nemluví

08.02.2010

Ahoj holky,

píšu proto, že zase doufám, že v tom nejsem sama :-)))
Mojí Aničce byl rok a ještě nemluví.....má takový ty svoje oblíbený slabiky.....semele všechno možný, ale kloudný slovo z ní nedostanu :-))

Jak jste na tom vy?
Díky předem moc za všechny reakce a přeju krásnej den.
Papa, Šárka

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, mojí marušce je rok a taky řiká nesmysly:-)a je to srandovní, jinak co má význam, tak řiká baf na psa, ty ta hodiny, šš na autíčka a vlaky, prmbrm pití a jídlo, pak řiká jetam když na něco ukazuje, táta, pápá, bác, koníčka a rybičku napodobit a to je všechno, ale oni děti doopravdy mluvěj, až když sou jim tak dva roky..ne?

Tak můj starší má 28 měsíců a je to teprve měsíc co začal máma, táta, bába, bů, bé, bum, a víc ani ťuk. Když mu bylo 8 měsíců, tak začal žvatlat máma a táta, ale pak z ničehonic přestal a už jsme si mysleli, že snad mluvit nebude. A teď teprve začíná. Už jsem byla fakt zoufalá. Nakonec to asi dopadne tak, že se snad rozmluví až se to naučí ten mladší. Teď je mu 6 měsíců.

ahojky, budeme mít 14 měsíců a malej říká :
ňam ňam - když chce jídlo
mámá - hlavně když mu někam uteču, třeba na záchod
dolů - ze schodů
jo, ne - to mu jde perfektně
ráda ráda - samo, že to neříká přesně, ale víme, co říká když to říká
halo halo (vauva vauva) - to když někomu z nás čmajzne telefon
čičí - na kočičku
va va - na pejska
ba ba - baf baf
a pak něco jako táta nebo traktor, to jsme ještě nerozlouskly
a hlavně se umí pěkně vztekat :)
hlavně hodně čteme, koukáme na obrázkový knížky, na všechno se ho ptám, vše mu ukazuju, ale i tak si říkám, že mluví spíš jen ve slabikách

In reply to by peťulinka

a odkud jste? my pocházime s Plzně. myslim si že ty kluci jsou linějši na to mluvení. nebudu to nejak řešit on se to naučí. celou noc mel teplotu 38,3 rostou mu zoubky už má 12 zubů. kolik máte vy? a dneska má i průjem a slzí mu očíčko.

Tak zkus, až se ti bude zdát, že něco řekla, tak to zopakovat po ní.
Malá tuhe řekla něco jako brejle (né cíleně), a já hned " Ano - brejle, ty nosí bába" - ukázala jsem jí je a od té doby říká brejle.
Nebo řekla jentak bé a já "ano, ovečka bé", ukázala jsem jí na obrázku...
Sama by to už asi pak ani neříkala, ale že jsme o tom mluvili, tak super.
Švagrové nechtěl kluk vůbec povídat, jen ukazoval é, pak začal ve 3 letech avšechno.
Jinak syn a i ségry teď 2 letá holčička začali skoro až ve 2 letech.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

kamarádka má malou taky ji je 21 měs a ta říká už všechno.. on se to naučí.. chce mu to hodně číst..

martínkovi j 13měs. a říká táta,děda,bába a dělá papa a i to říka a jinak dělá paci paci a vařila myšička... myslim si že každý dítě je jiny a kluci sou líný...KLID

Ahoj,
jeste ma spoustu casu,tak do tri let se to pry resit nemusi. Jinak bud tak trosku rada a uzvej si ticha. Ja mam presne opacny problem. Mala zacla v 6 mesiciich baba,tata a pak to jelo takovou rychlosti,ze jsme se nestacili divit. Takze v roce spojovala slova a v roce a pul mluvila snad vse. Ma sice problem s ř,ale je ji normalne rozumet uplne vsechno. Podle Dr.ma ted v necelych 3 letech plnou slovni zasobu. Ver,ze si uzivam ticho,kdyz jde spat,pac rano zacne a vecer skonci! Je to narocny a mrzi me,ze jsem nezazila takovyho to zvatlani apod.

In reply to by Miknez

mocmocmocmoc děkuju za odpovědi.... :-))
Ta moje číča žvatlá o 106....ale nic "lidskou řečí" .....to jen Dr. říkala, že už by pár slov umět měla.
Tak jo....papa, jdeme baštit....takže vlastně dobrou chuť všem :-)

bud v klidu vážně my byli ted na roce a půl u doktorky,teda tatka byl a doktorka se ptá co říká a přítelno takový ty základy,ale mamka by chtěla aby mluvil víc a ona to je v pořádku to stačí.Vojta taky komolí snaží se ale spolkne konec nebo tam dá takový to gn uprostřed.Kámošky se doktorka ptala zda řekne 20slov to my teda ne:)říkáme táta,bába,kolo,halooo,není,ham,bá jako bác,goooo jako gol,ahoj,dík,dej a balon se snaží ale v závěru to nic není:)jinak zvířátka jak dělají ale to nepočítám.Tak koukám že je na tom hodně dětí podobně však oni jednou mluvit začnou neboj

Náš prdík taky v roce neřekl kloudný slovo. Teda on říkal mama, tata, ale zase to neřikal nám konkrétně. Teďka je mu 14 měsíců a říká tátovi táta, říká kde je, není, brm, ham, ňam, umí znuky několika zvířátek, ale stejně nejvíc jede tu svoji batoletštinu, který nerozumí ani maminka :s:

Tak my máme 18 měsícu-umí říct traktor,teda tak nějak,ale jinak nic moc.Až teď teprve trochu začíná víc rozvazovat.Takže se nijak nestresuj.

to ma ale spoustu casu:) my mame taky rok, a rika jen baba mama tata cici a tot vse:) a navic to rika spis jen dopoledne a rano:-) v posteli kdyz vstava tak povida,a el jinak nemluvi, tak si nedelej vubec tezkou hlavu: vazne papa

JÁ JSEM TEDA JEŠTĚ NEVIDĚLA DÍTĚ, KTERÉ V ROCE MLUVÍ
KÁMOŠKY KLUK NEMLUVÍ JEŠTĚ ANI VE 3 LETECH
NÁŠEMU VOJTOVI JE ROK A PŮL A SPOLUJE 2 SLOVA-JAKO TÁTA NENÍ, HAF HAF NENÍ APOD.
TO PRÝ V TOMHLE VĚKU STAČÍ

ja myslim ze muzes byt sklidem v klidu segra ma 14 m holku a neríka krome máma tata a tálka(to je serga Natálka) neboj ona zacne a jeste se budes divit jak bude breptat pa pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka