Antikoncepce při kojení ANO či NE??

04.02.2010

Milé maminky, jak u vás probíhala kontrola po šestinedělí?? Mě to docela bolelo :jawdrop: Připadlo mi, že ji mám menší :O Dr. mi nabídl antikoncepční pilulky Azalia ( plně kojím), jenže já nevím, jestli nemám ještě počkat, až přestanu kojit. Přítel je hodně ohleduplný, milujeme se málo a ani mu to nevadí. Používáme kondomy. Myslím si, že bychom to zvládli i kdybych kojila třeba půl roku. Během šestinedělí jsem zhubla téměř na svou původní váhu a mám strach, že jakmile začnu brát antikoncepci, naberu to zpět. Máte s tím některá zkušenost? Jak na vás celkově zapůsobila antikoncepce při kojení? Neovlivní to i tvorbu mléka? Myslím si i třeba, jestli mi to nerozhodí cyklus. Krámky jsem ještě nedostala a ani mi nechybí :n: Mám obavy, že bych při užívání dlouho špinila. Co myslíte??

Kliknutím vložíte smajlíky:

já jsem tedy nabrala,ale určitě ne z antikoncepce,ale z mých dvou čokolád denně.Já antikoncepci brát musím,protože jsem po sekci a v případě nechtěné nehody bych musela na přerušení.Takže my to riskovat nemůžeme.Každopádně pokuď budete používat kondom,tak si myslím,že ji brát nemusíš :) A nebo pak budete mít miminka brzy po sobě :) Tvorbu mlíka mi to rozhodně neovlivnilo a jiné problémy s ní také nemám.Menstruovala jsem jednou od porodu a pak už zase ne.Pa

AHojky já si anti napsat nenechala. Bála jsem se že to pak dostanu. Jsem 8 měsíců po porodu a MS stále nikde :///: a bez antikoncepce to taky zvládáme :one:

Ahojky tak nakontrole mě to bolelo...doktor mi předepsal antinu,ale nakonec jsem si jí nevyzvedla,nechtěla jsem zase něčím zatěžovat tělo.A manžel i sám říkal na co jí budu brát,že si bude dávat pozor...Menstruacii jsem dostala 3 měsíce po porodu a super,dostávám jí pravidelně a ani břicho mě nebolí.Teďka je malýmu 9 měsíců a já stále nic neberu.Nechávám tělo odpočinout.Předtím jsem jí brala 7 let v kuse.Tak papa :s:

u mě kontrola po šestinedělí v pohodě (možná proto,že jsem rodila císařem :///: ).Azalii mi taky dr. dal,já ji užívala měsíc a pak jsem se na celou antikoncepci vyprdla :w: V půlce balení jsem začala totiž silně krvácet,asi týden,pak zase nic. Jinak MS jsem dostala nedávno (asi 4 měsíce po porodu-a to kojím :-g( ). Takže než každý měsíc dávat skoro 200 Kč za Azalii (kterou navíc musíš brát co nejpřesněji v určitou hodinu),tak raději neberu nic-stejně jsme s manželem sexovali od porodu zatím 3x :00: (nějak nemám chuť a hlavně mi chybí energie :( ). Takže si manža dává pozor a až přestanu kojit,teprve se s dr. domluvím na nějaké normální antikoncepci :a:

ahojky já jsem při kojení brala cerazette, to jsou prášky u kterých se nekrvácí ani nešpiní a neměla jsem problém. MS jsme dostala poporvé jak jsen přestala kojit a začla brát svou antinu, co jsme brala i před těhu a cyklus se mi po měsíci vrátil do normálu. Přibrala jsem až dávno po kojení, ldyž jsem dostala žravku jak blázen a 10kg nahoře.Tvorbu mléka mi to teda určitě neovlivnilo, mohla jsem i tak rozdávat, ale záleží na tobě, já kondomům nevěřím od doby kdy ve mě jeden zůstal... prostě sklouzl, nemusím asi rozvádět jak trapné to bylo a jak těžké ho dostat ven.Ale záleží na každém .-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka