nocni??A nebo kdyz budu na denni smene?
Vim,ze to pro nekoho muze znit komplikovany nebo i stupidni otazka,ale ono je to fakt komplikovanya a jelikoz se mi materska krati,zacinam rozmejslet :#o:
Nejake navrhy nebo nekdo,kdo bude resit podobnou situaci?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky... já se vrátila do práce na Krýšově roce... nejdřív jsem ho zvykla na to, že se kojí jen ráno, večer a v noci (což i pro 11 měsíční dítě je dostatečná mléčná dávka) - to trvalo asi měsíc... docela dlouho se mi přes den nalývala prsa, což bylo bolestivé a nepříjemné, ale je lepší to vydržet (pokud nevznikají zatvrdliny, retence nebo záněty) než odstříkávat, protože je potřeba laktaci omezit... přes den od 10 měsíců víceméně pěkně papkal i pil čajík a přechodnou dobu jsem ho kojila ještě před odpoledním spaním (cca 2 měsíce), spíš pro mou úlevu než že by potřeboval :)
- prostě ve dny, kdy budeš v práci jí dávej jen v noci a ráno a dny kdy budeš doma jí dávej ještě večer (nebo i odpoledne, když bude vyžadovat), častěji ne, bo by ses v práci pak z nalitých prsou zbláznila :)
- důležitý je ale malou naučit na pití čajíku a jiných tekutin, aby nebyla dehydrovaná, až budeš v práci... dá to práci, ale dá se to a chce to začít už teď - hezky z hrnečku a zvykat zapíjet jídlo přes den...
- jinak já tímhle způsobem kojím už 3/4 roku a pohoda...

In reply to by Kytiii

Diky moc za odpoved.Malou se snazim ucit pit z flasky a hlavne z hrnecku.Bohuzel ji to nejde,naprosto odmita vse,co se nepodava lzickou!!
Jinak to zni celkem dobre,ten system,ale fakt si to neumim predstavit.Vidim problem hlavne v tom,ze po odpracovanych dnech budu mit spousty dni volna,kdy malou budu moci kojit bez problemu a pak zas najednou si odskocim na dve 12ky denni a dve nocni smeny.Tak aby mala nemela z toho mismas a nebyla treba hystericka :) Pokud nebudu odsavat za cely den v praci,tak bych tedy o mleko prijit nemela??Tvorba mleka se upravi podle potreby?

In reply to by lucy lu

na 11 měsících opravdu už o mléko nepřijdeš... ale stejně doporučuju omezit kojení i ve dnech volna... 11 měsíčnímu dítěti stačí 2-4 koja denně a když to budeš už měsíc předem postupně nenásilně omezovat, zvykne si i princezna...
- do 9-10 měsíců moc nepočítej s tím, že by ti pila něco jinýho :)
- ale chce to nabízet, nabízet a zase nabízet... sama před ní hodně pij a hned jak se napiješ, nabídni jí taky... klidně z normálního hrnku, lahvičky, skleničky, z brčka... ať to bere jako zábavnou hru... spolu nabízejte lahvičku a hrneček oblíbenému plyšákovi nebo panence... musí vidět, že pití je normální...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka