Jak vypadá atopický exém a co to obnáší?

04.02.2010

Ahojky potřebovala bych poradit,malá má suchý místa na loktech a trochu na bříšku.Nejdřív jsem si myslela že to má jen suchý a všimla jsem si toho při mazání po koupání.Ale rozlejzá se jí to na těch loktech má to přes půl ruky ale ne nijak výrazně červený.Jen po tom koupání má malinký pupínečky.Mamka říkala že jsem měla atop exém když jsem byla malá a tak si myslím jestli to nemůže být začátek toho exému.Jak vypadá?A když to bude ono co musím nebo naopak nesmím dělat(nebo spíš malá)?Děkuji moc.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak atopický exém to není,máme už delší dobu po problému,jinak s tím kojením tak nekojila jsem příliš dlouho.

ahojky,tak já sama jsem atopička,exém se mi objeví třeba jen 5x do roka,ale za to hodně.Chodím ke kožní,ta mi na to dává Kuterid,je to mast s kortikoidama,jenže to taky není dobře,tak jsem zkusila pár krémů.Co mi nejvíc pomáhá je bílý krém od Garnier,je hypoalergenní a aspoň na chvilku se to uklidní a tolik to nesvědí.Naštěstí to mám jen na rukou mezi prsty.Nejhorší je to v létě,když se člověk potí,takže je důležité si pořád ruce mít,vysušit do papírový utěrky a promastit.Nejhorší je to,že atopický exém narušuje spaní,takže se třeba 3x za noc vzbudím.Je to děs běs,ale s tím se už asi nic neudělá.Ale jestli můžu poradit,tak koj dokud budeš moct,poněvadž děti,který nebyli kojený,tak u nich se exém objeví dřív nebo později.Mě se objevil třeba až v 15-ti letech.Mateřské mléko totiž obsahuje látku GLA,která podporuje imunitu a chrání před exémem.Ještě chci teď zkusit antibakteriální gel od Oriflame,tak uvidím jak pomůže.Tak se s malou držte :one: papa

In reply to by whiterose86

Atop. exzém se naopak nesmí často mýt, protože se tím kůže dále vysušuje a to je totálně nežádoucí. U malých dětí je lepší nekoupat každý den amazat, mazat, mazat. Určitě nedoporučuju Oriflame, Avon a podobné nízkonákladové věci, možná neuškodí, ale o pomoci bych dost pochybovala. Kojení je určitě supr, ale atop. ekzém může mít stovky příčin, které se většinou nikdy neodhalí, včetně třeba reakce na očkování, nejsilnější je však dědičná dispozice. Kojení není všelék a nekojení určitě nezpůsobuje apriori atopický ekzém!!! s.

Prosím Tě, najdi si nějakou dobrou kožní lékařku, nejlíp která se specializuje na děti, popřípadně přímo na atop. Podle mě Tě to tady jen zmate a některá prohlášení (ani jsem všechno nečetla) jsou totální nesmysly (jako např. že atopický ekzém se má vysušovat!! :-O Šmarjá!). S doktorkou potom zkusíte vše, každému vyhovuje něco jiného, ale pokud by se z malého měl vyvinout silný atopik, bylo by fakt líp, když bude pod dohledem kožní a pokud máš podezření na alergie, tak i imunologa (ale to možná až po prvním roce). V lepším případě Vám to zmizí do 1 roku. sol

ahoj tak můj malej měl pod kolínkama nějakou vyrážku,ale jinde ne,doktorka říkala,že by to mohl být atop.ekzem,napsala nám triamcinolovou mast a asi po 5dnech to úplně zmizelo,teď už přes týden nemažem a znovu se neobjevil :qu: :qu: :qu: ,tak snad nám dá pokoj...určo bych raděj zašla k doktorce,obzvlášť,když se jí to rozlízá,přeji malé ať ji to netrápí :a: :a: :a:

Zkus koupit v lékárně Holtovu mast. Není to nijak drahé, sami to v každé lékárně míchají a je to dobré na ekzém. Akorát ji to bude po natření chvíli pálit:-( Ale opravdu pomáhá :-)

Já teda zkušenost naštěstí nemám, jen co vím, je potřeba používat co nejjemnější kosmetiku, nejlíp z lékárny, žádný mýdla do koupele, po koupání pořádně vysušit a promazat. A rozhodně bych to co nerychleji ukázala doktorce, když se to rozlejzá!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka