Váš názor na přenášení

30.01.2010

ahoj holky,mě se to sice jěště netýká ale tak nějak sem nad tímto tématem začala přemýšlet. chci s zeptat na váš názor ohledně přnášení.Jakpak dlouho vás přenášet nechali nebo nechávájí?mě se to osobně nelíbí a to vubec příde mi to trochu jako hazart od doktoru.u nás v porodnici nechávájí penášet 10 dnu a to už mi příde přece docela mazec teda vzhledem k tomu že už placenta moc nefunguje a plodavá voda už taky nemusí být košér že.Nechápu proč to nechávájí tak dlouho a řešení to až když se mimísovi nezačne dařit to už de uplně mimo mou mysl.díky za vaše názory

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já si myslím, že by miminko měla vylézt až je připraveno jak mimčo tak tělo matky.. Mě termín odhadovali na 23.2.09, už 22.2. domě rvali tabletku na vyvolání, druhou 23.2. ráno a nakonec jsem stejně porodila až 24.2. akutním císařem !! Celou tu dobu mě tam trápili jak nějakou krysu v laboratoři a největší hnus je ten, že já moc dobře věděla kdy jsem otěhotněla a ten termín jsem měla mít správně až 3.3 !!! Ale nikoho nezajímalo že já šla rodit s naprosto zdravou placentou, čistou plodovkou, bez žádného problému a s nepřipraveným CS....já měla pořád CS0!! To tělo pozná kdy má mimčo vylézt !!Neříkám, že se má přenášet měsíc...to ne...ale já když se narodila, tak podle lékařů jsem měla vylézt 25.7. a nakonec jsem dobrovolně vylezla 12.8. !!! Zdravá !!!!

No je to hrozně individuální, mě taky začli hýbat s termínem, dva týdny sem, dva týdny tam, je to hlavně docela nápor na psychiku, protože v podstatě přemýšlíš jen o porodu, pořád tě honí na kontroly a zase tě pošlou domů a taky jsem se pořád sledovala, jestli neteče voda a pořád nic. To už jsem si připadala jako magor, navíc se každej pořád ptá, kdy už to jako bude. Na druhou stranu, když už jsem teda konečně po 16 hod. vyvolávání porodila, tak mi podali holčičku jak z časopisu, úplně vyžehlenou, až jsem nevěřila. :a:

Ahoj, já mám za sebou 2 těhu a přenášela jsem jen jednou. U nás v porodnici nechávají týden-5dní a poté vyvolávají porod. Někde nechávají dokonce i 14dní /což se mi zdá hodně dlouho/. Co jsem slyšela tak plodová voda se jentak nezkazí-pokud je vše do té doby v pořádku. Ono je přenášení a přenášení. Co jsem slyšela tak do 3 dnů je to ještě bráno jako porod v termínu a až potom jako přenášení.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a to rodila na Kladně? to mě docela překvapuje. Ale asi narazila opravdu na blbce. Já tu rodila před více jak 3 lety a nyní a naprosto jsem byla spokojená. Pokaždé jiné sestry a jiný doktor...kdybych šla rodit potřetí, tak určitě zase sem... :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No tak to teda velká gratulace :-) já jsem 40+4 a malá má prý 4,5kg. Vůbec se neotevírám a mám z toho docela strach, ve čtvrtek by jsem snad měla nastoupit do porodnice...... ale fakt nevím, jestli takového cvalíka zvládnu porodit. Doufám, že mě doktoři nebudou trápit, a když to nepujde tak to udělají císařem.....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ty brdo a normálně tě bez problému nechali rodit klasicky a nic na váhu neříkali?jako jestli třeba měřili pánev a vubec jestli dopředu věděli že prolezou :s:

Myslím, že miminko by mělo dostat šanci narodit se samo, když je připraveno :) sama si to neumím racionálně vysvětlit, ale mám pocit, že tak je to správně. Termíny jsou orientační, odhadnuý, takže by nebylo fér, kdybys musela porodit do termínu a pak vyvolání :/ Jednak vyvolávání porodu není nic příjemnýho a pak spousta dětí se narodí spontánně pár dní po termínu. Naše 2. dcera taky a všechno bylo OK, 1. dcerku mi vyvolávali pár dní před termínem a bylo to dost šílený. Kalnou plodovku měly obě. Ta 1. navíc měla ke konci nějaký problémy - nerostla, horší ozvy, už ani nevím, šla jsem z poradny rovnou na "hekárnu", prošla všelijaký vyšetření a měla jsem šílenej strach o dítě, takže si toho fakt moc nepamatuju. Ale u nás jasně termín nehrál vůbec roli :)

Ahojky, u nas se taky nechava 10 dni,ale chodi se casteji na kontroly, na ozvy a UTZ, kde kontroluji jak placentu , tak pupecnik, jestli je vse v poradku:) Trosku me vadi, ze to vidis jako hazard od doktoru:(( mam pocit, ze v nasi republice, si lide mysli, ze doktori jsou na druhe strane brehu a nesnazi se pomahat, ale jen delat zlo pacientum:((( Coz me dost mrzi:(( Toto povolani je dost psychicky, u chirurg. oboru i fyzicky, narocne, a muzu ti rict, ze zadny normalni doktor nechce pacienta poskodit , natoz zabit:((( Bohuzel i doktor musi postupovat podle takzvanych standartu, ktere doporucuji, co se ma delat:) Vezmi si, ze bude spatne vypocitany temin, miminko bude daleko mladsi, a lekar nepocka tech stanovenych 10 dni( je to individualni, ja mela jit na vyvolani po 7 dnech, protoze byl malej velkej:). Miminko se narodi nevyzrate, a samozrejme hned vsichni se budou ptat, proc doktor nevyckal, a proc nepostupoval tak jak mel:((( A co se tyce zkalene plodove vody, ta muze byt klidne i pred terminem:( vetsinou se jedna o znecisteni vody smolkou. Dite zacne kadit, vetsinou kdyz ma nedostatek vzduchu, nebo se mu proste nedari dobre:(( Takze se muze voda zkalit i v prubehu porodu:( Neber to, jako nejaky nadavani:)) Jen me proste mrzi, ze vzdy vsichni vidi vinu na doktorech:(

In reply to by Gabulik

bohužel sem opačného názoru a to jsem zdravotní sestra a z vlastích zkušeností vím že když se aspon trochu chce tak to de,viz přenášení,a nemusí se čekat až se miminku přitíží.jinak já sem 38tt a prcek už má odhadem 3800g proto těd tak trochu řeším téma přenášení...

Ahoj já jsem o plodovce taky slyšela, že už později je taková fujkatá.......
malé to říkám stále, že zelenou plodovku nebereme, a že maminka je taky čistotná, tak ať kouká přijít na svět do termínu a žádný rochnění v něčem zkaženým :s:
No a vidíš, zřejmě půjdem na vyvolání toho mého miminečka, tedy pokud se něco nerozjede. I když už 3 dny mám takový bolesti pánve a celého spodku, že snad porodíme i bez pomoci....... :||):
Taky máš temín kolem mě a mimi dost veliký....to ti pomůžou a vyvolájí. Pochybuju, že by nechali přenášet, ty mimča přece každý týden přiberou kolem 0,2 - 0,3. No nechci rodit 4,5 -5 macíka. Já o rekord nestojím, fakt ne :s:

In reply to by Masticka

no právě že jěště dost nabírají,jestli se nic do st dít nebude tak snad sem pacient a mám svý práva a vyslovim svuj nesouhlas kdyby mě nedej bože chteli nechat přenášet a budu se požadovat termín vyvolání....

Tak teď trošku zareaguju na příspěvek níž, já vím přesně kdy jsem otěhotněla, nechali mě přenášet 7 dní a plodovka byla zak zelená, že málá chytla infekci a byla 5 dní na antibiotikách, ležela s horečkama na novorozeňáku s kanylkou v hlavě. Takže rozhodně s přenášením nesouhlasím. Stejně i kamarádka, tu nechali přenášet 14 dní, malej infekci v očích, nehledě na to, že už byl pěknej cvalda. Nevím o co těm doktorům jde, když beztak ti to nakonec vyvolají.
A to co bylo dřív, to holt bylo, však taky umíralo podstatně víc dětí, takže když v dnešní moderní době je možnost vyvolání porodu, tak si myslím, že cca 5 dní po termínu by to měli dělat automaticky.

In reply to by adela kochrtova

hm, tak já s vyvolávaným porodem nemám moc dobrou zkušenost, tak bych už další radši nechtěla. A jsem ráda, že kluka jsem měla planovaný císař, protože mám obavy, že by to taky nakonec bylo vyvolávaný, nebo by mě to hodně muselo překvapit/žádný poslíčci nic, stejnej průběh jako u holky.

In reply to by Karluša

Tak jasně, já chápu, že někdy to dýl trvá, je to bolestivější, ale já to myslela spíš hlavně kvůli zdraví miminka. Kamarádka taky měla vyvolávaný a bolesti k nevydržení měla 17 hodin. Nebo potom ať to opravdu všechno pořádně hlídají, jak průtoky, ozvy, tak i plodovku, ale jak to kolikrát tak poslouchám, tak mi přijde, že skoro každá co přenášela, měla zakalenou plodovku a mimčo z toho nějaké problémy.

In reply to by adela kochrtova

ono, bolesti se daly přežít, mě jen bolely záda a na to jsem byla zvyklá. Nejhorší bylo, že se malá otočila hlavou nahoru a to už pak si člověk ani není jistej, jetli je to dobrý, že ,Přece jen je málo tam místa. No a nakonec jsem druhej den skončila na císaři.

In reply to by adela kochrtova

jo, to mě taky ani nenapadlo, že je to možný, ale stalo se. Asi se jí prostě nechtělo a tak si postavila hlavu, Jako že když teda my chcem, tak ať si to užijem, že.Ale jinak je to celkem dobrý, akorát na sále dostala kyslík, ale je v poho, užasný zdravý dítě, co za rok už půjde k zápisu do školy.

já myslím, že to moc řešíš. Já, když jsem se měla narodit, tak to bylo, že mamka měla termín 5, já se narodila 22, sestra se měla narodit 22 a byla až 11 další měsíc. Podle mě nemůže doktor říct, že stoprocentně přenášíš, když ani neví, kdy došlo k početí, a to si myslím je celkem termín, od kdy by se to asi mělo počítat. Když počítají dle MS, tak je to jen orientační, jelikož je to jedinej záchytnej bod. Nejhorší na tom je akorát to čekání.

In reply to by Karluša

No jo, jenže tehdy nebyl ani ultrazvuk, podle kterého ti už dneska stanoví termín porodu poměrně přesně. Moje mamka to měla taky tak, že se termín prostě střelil od oka, zvlášť u žen, které měly nepravidelný nebo dlouhý menstruační cyklus. Dokonce jí doktor řekl, že brácha je v poloze hlavičkou a tedy ho porodí normálně, ale jí se to nezdálo, hlavičku cítila nahoře a taky že jo, potom rodila koncem pánevním a skončilo to císařem. Takže tolik k dřívějšímu porodnictví. :P

In reply to by tanja

Co jsem slyšela, tak se termín snad určoval taky podle prvních pohybů...a když si představím ten rozptyl...někdo tvrdí, že cítí pohyby v 10. týdnu :), někdo až 25. ... tak ty termíny musely být hodně přesný!

já přenášela 3 dny a právě jsem zase vůbec nechtěla vyvolávaný porod a přála si aby se to rozjelo samo od sebe ,co se naštěstí stalo.Já si myslím,že oni stejně nedovedou určit přesné datum porodu,je to buď podle MS nebo ultrazvuku,ale 100%to přece nikdy není a těch 1O dní je tak akurát ,pokud je vše v pořádku,na kontrolu se taky chodí častěji,takže třeba ani o žádné přenášení nemusí jít.

ahoj, souhlasím s tebou! já měla termín 25 a byla jsem na kontrole 23 tuším a řekla že chci vypsat termín vyvolávaného porodu. nakonec sem porodila 27 ráno, to byla sobota a termín vyvolání mi dali na pondělí. takže o co si neřekneš to nemáš. já to chtěla protože mi známá říkala, jak ji nechali obě holky přenášet a jak pak musela chodit na ropzkapávání očí, že měly zkaženou vodu...fuj!

Přeášení jako takové je prý až po 42tt, do té doby jde o normální těhu. Termín porodu napsaný v průkazce je pouze orientační. Já jsem porodila až ve 41+3 (42tt) porod mi vyvolávali. Od 39tt jsem docházela každý druhý den do porodice na kontrolu ozvů miminka a plodovky. Nemáš se čeho bát, všecho hlídají. :k:

ahoj tak ja uz to mam nastesti za sebou a rodila jsem ve 41+6......placenta byla v poradku a myslim, ze i vyzivovala, porodila jsem holcicku 4,09kg, ale nejhorsi na tom vsem bylo to cekani, prece jenom 2 tydny po terminu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky