bolest stydké kosti.....máte taky některá?

26.01.2010

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, asi třetí den mě bolí stydká kost a vše okolo, jako bych rostla:-) Jsem po třetí těhule, ale nikdy mě to nebolelo, je to normální?? Nyní jsem 29+4..

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
jak sem si přečetla tvůj článek musím reagovat.I mě to potkalo...pošlu ti příspěvek,který jsem tu psala.

http://www.mojetehotenstvi.cz/panev-stydka-kost

Je pravda,že moc mě nikdo neporadil,jelikož to není tak běžné.Mám info od doktorky.A pokud je to taková bolest,že se nemůžeš v noci ani otočit,špatně se ti zvedají nohy,třeba do schodu,při podřepu nebo při chůzi si příjdeš jak chodíci kačena...tak to je přesně to co jsem měla já.Píšu měla,protože jsem to řekla v poradně a doktorka mi dala na to prášky Osteogenon,který se používá při nedostatku vápníku(tzv.osteoporoza) a při dalších věcech.Ale to se nás už netýká.Platila sem za ně v lékarné 190Kč,ikdyž mi dala recept,tak nevím.Ale musím říct,že je beru týden,jeden ráno,druhý večer a zabralo to.Napsala si správně,že se to tam dole roztahuje a připravuje na porod..ale tokaždé mamině...ale každou to tak nebolí.Co sem se setkala s ženskýma co porodily a ptala sem se,zda tímhle někdy trpěly..tak říkaly,že bolest nějak zvlášť,takže sem usoudila,že asi opravdu všechny ženský to nemají,protože tuhle bolest by si určitě pamatovaly.Je to přesně tak jak píšeš...jakoby tě někdo roztahoval,..nebo jakoby jsi rostla.
A v letáku je i psáno,že to žena,může požívat jak v těhotenství,tak v době kojení..takže nic škodlivého.A jak už sem psala,mě to moc pomohlo...
Tak se skus na to poptat a určitě to doktorovy pověz.
Ať tě to přestane brzo bolet,je to fakt nepříjemné.
papa Lucie

:-) je...já to měla cca od 25 týdne...nešlo se ani oblíct - stoj na jedné noze byl nemyslitelný

In reply to by paf

jo, tak to sem měla přesně taky, v noci sem se nemohla otočit, jak to bolelo, když sem šla na záchod a vstala sem, tak to byla hrůza. ani sem neobouvala bačkory, protože to znamenalo stoupnout si na jednu nohu.... ale musím říct, že mi to teď (za poslední týden dva) nějak ustoupilo (sem ve 28. týdnu). Měla sem to asi 3-4 týdny. doktorka mi dala magnezko a vápník. Oboje beru dost nepravidelně.

In reply to by zdenicka.x

já rodila až v 39tt :-) Dr mi řkal, že se pánev rozšiřuje...ale když máš 3tí dítě, to by snad pánev mohla vědět, že "projde", že?
Ale kamárádce to dělalo taky dost brzo (nějaký 24 tt) a až u druhého mimi...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky