První lžička- první papání

03.02.2010

Ahojte. Je nám půl roku a kojím.Začínáme dávat zeleninku- můžu začít brokolicí? :a\|: Dr říkala, ať raděj koupím hotové přes zimu a měli jen brokolici. Nebude to nějak moc velký záhul pro prcka? Nemá se začít mrkví třeba? Ještě mám mrkev s bramborem. Dnes jdem na to poprvé, to bude prskání, to abych ho vyslékla donaha, ne? :s:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky díky. A kolik mu jako toho mám dát? Risknu tu brokolici. No, kdyžtak se vyprdíme a příště dám něco jiného..Ne? Ale kolik. Dokud jí?

Klidně začni brokolicí, bramboru dej samotnou, nepoznala bys případnou reakci z čeho ji má, jestli z mrkve nebo z brambory. Ovocem nezačínej, mohla by ti pak odmítat zeleninu ;) papa

In reply to by mari25

Nesouhlasí a tvrdím, klidně začni ovocem :) Mrkev, kterou se doporučuje začít, je sladká jako to ovoce, takže i po mrkvi může začít odmítat chuťově mdlou brokolici či nechutný květák ze skleničky. ;) Je to samozřejmě každého věc, ale já vím na 100%, že pokud budu mít další dítko, začnu jedině ovocem, případně kaší, zeleninou ani náhodou. Jenže my si kvůli ní vytrpěli své, tak proto mluvím takhle. Papa :a:

In reply to by Raduš.ka

Mrkev ano, ale brokolice, brambory, cuketa atd. už ne, a pokud začne zeleninou (což všude se to píše a i doktorka mě to tak řekla) a dítko ji to přijme tak nebude mít problémy. Určitě by to aspoň mohla zkusit. A to že tvoje dítko pak po ovoci zeleninu vzalo v pohodě, tak to si třeba měla velké štěstí, protože většina dětí to tak v klidu nepřijme a maminky s tím bojují, co vím z okolí, a můžu říct, že náš malej co zná ovoce, tak tu zeleninu taky nijak zvlášť nemiluje a to jsme začali zeleninou a ovoce dali až po měsíci. ;)

In reply to by mari25

No víš co, on i každej doktor radí něco jinýho. Jsou doktoři, kteří radí začít právě ovocem, nebo kaší. A i když po ovoci začne odmítat zeleninu, tak se dá to dítko oblafnout... ;) No nic, je na každé mamče, jak to udělá.. :a\|: :a:

Nazdárek. Já bych to mrňouskovi klidně dala. Stejněmu toho na poprvý nedáš moc. Stačí lžička jen na ochutnání a z toho podle mě bolení mít nemůže. Kuba teda neměl nikdy z ničeho nic, takže jsem to nemusela řešit.

Jasně že můžeš. Nebo začni jen bramborou. Já teda doporučuji začít ovocem, po zelenině můžou mít dětičky zácpu, my na to trpěli fakt hodně, takže jsem pak se zeleninou sekla, začala od začátku s ovocem a pak teprve opět přidala zeleninu.

Raději ne. Naše malá z toho měla celkem problém - prdy jak hrom. Pak jsem to zkusila až po 3 týdnech a dobrý...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky