zase ty příkrmy

26.01.2010

Maminy, mám zase dotaz ohledně příkrmů. Každý mi říká něco jiného a já jsem z toho už jelen. Před necelými 3 týdny jsme začali s příkrmy (v polovině 5. měsíce). Nejdřív jsme dávali zeleninu a brambory (celer, mrkev, brokolici (ta se nám moc nevyplatila - prdíky), fenykl, jablíčko, špenát). Před 3 dny jsem jí začala dávat maso. Někdo říká, že je to brzy, jiní říkají, že má být asi 6x týdně 20g a 1x týdně vařený žloutek. Tak jak?
A od kdy jste začali dávat ovoce a kaši? A od kdy má být potom víc masa a pravidelně?
Můžeme už teď rajskou polévku - rajče s vodou a popř. rýží? Na těstoviny je ještě brzy, to až asi v 7. nebo 8 měsíci, že jo?

Omlouvám se za hromadu dotazů, ale všude je to fakt jinak :00:

Děkuju a přeju klidnou dlouhou noc :a: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Byla sem dneska u dr. na 6 měsíční prohlídce a malá může už všechno samozřejmě postupně přidávat a bez soli a koření jen třeba s trochou kmínu , po 2-3 týdnech přidávat maso 5x týdně maso a 2x půlku žloutku, za 4 týdny bílý plnotučný jogurt třeba s ovocem , už máme dávat i polední svačinku. Jen mi říkala že nesmí 3 věci- bílek, luštěniny a uzeniny. Klidně i rajskou. i kousek chleba s máslem.

Zkus se podívat tady je to tam hezky rozepsané
http://www.kojeni.net/prikrmy.php
já začala dávat v 5 měsících kaši aby malá v noci dýl spala budila se mi totiž co 2 hodiny, 20.1. sme začli dávat zeleninku v poledne a občas jí dám dětskou sušenku. jinak stále kojím. 24.1. měla malá 6 měsíců.

Na maso není brzy,můžeš začít zkoušet,moje kamarádka začla dávat maso již 14 dní pozavedení příkrmů,protože měli málo železa.Jinak rajče bych ještě nedávala-my máme zákaz až do roka-jsme potenciální alergici a rajče je hodně alergizujcí.Se žloutkem bych ještě chvíli počkala,nejdřív bych zkoušela maso , pak zařadila žloudek-jak říkáš jednou týdně místo masa.Těstoviny ješte ne,pokuď nebudou bezlepkové,s tím lepkem spíš opatrně,vyzkoušet třeba 1-2 piškoty,jestli nebude alergie a pak počkat.Rýži můžete,ovovce se obecně začíná měsíc po zelenině.Jablka,hrušky,meuňky,švestky-vše nechat projít varem,aby to nebylo tak ostré.S jablkem opatrně,můžeš dát i banán,ten samo nevařit :s: :s: Ze zeleniny ještě můžeš vyzkoušet cuketu,dýni,pastiňák a patizon

ahojky každá si to upraví podle svých dětí,já začínala s mrkvičkou od 4,5.měs a pak jsme po třech dnech přidávala jinou zeleninku a po měsíci jsem dala maso se zeleninkou a kaši máme na noc od 5.měs .s ovocem jsme začla až mě malej jedl krásně zeleninku i masíko tak,že od 6.měsíce bud kupované přesnídávky nebo čerstvé ovoce nastrouhané.Polívku jsme dělala taky od 6.měs bramboračku tu miluje a s rajsou bych radši počkala my měli až tet poprvé stěstovinami malej bude mět 9.měs.jinak těstoviny do jídla mužeš až ti bude lépe polykat,a většiniou se dávají od 8.měs ;) já žloutek dávám jen do té bramboračky má se jendou týdně,ale nedodržuji.Jinak mě tedy malej už baští vše já někdy vařila a nebo kupovala sklenky aněkdy to mixla střídám to :) tet už malýmu vařím skoro stejné jídlo jako nám,akorát tedy nesolím a nekořením,ale jak píšu je to na každé mamině ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka