Můj porod :o)

05.02.2010

Ahojky děvčata,

tak jsme se včera vrátili z porodnice a tak trochu vám tedy popíšu, jak to vše probíhalo..

V neděli mi už od rána začala po malých dávkách odtékat voda a já jsem si absolutně nebyla jistá, co to je.. Myslela jsem si, že je to výtok, který jsem měla skoro celé těhu. Žádné bolesti, nic.. Byli jsme ještě na procházce a smála jsem se, že si Kryšpínek takhle pospíšila a měla hrozně rychlý porod.. No jo, jenže odpo už jsem začala mít takový divný tušení, tak jsem si pro jistotu zavolala do porodnice.. Tam se mě ptali, jestli je to hlenovitý a zabarvený a já, že ne.. Že je naprosto průhledná tekutina bez zápachu.. No nicméně mi řekli, že takhle po telefonu to stejně nepoznají, tak ať se přijedu ukázat. Přítel mi ještě říká, je to na tobě.. Jeslti chceš jet, tak pojedem, tak jsem řekla, že pro klid své duše radši jo.. Vzala jsem si akorát doklady :-) No a v porodnici už to šlo ráz na ráz, vzali mi vložku a podle testu to byla skutečně plodovka, tak mě strčili na monitor a mimčo bylo naprosto v pohodě.. Žádný kontrakce, nic.. A jakmile se dozvěděli, že jsem KP, tak bez debat, že okamžitě na sál.. Byla jsem tak vyjukaná, že je to tak rychlý, že jsem nestačila říct ani A :-) Odvezli mne na sál, otevřeli a musím říct, že do týhle doby v pohodě.. Cítila jsem akorát, jak mi otevíraj dělohu, takovej divnej tlak a malej byl po chvilce venku.. Hned mi ho ukázali a po chvíli mne odvezli na pokoj.. Ten řez byl do půl hodiny cítit, když přicházel k sobě, tak to byla tedy bolest neskutečná.. Na pokoji mi malého zase přivezli a on hned začal sát, ale já vůbec neměla náladu na nic.. Byla jsem ráda, že jsem ráda.. V noci mi dali do injekce oxytocin na zatažení dělohy, jelikož po porodu se děloha začne sama stahovat, bohužel p císaři ne-e, tak to musí dohnat injekčně.. Celou noc jsem bolestí nespala, ani léky moc nezabírali.. Hlavně, že malej byl pořádku, aspoň ta představa mne uklidňovala.. Jinak teď už sme oba upe v pohodě a jizva se hojí..
Můj závěr: Radši bych třikrát rodila normálně než další císař.. :-/ Bohužel to ale jinak nešlo a jsem opravdu šťastná, že to dopadlo dobře pro nás pro oba..

A pochvala pro všechny doktory a sestry v Nymburské porodnici.. Fakt třída a všichni naprosto úžasní.. :-)

Tak vám přeju pěkný den a bezstarostný porod a těhulkování..

Jé, mě čeká to samé, malej se ještě nepřetočil, tak v pondělí si prý budem domlouvat termín. Můžu se zeptat, kdy si chodila a jak dlouho jizva bolela?

Maruško,no koukám,že to byla teda rychlovka! :O hlavně,že jste oba v pořádku. ;) Měla jsi stejný TP jako já,tak jsem zvědavá,jestli my vydržím,jdeme na plánovaný císař... :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky