Kdo máte dovolenou aneb čerpání

20.01.2010

Tohle jsem našla na netu tak se chci s vámi, kterých se to týká podělit. Třeba vám to k něčemu bude. Pa

požádáte-li o čerpání dovolené tak, aby bezprostředně navazovala na ukončení mateřské dovolené, doporučuji písemně - můžete předat z-teli již nyní s tím, že zároveň s tímto dokladem požádáte o čerpání "řádné" dovolené od-do a zároveň oznámíte čerpání rodičovské dovolené od následujícího dne po skončení "řádné" dovolené do ....jak vy si určíte, nejčastěji maminky žádají do 3 let, ale můžete různě, ovšem nejdéle do 3 let věku dítěte. S krácením dovolené ve výše uvedeném případě nesouhlasím - zaměstnavateli přečtěte poslední větu z § 223, odst. 1: Dovolenou vyčerpanou podle § 217 odst. 5 před nástupem rodičovské dovolené není možné z důvodu následného čerpání rodičovské dovolené krátit. Jen pozor na to, pokud byste zapomněla a požádala zaměstnavatele o čerpání "řádné" dovolené např. až 14.7.09 (po skončení MD), pak už nemá z-el povinnost vaší žádosti vyhovět a skutečně by vám dovolenou mohl krátit o následně zameškané dny rodičovské dovolené, pokud by v součtu tyto zamešk.dny dělaly více než 100 prac.dnů a nařídit tuto část nevyčerpané dovolené by mohl až po skončení rodičovské dovolené. Jak jsem spočítala, kráceno by bylo o 2/12, tj.3,5 dne, takže doporučuji požádat pro jistotu již nyní, nic tím nezkazíte, nechala bych si přijetí mé žádosti o čerpání "řádné" dovolené od-do a sdělení nástupu od-do na rodičovskou dovolenou potvrdit zaměstnavatelem.

Kliknutím vložíte smajlíky:

:a: Ahoj bobule, jsem ráda, že se tu někdo zabývá i touto problematikou. Jelikož je ráno a já mám pomalé chápání,co to pro nás znamená v praxi. Když budu konkretizovat můj případ, loňskou dovolenou mám již vyčerpanou a od 05.01.2010 jsem nastoupila na nemocenku. Mám nárok ještě letos na dovolenou? Někde jsem četla, že PPM se počítá jakoby člověk chodil do práce nástup mám 18.02.2010.

In reply to by majky33

Ahoj majky, jo za mateřskou by ti měla tvoje mzdová vypočítat na kolik dovolené máš nárok, některé podniky to ale neradi slyší, tak bude lepší jim dát žádost písemně a nemají právo tě odmítnout a před koncem mateřské jim ji zanes a doplníš si údaje i pro sociálku kdy nastoupíš na RP.Aspoň mě to tak u nás bylo vysvětleno a nebo se podívej na odkaz http://www.personalni-poradna.cz/online-poradna/?tag=3&offset=4.Tak pěkné těhu a hodně zdaru :§)

In reply to by Bobule--2

Děkuji za rychlou odpověď Bobulko, někde jsem taky četla než se dostanu pročíst ten tvůj odkaz,že pobírání RP i náhrady za dovolenou lze současně. Juknu na to a děkuji, tobě taky hezké těhulkování pokud se to tak dá ještě nazvat.... mám pocit,že to už bude jenom o táhání a funění :C]]:

In reply to by majky33

U tebe už asi jo, já jdu na mateřskou až v polovině března,ale včera mi zjistili cukrovku a tak se mi zkrátí čas chozením do další poradny, ale co by jsme pro ty naše prcky neudělali že jo?Tak se měj a pohla´d bříško.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka