Kdy dite zacina rozpoznavat co muze a nemuze??

05.02.2010

Maminky,zajimalo by me,kdy je dobre zacinat rikat detem,co muzou a nemuzou.Tedy v tom smyslu ''hajs,nesahej,ne ne'' Kdy to dite vlastne zacne tak trochu vnimat??Pac stalo se mi dnes toto s malou.Jeste ted se tomu musim tlemit :!k:
Jak uz jsem psala v mem dnesnim prispevku,mala se mi vali vsude mozne a moc ji interesuje topeni,ktery je samozrejme rozpaleny.Vzdycky,kdyz se k nemu priblizi,tak ji rikam ''ne ne,hajs''Snazim se to rikat durazne,ale s tim,ze vim,ze mala stejne nevi,co se deje.
Jenze,dnes,parkrat pres den,lezele u topeni a uz natahovala rucku a ja sedela u pc a ockem sem ji nenapadne pozorovala :) .A mala pozorovala me!! :s: Otocila jsem se k ni a nez jsem stacila neco rict,tak mala dala rucku rychle pryc!!!!Tohle se mi dnes podarilo asi 3x.Nejlepsi na tom je to,ze se na me vylozene jakoby koukala,ze vi,ze na to nesmi sahat!Vycuranek!!
Je mozne,aby v 7mesicich uz pomalu dite vnimalo,ze neco nemuze??Kdy jste zacali sve deticky upozornovat,co nesmi?

Vitkorce je osm měsíců a myslím, že už to pozná, když si hraje třeba na dece, tak pod ní má puzzlata, vždycky odhrne tu deku, aby se dostala až na ně a pak si je odloupe a chce je okusovat, ale jak má teď dole ty dva klofáčky, tak se jí už podařilo kus odkousnout, tak jí právě hlídám, aby to nestrkala do pusinky, tak jak se tam začne vždycky drápat, tak na ni "ne ne ne" ona se hned na mě koukne a dělá, že nic nedělá :s: a za chvíli to zkusí znovu potvůrka :s: Nebo když ji kojím, tak mě u toho ráda druhou rukou drásá do psa, tak ji taky řeknu ne a ona na mě koukne a zanechá toho :s: Jsou to potvůrky mazaný :a:

Určitě už začínají chápat co můžou a co ne. Matýsek má oblíbenou zásuvku, už 2x dostal plácnuto přes ručičku, takže k ní teď doleze, podívá se jestli se dívám a když jo, tak se zase stáhne, když myslí, že ne, tak na ní začne sahat. To samý s kousáním, testuje svých 5 zubů a docela hryže, už mám několik otisků. Tak teď už taky jen pootevře pusinku a čeká co bude, když si ho všimnu, tak dělá, že nic, když si ho nevšimnu, tak kousne. Pak se teda lekne jak zařvu, je na chvilku klid, ale pak to zkouší znova. A když na něj dělám ne ne ne, tak z toho má prču :s:

Aha,děkuju za vysvětlení,není to špatné asi to začnu používat malý je taky červík 09,tak je asi na čase,jinak si taky myslím,že už poznají,když říkáme ne a jen nás zkouší.Aspoň u mojeho červíka jsem o tom přesvědčena :s:

Klárka má 7,5 měsíců a mooooc dobře chápe, co je to NE :-) Sahá na kytičky, a přesně jak píšeš - člověk se podívá a už se ručka vrací :-) A tím hais jsi mě pobavila. Poprvý jsem to slyšela od tchána na synovce, když sahal na topení, tak jsem si na to teď vzpomněla :one:

Ahojky, no mozna jsem moc ambiciozni, ale taky mam nekdy pocit, ze mala chape ze neco nesmi. Ja zase rikam nenene kdyz se pidi za mnou do kuchyne (mame totiz betonove podlahy, takze musi zustat jen tam, kde ma zatepleno od zeme aby nenastydla) a kdyz zvysim hlas a reknu nenene a durazne zavolam tak se obrati.... Nevim mozna jen reaguje na to, ze jsem promluvila nebo mozna neco chape...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky