DOTAZ?

03.02.2010

Ahoj holky,mám dotaz.Mohla by jste mi některá poradit. Jurášek 9 měsíců, dostane před spaním 260 ml Nutrilonu a jde spinkat. Cca po 2hodinách se vzbudí se šíleným řevem :^O^: a nechce nic jiného než zase mlíko cca 120-150 a to vypije a zase usne. Čajík nechce. To samé se opakuje ještě okolo půlnoci a 3tí ráno. Vstáváme okolo 6hod +-. Už jsem z toho zoufalá,copak má takový hlad? Nedat mu to,tak to řevem vzbudí celou dědinu a to bez legrace. :\/: Přes den snídá,svačí,obědvá,svačí a pak to mlíko před spaním. Přes ten den si sám "řekne",kdy má dost a už nechce jíst.Ale v tu noc to fakt všechno vypije. Poradíte co s tím? Děkuji za každou radu. :+^*:

Kliknutím vložíte smajlíky:

nam je taky 9 mesicu mame rano kolem 6 ty mliko- pak snidani- obed- mliko-svaca- vecere- mliko- a od 6 tyho mesice v noci nepapame/nepijeme- ale stejne mi nespi v kuse ani nahodou- parkrat se probudi pokazde -aspon pro dudlika- zkousela jsem ji nakrmit jestli to neni hladem ale nechce- od ty doby co jsme zavedli ty vecere tak uz v noci nepije- ale kdyz ma spurtik tak toho pred den dokaze sporadat dvojnasobek toho co normalne- treba si to tvuj malej vynahrazuje v noci- zkus mu treba pres den zvetsit porce a jestli mu nejedou kase zkus treba michany vajicka- zivocisna bilkovina na dlouho zasyti. hodne stesti a neruseneho spanku (taky se nemuzu dockat;)

In reply to by sarinka01

I když večeříme a v noci nejíme, neznám noc bez buzení :n: Od 9 měsíců nám kluk odmítá dudlík, takže na uklidnění zbývá jen čaj a trpělivost ;) Někdy mám pocit, že má snad zlé sny. Pláče či kňourá se zavřenýma očima, bříško ho nebolí, pokakaný není. Někdy se začne budit chvíli po uspání, jindy k ránu . . . Není v tom systém ani řád, ale snad se to jednou srovná. Musím(e) doufat :one:

In reply to by Gabuša

ma ten nezalostnejsi vyraz na tvari a breci se zavrenyma ocickama- posadi se v postylce a breci- dudlik to vetsinou zklidni ale taky ne vzdycky, ja myslela ze to je tim ze je zavisla na tom dudlikovi ( ale bez nej mi proste neusne to si muze hlavu urvat) ale nekdy rve a rve a nechce nic ani se chovat dokud ji nevzbudim , taky me napadly ty zly sny ale bylo mi receno ze v tomhle veku je jeste moc brzo (by me zajimalo jak to zjistovali) pry zoubky , ale nevim kddyby ji bolely zoubky tak prece bude brecet i kdyz ji vzbudim, no a koukam ze vy jste bez dudlika a mate to samy, nadruhou stranu znam deti ktere usinaji s dudlikem ale spinkaji krasne celou noc i kdyz jim vypadne..tak to asi proste bude necim jinym. Ja bych verila ze by to mohly byt sny a celkova citlivejsi povaha ditete. I kdyz Emma je pres den jinak hodne vesela a spokojena ....musime doufat ze z toho brzo vyrostou;) tak pevne nervy.

ahoj, a jak toto trvá dlouho? je možné že jde jen o spurtík. Více roste a tak potřebuje více papkat. Zkoušela jsi mu dát kašičku. Neni u ní sice jistota, že se nevzbudí na mlíčko, ale třeba ho zasytí na dýl.
Taky bych zkusila mu dát vodu-malá ratši pije vodu než čaje. Má ráda vodu ohřátou-studené si jen cucne a nechce-i kdyby měla umřít žízní...

vím, že je problém naučit dítě na kaši. Já zpočátku kupovala nemléčnou, tj. že se míchá do hotového mléka. Uděláš mléko, jaké je chlapeček zvyklý pít a pak přimícháváš kaši. Když chceš řidší, přidáš jí míň. Hlavně počítej s tím, že chvilku trvá než zhoustne, abys to nepřehnala :) Zkus třeba obyčejnou rýžovou, ale ani příchutě by neměly být problém. My nejdřív pili kaši také z lahvičky, ale ze dne na den u toho začal strašně řvát a já musela začít dělat normálně hustou kaši na lžičku. A tak to máme dosud - malému je 9,5 měsíce. K snídani má kaši ze 150 ml vody, k večeři ze 200 ml. Zatím mu to stačí, noc zvládáme jen s čajem, mezi 6 -7 h ráno 150 ml nutrilonu a v 9 hod. kaše. Jiříček někdy snídá i tousťák s lučinou či s máslem, ale je to nadlouho ;) Zatím je to spíš výjimka.
Kdybys s kašemi neuspěla, dej mu večer to, co přes den bez problémů jí lžičkou a pak teprve dokrm mlíčkem, jak je zvyklý. Teoreticky by se měl najíst víc než dosud a noc by měla být klidnější :'zz): Ale jak všechny víme, teorie a praxe se v případě malých dětí často rozchází :00: ;) :s:
PS: Kaše vyloženě určené pro dobré spaní se mi také moc neosvědčily. Víc se po nich budil :^O^: Dávám mu je spíš ráno a noc ty "normální" :a\|:

ahojky my jsme na tom podobně i po kaši,má taky 9,měs vypije 250ml kaše a vzbudí se o pulnoci někdy i dřív apak kolem třetí nebo čtvrté,jí už teměř vše a přijde mě ,že už je to zvyk :? jak já se těším až bude spinkat celou noc :)

In reply to by Koppovka

asi jsem blbá,ale jak? :( Udělám 120 kaše a zředím ji s nutrilonem? A jakou jste dávali kaši? Ochucenou nebo bez příchutě? Omlouvám se za neznalost :+^*:

In reply to by Karluša

ale malej to nikdy po zicce nebyl schopnej snist srasne se kasi davil tak jsem to vyresila takhl a pomohlo to.A tet u toho Mladšího to delam taky tak je to rychlejsi a hlavne oni snedi vse na lzicce ale kasi proste ne a dokonce ten starsi neni schopnej reba bramborovou kasi snist do tet pa

In reply to by Karluša

Já jsem mu koupila Kaši na dobrou noc a on z toho měl celou noc bolení :( Jinak tu kaši taky moc nemusí,sní ji,ale ty ksichty u toho :!k: On jinak jí všechno lžičkou,ale tu kaši mu zkusím zkombinovat s tím mlíkem a uvidíme. Jestli to nepomůže,tak mě z toho už vážně klepne.

In reply to by Lucouš

to je prave ono me kdyz kluci papali kasi po zicce celou noc byli vzhuru a breceli meli bolenicko takhle je to prone lepe stravitelne a popravde pro tebe jednodussi pa pa a at to zabere a kdyz tak to muzes udelat i v noci a tad treba 6 UM a 2 kase to davkovani je na tobe a uvidis jak to bude prckovi chutnat

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka