Můj porod - vyvolávaný

08.02.2010

ahoj holky, tak jsem se vrátila až dnes z porodnice. Nastoupila jsem na vyvolání porodu v pondělí 1.2. a těšila se, jaké bude mít náš malý krásné datum narození. Ale ejhle, to jsem se fakt přepočítala, protože malému se opravdu ven vůbec nechtělo. V pondělí jsem tedy absolvovala dvě tablety na vyvolání a ono nic, krom celkem hnusných bolestí do zad. Přišlo úterý 2.2. - opět další dvě tablety, opět ty samé bolesti a já už nevěřila... Ovšem naštěstí kolem páté večer jsem začla pociťovat ty bolesti ještě silnějc, což mi bylo divné a zjistila, že jsou v pravidelných intervalech cca 5 minut. Šla jsem za sestrou, zda mohu na porodní a ona mi řekla, že to ještě do další kontroly přece ty dvě hodiny vydržím. Ehm - dvě hodiny - jsem část z nich trávila ve sprše, naštěstí to uteklo. Pak jsem šla na vyšetření a už si mě tam nechali s tím, že můžu do porodního boxu. Holky, po dvou dnech - čtyřech tabletách vyvolávání a já byla na dva prsty, málem mě omylo. Zavolala jsem manžela, kontrakce totiž sílily a šly vážně všechny od těch zad :-( Manžel dorazil asi v osm a jak mě viděl, tak měl dost :-) ale pak se hned adaptoval a pouštěl mi sprchu na záda, což ještě ze začátku krapet pomáhalo. Otevírala jsem se opravdu hooodně pomalu, takže nějaký maliník jsem v tu chvíli nenáviděla, ale PA byla úžasná a skvěle mě povzbuzovala. Když jsem byla tak na pět prstů, chtěla jsem epidurál, protože ty křížové bolesti mě absolutně ničily :-( Naštěstí mi ho vpoho píchli, i když jen do doby, co jsem byla na osm centimetrů a pak mi ještě pro jistotu šoupli oxytocin, abych si to na závěr pořádně užila ... No co budu povídat, hlavička sestupovala celkem pomalu, ale já naštěstí už pak v poloze na boku s nohou nahoře (bolest jak prase) mohla tlačit... Trvalo to snad hodinu, než sestoupila a já pořád jen slyšela, ať tlačím - úplný opak od toho jak všem říkají, ať vydrží a netlačí :-) Takže v 5:52 hodin jsem dne 3.2.2010 vytlačila našeho malého Míšánka na svět, přičemž vážil 3600 gramů a měřil 51 cm. Úleva úžasná a nástřih ani šití jsem nějak necítila - takže pohoda... I tak to byl mazec ale na tu bolest si už těžce vzpomínám :-) Malý dostal pak žloutenku, tak jsme museli být v porodce o den dýl, což byla pro mě muka... Když to shrnu, tak indukovaný porod má většinou krátkého trvání, tak nevím, zda jsem vyjímka, která rodila cca 12 hodin :-) mějte hezký zbytek dne a těhulky pohlaďte bříška, maminky svá miminka :-) Lucka P.S. Až bude více času přiložím fotky.

Ahojky tak tě vítám zpět a gratuluji k miminku. Koukám že naši miláčkové měli při narození úplně stejné míry 3600g a 51cm =). Jak se ti jinak líbilo ve Vítkovicích? Já si teda rozhodně nemůžu stěžovat vši tam byli úplně perfektní.

In reply to by Verrysek

ahoj, no už jsem tu psala, že porodní bylo super- všechny PA do jedné, navíc jsem tam poznala snad všechny směny, protože mi vyvolávali porod dva dny... co se týče šestinedělí, tak to bylo taky fajn.. akorát novorozenecké - tam mi některé sestry nějak do oka nepadly... ale tak to je asi subejktivní dojem... šlo vidět, že některé vyloženě otravuj, když jsem chtěla pomoct nebo poradit... no a jídlo až tak hrozné nebylo - občas blafy, ale někdy se to dalo :-) L.

Ahoj, netrpělivě jsem sledovala tvůj blog,kdy písneš :) To jsem ráda, že jsi už porodila, mrzí mě, že jsi si tak vytrpěla, až se stydím, jaký jsem já měla rychlý porod (jestli chceš, jukni na můj blog,mám tam popis porodu i fotky). Ale je sranda, že já porodila 3.2. v 5:06 ráno :) takže se nám ta mimča nakonec narodila stejně :) Tak si užívej toho prdolu a moc se těším, až dáš fotky, budu sledovat a pak se hned podívám :) Měj se krásně a odpočívej co to jde. Terka a Emča.

In reply to by terezas

ahoj terez,

četla jsem si o tvém porodu včera a gratuluji, že už to máš za sebou a jste vpořádku ;-) smála jsem se, že jsme porodily skoro stejně... co by ses styděla proboha, to spíše moje tělo je tak debilní, že pořád nechtělo ten porod rozjet :-) šoupnu sem konečně ty fotky ;-) L.

Ahoj Lucinko, tak ses taky konečně dočkala :one: . Jseš statečná mamina a já moc moc gratuluju k synáčkovi. Porod sis teda taky pěkně vychutnala, ale už to máte za sebou a teď už si jen budeš užívat toho malého pokladu :cc): . Ještě jednou gratuluju, přeju hodně štěstí a ať vám Míšánek dělá jen samou radost :h: :h: :h: :c: :a: .

gratulace k mimiskovy :\x: te obdivuji ja rodila druheho syna 3,5 h a mela jsem toho az nad hlavu.Tak pa pa a uzivej miminka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka