Vyrážka?

24.01.2010

Ahoj holky! Chtěla bych vás poprosit o uklidnění. Jsem ve středu jedla kupovaný jahody bez opláchnutí - asi tak jednu dvě. Chtěla jsem jen ochutnat, jestli jsou dobrý. Zbytek jsem doma pak už umyla. Jenže v noci ze čtvrtka na pátek se mi udělaly takový malý pupínky po celým těle, ale docela daleko od sebe. Není to nějak nahuštěný na sobě. Všechno mě teď strašně svědí a já se furt drbu, jak opice :s: Na nic alergická nejsem, ale nenapadlo mě nic jinýho, z čeho by to mohlo být. No, ale to si říkám, že celkem o nic nejde, že se to prostě za pár dní ztratí... Ale napadlo mě - co kdybych začala třeba teď rodit?! Nemohla bych ty pupínky přenýst na malýho? A nebude on teď třeba chudáček alergickej na jahody? :r: Vím, že se malým dětem nemají dávat jahody, právě proto, aby na ně nezačaly být alergičtí, ale to mě teď v tom těhotenství nějak nenapadlo... ://: Nevíte někdo, co s tím? Mám to nějak řešit, nebo to nechat plavat a počkat až jak se to vyvrbí? Nebo nemám třeba zavolat dr.?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já nejsem alergická ale v létě v těhu jsem jedla jahody a taky jsem se mi po nich udělala pořádná vyrážka a trvalo to asi týden než to zmizelo.

In reply to by Iva2312

Ježíšmarjááá, týden?!?! :$$: Tak to se toho asi nedožiju! Jsem už celá bolavá, rozškrabaná, nešťastná a nevyspaná! :r: Každou chvíli se z toho taky zblázním :s: :00: Budu se snažit míň škrábat a třeba to vydržím, než se to ztratí... Děkuju moc! Měj se krásně. :+^*: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Je ty pouzivas Xyzal? Ja ho take brala, ale jak jsem doktorovi na alergologii rekla ze jsem tehotna taak mi ho zakazal:-(. Pry ho muzu jen v nejkrajnejsich mezi, ze jinak vubec neni vhodny. jak je to teda mozny? Samozrejme mam porad alergii desnou a jelikoz mam i stredne tezke astma tak to se mi take zhorsuje, ikdyz mi nechal sprej, ale kdyz jsem brala ten Xyzal tak to bylo super, ted me svedi porad cele teho a jsem z ttoho nervni jako opicak.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nu teda to jsou veci, a me doktor rikal jak je skodlivy :-(. take mi nechal leky na astma jinak uz bych se asi udusila, ale i ten xyzal me nastval, protoze je dost dobry a jak rikam svedi me kuze a asnad uplne vsude. Dokonce i muj gynekolog mi kvuli astmatu chce ukoncit tehotenstvi o mesic driv a sekci, nemuzu kolikrat vubec dychat. A alergolog na me zkousi takove veci :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nu ja uz mam jednoho broucinka a toho jsem mela sekci sice nejvetsi duvod byl konec panevni, ale i astma byl velky duvod, pred porodem a behem jsem dostavala infuze s kortikoidama, pred porodem jsem brala prasky kortikoidy a leky na srdicko, prootze mi to prestavalo zvladat :-((. tak se bojim co bude ted, nez jsem otehotnela tak jsem astma pod kontrolou docela mela, ale behem tehu se mi ta kontrola ztraci a vyvola mi zachvat uz jen pouhy studeny vzduch, kteryho zrovna ted mame moc. Ted uz se muj gynekolog jen desi. Jinak u me je to asi jine, ja cekam druheho chlapecka a astma se mi v obouch tehotenstvi zhorsilo. Nu pockat to ja na toho sveho alergologa asi vlitnu, on si snad ze me dela srandicky kdyz vi jake mam problemy a stejne mi ty leky vezme.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nu ju asi budu :-(. Dekuji za gratulaci. Nu chodim jen na alergo, minule tehu me gynekolog posilal na plicni, ale tam uz jsem pak nestihla ani zajit protoze uz me pak poslal do rizikovky a tam me doktor svym setrnym vysetrenim vyvolal porod. A jinak me alergolog nikdy na plicni neposlal. On si asi porad mysli ze to zvlada.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nu se svym alergologem spokojena opravdu moc nejsem, ale my tu mame jen dva a z toho jeden neprijima nove pacienty a druhy je ten ke komu chodim. a to si tam muzu klidne dojit, bez doporuceni?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nu to by problem asi nebyl, my tu teda mame jednoho plicare a ta neni nic moc, ale snad by se teba nasel nekde blizko v okoli. Teda ty jsi toho vystridala :-), ale on doktor ke kterymu clovek chodi rad a je vyborny, moc jich neni ze.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to je super ze jsi se dostala k takovymu dobrymu doktorovi. taky bych nejakeho dobreho potrebovala. muj alergolog se na vse pta desetkrat akdyz mu neco rikam tak me snad vubec neposloucha :-(, spokojena s nim teda nejsem. nu pockej az k nemu pujdu to se ho vyptam na ten xyzal a at mi znova napise nebo se uz opravdu nastvu, clovek tady trpi, ikdyz vubec nemusi. Slzi mi oci, nemuzu dychat ani nosem ani plicema vse me vsude svedi a on si je v klidu. Jezis a to jsi to mela tak vazne? To me mrzi, hlavne ze uz je to ted lepsi, a to jsi mela tak tezke astma ze jsi nemela mit deti nebo ti prisli jeste na neco jineho vazneho?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jezis, uplne mi beha mraz po zadech, obdivuju te ze jsi to vsechno vydrzela a hlavne ze sis prosadila miminko. A jak je ti ted posledni dobou, mas porad tolik problemu a nebo uz je to lepsi? Kolik ti je? Drzim ti moc palecky at ti je co nejlip. A miminko mas zdrave? Nu ja si ten xyzal u nej prosadim, a pokud mi ho nebude chtit napsat tak uz od nej asi uz opravdu odejdu. Minule tehu mi vzal take leky a nakonec mi leky na alerii psal muj gynekolog

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

hlavne ze je to lepsi nez kdysi, to jsem rada a drzim ti pesticky aby to tak bylo i nadale. verim ze minko za to stalo, to je ta nejvetsi radost. Hlavne ze mimi je zdrave a ze bude papat nektere veci o neco pozdeji nez jini, to je to nejmensi a vubeec to nevadi My jsme oba alergici tak mame riziko velke ze nas deti budou alergici astmatici a atopici :-((, maly uz mel ekzemek skoro od te doby co se narodil :-(. Ja chodim ke svemu doktorovi na kontroli jednou za ctvrt roku, ale kolikrat tam musim prijit driv, protoze mam nejakou silnou alergickou reakci a nebo se dusim. Dneska jsem zrovna k nemu musela uz se tak neskutecne dusim, tak mi delal spirometrii a ta se mi desne zhorsila :-((, tak mi jen rekl ze ten zanet na pruduskach a v nose musime uklidnit a napsal mi prednisan a ze uvidime jak zabere, ze by mi pak zacal davat nejake injekce a k tomu memu dychacimu spreji jeste nejaky.Tak uvidime. Hlavne muj doktor na gynekologii je uz z toho chudak takovy nestastny.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nu ju mas pravdu, budu muset zavitat na plicni a jeho necham at si sedi za stolem a leci si nekoho jineho. Nu ju ten ledovy vzduch mi hned vyvola zachvat, ale to asi skoro vsem astmatikum. Predpotopni ju? Nu teda, tak to na me jeste tak setri ju a pritom vzdy rika jak je prednisan uzasny. A jake kortikoidy jsou dobre??Dneska mi rekl jen no v tom tehotenstvi se nam to vzdy nejak zhorsi a ze nevi proc. A ja to snad mam asi vedet ze. Ja budu muset vyhledat i jineho alergologa, skoda ze jich tu nemame vic :-((, tak hold asi budu muset jezdit treba do Hradce, ale hlavne ze tam pomuzou.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nu ja zrovna bobuzel musim byt mezi tema kterym se to zhorsi. Plicare si najdu a zmenim alergologa, uz mi s nim nejak dochazeji nervy. Odpoved jsem si pprecetla, dekuji. Nevis jak je to s tim Prednisanem v tehotenstvi? Kdyz jsem cetla pribalovy letak tak se mi jen stavely vlasy na hlave, tehotny se pry vetsinou nema psat a kojit se u toho vubec nesmi, a o nezadoucich ucincich co to vsechno ma, ani nemluve. A nerada bych aby nejak trpelo miminko, kvuli nejake blbost. me prijde ze ten muj doktor vubec nevi co tehotna muze a co ne, pripada mi ze jsem jako pokusny kralicek, zkusime to a kdyz to nepomuze tak zkusime zase neco jineho, a budem zkouset dokud to nepomuze :-((

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak alspon ze je muzu. Nu reknu to gynekologovi zitra k nemu jdu a pak to reknu u porodu, ale me davali i kapacky kortikoidni i u porodu a malymu nikdo nic nekontroloval :-((. To nechapu proc mi neda silnejsi ja ted mam Symbicord na dychani. Ted koncim 25.tyden, nu snad brzo nejakeho sezenu ktery by me jeste vzal nez zacnu rosit. Gynekolog to vidi, a je vzdy z toho zdesen minule tahu mi psal sam leky na alergii a astma a nechtel abych rodila normalne, ze to neudycham. Nu vidis a me tak nejak nikdo moc nehlida, na alergo me zve jednou za tri az ctyri mesice ikdyz mi dava kortikoidy, tak me vubec nesleduje a a pritom vi jake mam problemy. A na gynekologii si me zve jednou za mesic a ted uz to je 5 tydnu, tak doufam ze uz me snad konecne zitra vezme, mela jsem tam jit uz dnes, ale doktor tam zase neni protoze mu pry zamrzlo auto, tak snad mu pry zitra pojede. vis nas doktor na gynekologii je tady jednolu maximalne dvakrat tydne

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nu to verim, zatim jeste spinka, ale neboj ono se to zmeni a pak bude pobihat jako certik :-)). Tak to jsi mela moc dobry, nu ju ty jsi take na tom byla mnohem hur. tak uvidim co zitra ten muj doktor vymysli, jestli mu zase nezamrzne auto.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, já právě na nic alergii nemám, ale protože jsem teď neměnila třeba prací prášek a ani nic jinýho takovýho, tak jsem to svedla na ty jahody. Ikdyž je mi trochu divný, že se ty pupínky objevily až za docela dlouhou dobu. No, určitě to bylo spíš tím sajrajtem, čím to špíchají. Tak snad to nebude pro malýho nic špatnýho a já si to taky příště dvakrát rozmyslím, než něco vezmu do huby :s: Ve středu jdu do poradny, tak když se to nezlepší, tak si na to postěžuju. Dělají se mi furt nový a nový pupínky, snad to brzo přejde... Jako bonus k tomu mě ještě strašně svědí strie, co se mi udělaly, a bradavky :00: Chjo... Děkuju moc! :+^*: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky